Etkili İletişime Giriş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mütekaip Görüşme (Follow Up)
Advertisements

ZAMİRLER.
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Yaşam kalitesini korumak Alkol hakkında faydalı bilgiler
CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Iletişimde üç filtre
=>PARAGRAFTA ANLAM<=
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Tanrı, melek ve bebek:.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ Dinleme ve Öğrenme Becerileri
4-5 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
ZAMİRLER.
. DİSİPLİN. . DİSİPLİN D İ S İ P L İ N * Disiplin, “kurallar dahilinde davranış eğitimi” ya da “doğru davranış ve hareketi geliştirmek için tasarlanmış.
(BELİRTEÇ) ZARF.
Sihirli sözcük.
DİNLEME VE ÖĞRENME BECERİLERİ
Araştırma ve Değerlendirme Formu
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
Kendini İfade Etme Emirhan Güneş
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
Yorumla-Yansıt İfadeleri (YYİ)
Yapımcı Merhaba, ben Bay Kemal. Gel, Tipeez Dünyası’na girelim… Merhaba!
Cümle Bilgisi
Cümle Bilgisi Hazırlayan Şerife TUNCA
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
Onları sevdiğinizi ve onların iyiliğini kendi iyiliğiniz kadar önemli olduğuna ilişkin açık bir mesaj verebilirsiniz.
Tabii canım, Sor bakalım
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Hazırlayan Halil AYCAN Sınıf öğretmenliği(i.ö.) 1/B
CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM ÖZNE
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
ETKİLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
CÜMLEDE ANLAM.
=>CÜMLEDE ANLAM<=
Derslerini seviyor musun?
Sihirli sözcük Sunumu Hazırlayan:Emek GÜNAY ÇELİK Hikaye: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ(Kök yayıncılık)
MATEMATİK BU SLAYT GÖSTERİSİNDE YUVARLA İLE İLGİLİ SORULAR ÇÖZECEĞİZ.
Tıkır Top
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
ZARFLAR.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
İLETİŞİMİ ENGELLEYEN FAKTÖRLER
HAYIR DİYEBİLME BECERİSİ
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
SORU SORMA.
HAYIR DEMEK HERŞEYİ ÇÖZERMİ?
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
Tümce (Cümle) Bilgisi Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir haberi, bir isteği tam olarak anlatan sözcük veya sözcük dizisine tümce (cümle) denir. Soru: “Okuma.
 Adların yerini çeşitli yönlerden tutan sözcüklerdir. İzmir’de doğdum; ama yıllardır oraya gitmedim. Bu cümlede, “İzmir” adını tekrar etmemek için, bu.
ZARFLAR (BELİRTEÇLER). Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman,
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Sunum transkripti:

Etkili İletişime Giriş Açık Uçlu Sorular Kapalı Uçlu Sorular En önemli şey, soru sormayı bırakmamaktır A. Einstein

Kapalı Uçlu Sorular(KUS) Öğrencilerin çok kısa yanıt vermeleri beklenen sorulardır. Öğrencilerin yanıtları sınırlıdır. Belirli bir noktaya odaklıdır. Evet-hayır gibi tek kelimelik yanıtlar ya da kısıtlı bir bilgi ile yanıt verilebilir.

Kapalı uçlu sorular, Kim Ne zaman Nerede sözcükleri içerebilir.

Bunu konuşmak ister misin? Aynı düşüncede misin? Sana haksızlık yapıldığını mı söylüyorsun? Bu projeyi kim sunuyor? Tahta silgisi nerede?

Açık Uçlu Sorular (AUS) Öğrencilerin kendi düşüncelerini rahatça ortaya koyabilecekleri sorulardır. Öğrenciler; Serbestçe konuşabileceklerini bilirler. Önemli olduğunu düşündükleri herşeyi paylaşabilirler. Cümleden paragrafa kadar herhangi bir uzunlukta yanıt verebilirler.

Açık uçlu sorular, Nasıl Neden Niçin Niye Ne düşünüyorsun? Neden, niçin, niye ile başlayan sorular ses tonu ve beden dili uygun kullanılmadığında kişilerde sorgulanıyor hissi yaratabilir.

Örneğin Nasıl gidiyor? Nasıl oldu? Neden bu tür bir karşılık verdi? Onun sana ne dediğini düşünüyorsun? Onun senden ne beklediğini düşündün?

Kişilerden daha fazla bilgi almak için bazen AUS sormak yerine aşağıdaki gibi cümleler yolu ile kendilerini ifade etmelerini sağlayabiliriz. Bana anlat lütfen… Biraz daha bilgi versen… Lütfen başka bir çözüm yolu öner….

Aşağıdaki soruları okuyun Aşağıdaki soruları okuyun. Açık uçlu soru olarak değerlendirdiklerinizin yanına AUS, kapalı uçlu soru olarak değerlendirdiklerinizin yanına KUS yazın. _____Bana söyler misin, bu yaptığın doğru mu? _____ Şu konuyu biraz anlat bakalım _____ Sen ne düşünüyorsun? _____ Peki, bundan sonra sence ne olur? _____ Sınıfa mı gidiyorsun? _____ Arkadaşına ne zaman yadım etmiştin? _____ Şimdi benden ne istiyorsun? _____ Bunun başka bir yolunu nasıl anlatabilirsin? _____ Neden ağlıyorsun? _____ Oraya nasıl gideceksin?