Www.sakarya.edu.tr EĞİTİM FAKÜLTESİ. ULUSLAR ARASI AKREDİTASYON HAZIRLIKLARI Prof. Dr. Firdevs KARAHAN Dekan V. www.sakarya.edu.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Yatay Geçiş Başvurusu Değerlendirme
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Nevşehİr Ünİversİtesİ
SİZİ MÜLAKATA ÇAĞIRIYORUZ!
BOLOGNA SÜRECİ - EĞİTİM ÖĞRETİM GÜNCELLEME
Bilgi Paketi Çalışmaları
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Mustafa Kemal Üniversitesi
ÖĞRETİM DÖNEMİ PLANLAMALAR VE HAZIRLIKLAR.
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
ÖZNUR KARAELOĞLU.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
ÖZET TÜBİTAK EVRENA projesinin temel amacı eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarına sürekli, sistemli ve yapıcı.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ. İnsanlık tarihinin en büyük organizasyonu olan toplumların; yapısını, gelişimini, değişimini, örgütlenme şekillerini ve kültürel dünyasını.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ.
Prof. Dr. Cemil Öztürk EPDAD Başkanı Marmara Üniversitesi
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KİM 116 Laboratuvar Güvenliği Prof. Dr
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Sunum transkripti:

EĞİTİM FAKÜLTESİ

ULUSLAR ARASI AKREDİTASYON HAZIRLIKLARI Prof. Dr. Firdevs KARAHAN Dekan V.

Dünya genelinde akreditasyon veren kurumlar arasından EĞİTİM FAKÜLTELERİNE ya da öğretmen yetiştiren kurumlara akreditasyon veren kurumlar incelendi. İnceleme sonucunda; a)The BAC- The British Accreditation Council (the UK) b)CAEP- Council for the Accreditation of Educator Preparation (the USA) c)ASIC- Accreditation Service for International Schools, Colleges and Universities (the UK) Kurumlarından biriyle çalışmaya karar verildi. ULUSLAR ARASI AKREDİTASYON KURUMLARI

FAKÜLTE’DE YAPILANLAR Akreditasyon veren kurumların standartları ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen yetiştirme Genel Müdürlüğünün 2006 yılında yaptığı çalışmanın sonucunda elde edilen öğretmen yeterlilikleri karşılaştırıldı. Kurumların standartları ile Sakarya Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu ve organizasyonu karşılaştırıldı. Karşılaştırmalar sonucu, ASIC (The UK) kurumunun standartlarının sadece fiziki yapıyla ilgili olduğu anlaşıldı. BAC(the UK) ve CAEP (the USA) standartları ile öz değerlendirme formları hazırlandı.

FAKÜLTE’DE YAPILANLAR Hazırlanan öz değerlendirme formları, fakültemizdeki tüm bölümlere uygulandı. Öz değerlendirmenin güvenirliğini test etmek için tekrar uygulaması yapıldı. Alınan yanıtlar değerlendirildi.

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Tüm bölümlerden alınan yanıtlara göre; The BAC standartlarının fakültemiz bölümleri tarafından karşılanma oranı; Gelişmiş:%43.5 Gelişmekte:%35.7 Gelişmemiş:%20.8 CAEP standartlarının fakültemiz bölümleri tarafından karşılanma oranı; Gelişmiş: %28.59 Gelişmekte:%54.08 Gelişmemiş:%17.33

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Bu sonuçlara göre; a) The BAC standartlarının karşılanma oranı ile CAEP standartlarının karşılanma oranları arasındaki farkın sebebi arandı;

The BAC; gelişmiş karşılama oranının yüksek çıkmasının fiziki yapıyla ilgili soruların çokluğundan kaynaklandığı, The BAC; gelişmekte karşılama oranının düşük çıkmasının Eğitim fakültesinin özel bir şirket olmamasından ve konaklama hizmeti vermemesinden kaynaklandığı tespit edildi.

CAEP; gelişmiş karşılama oranının düşük çıkmasının geçmiş yıllara ait istatistiki veri ve ispat isteyen soruların çokluğundan, CAEP; gelişmekte karşılama oranının yüksek çıkmasının Eğitim fakültesinin mezunlar ile ilgili veri toplamaya yeni başlamış olmasından ve öğrenci alımında ÖSYM tarafından seçim yapılıyor olmasına rağmen her geçen yıl taban puanların yükseliyor olmasından kaynaklandığı tespit edildi.

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Bu sonuçlara göre; b) Hangi kurumun standartlarının karşılanmasının Eğitim Fakültesinin geleceğine olumlu katkı yapabileceği araştırıldı.

CAEP (The USA) standartlarının neredeyse tamamının MEB tarafından yapılan çalışma ile örtüşmesi ve akredite edilmese bile fakültemizin geleceği ile ilgili olarak CAEP standartlarının karşılanması fakültemizi uluslar arası bir kurum haline getirebileceği düşünüldüğünden… SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ olarak Amerika Birleşik Devletleri Öğretmen Yetiştiren Kurumların akreditasyon kurumu olan CAEP ile çalışmaya karar verildi.

YAPILMASI GEREKENLER SABIS üzerinde üniversitenin organizasyon şemasının oluşturulması Tüm bölümlerin “yeterlilikler” şeması oluşturması. SABIS’in İngilizce altyapısının güçlendirilmesi. Öğrenci ve personel için el kitaplarının her bölüm için hazırlanması. Tüm bölümlerin kendi vizyon, misyon, felsefe, amaç ve hedeflerini belirleyip SABIS’e yüklemesi. Üniversitenin, mezunların kariyer bilgilerini edinmesi ve yayınlaması. Eğitim fakültesi için Öğretmenlik Uygulaması ve Okul Deneyimi derslerinin yönergelerinin hazırlanması, basılması ve SABIS’te yayınlanması.

YAPILMASI GEREKENLER Öğretmen yetiştirme (Pedagojik Formasyon) kursları ile ilgili detaylı bilgi ve açıklamanın SABIS’e yüklenmesi, Fakülte ve bölümlerle ilgili istatistiki bilgilerin halka açık hale getirilmesi Üniversitenin sürekli gelişim programının hazırlanması ve yayınlanması