1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK) Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan 8 gün ve üzeri ise +3.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Advertisements

YAŞAYAN İNGİLİZCE.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
Duran Uygur
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması
ENGLISH FOR SUCCESS 6. , 7. ve 8. Sınıflar için by İrfan BOY
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
KAVRAKOĞLU Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) eduGate. eduGate-Uni Akademik kurumların eğitim süreçlerinin yönetilmesi için geliştirilmiş ve Uzaktan eğitim.
FIRST ENGLISH 4. ve 5. Sınıflar için by İrfan BOY
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
ALIŞTIRMA-UYGULAMA YAZILIMLARI
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
(Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ
DynEd Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü.
SINIF GEÇME.
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Öğrenme -Öğretme Modelleri
Doğru Çalışma Yöntemleri
Dyned Kurulumu ve Kullanımı
Doğru Çalışma Yöntemleri
HANGİ SINIF HANGİ DynEd YAZILIMINI ÇALIŞMALI?
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
6. , 7. ve 8. Sınıflar için ENGLISH FOR SUCCESS ANKARA 2011.
FIRST ENGLISH ANKARA ve 5. Sınıflar için.
SERTİFİKALAR KILAVUZU dyned10
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
DynEd İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu Sistem Gereksinimi Bilgisayarınızın rahat çalışabilmesi için % 20 daha fazla boş alan bulunması faydalıdır. (Yerel.
KENDİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM
DynEd Yerleştirme Sınavı
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
DİNLEME BECERİLERİ YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI
DYNED BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Dil öğrenme bir beceri edinme sürecidir ve pratik gerektirir.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DUYURU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ARASINAVI
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
DYNED ÇALIŞMA NOTU (STUDY SCORE-SS )
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
DYNED ÇALIŞMA NOTU (STUDY SCORE-SS )
Kayıt Yöneticisi (Records Manager)
DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.
Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Kullanımı İçin;
DR REŞİT GALİP İLKOKULU
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi BAYRAKLI
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi BAYRAKLI
DİYARBAKIR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
FIRST ENGLISH.
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SERTİFİKALAR KILAVUZU DynEd İl Koordinatörlüğü Derya SEVİNÇ.
Doğru Çalışma Yöntemleri
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

1. ÇALIŞMA SÜRESİ (GÜN OLARAK) Son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; 6 gün ve üzeri ise +2 puan, az ise -2 puan 8 gün ve üzeri ise +3 puan

2. ÇALIŞMA SIKLIĞI (SAAT OLARAK) Yine son iki hafta içinde değişik günlerde yaptığı çalışma; Toplam 3 aktif saatten fazlaysa +2 puan, az ise -2 puan Toplam 5 aktif saatten fazlaysa +3 puan

3. TEKRAR BUTONU KULLANIMI Kulak dolgunluğu için duyduğu kelime ve cümlelerin TEKRAR butonunun kullanılmasıyla yeniden dinlenmesi DynEd Dil Eğitim Sistemi için çok önemli bir kriterdir. Öğrenci bu butonu istediği kadar kullanabilir. İlk günden itibaren duyduğu cümle sayısına göre hesaplanır. Duyduğu her cümlede en az iki kere tekrara basarsa +2, tekrar butonunu kullanmazsa - 2 puan verir.

4. MİKROFON VE KULAKLIK TUŞLARININ KULLANIMI Duyulan kelime veya cümlenin mikrofon butonu ile kaydedilmesi ve kulaklık butonu ile kaydedilen sesin dinlenmesi de sistem için çok önemli olan kriterlerden biridir. Ses kaydı ve kaydedilen sesin yeniden dinlenmesi birkaç defa yapılabilir. Bu aşamada kendi sesini dinleyen öğrenci karşılaştırma yapmak için orijinaliyle karşılaştırabilir. Bir farklılık varsa yeniden sesini kaydedebilir, dinleyebilir ve karşılaştırabilir. Birden fazla tekrar dinleme yapıp sesini kaydediyor ve ardından kendi sesini dinleyip karşılaştırmak için yeniden orijinal sesi dinliyorsa ve bu üçlü arasındaki oran iyiyse sistem +2 puan, değilse -2 puan verir.

5. ANLAMA ALIŞTIRMALARI Her bölümde kısa anlatımlardan sonra sorularla karşılaşılır. Bu sorulara doğru cevap verilmesi son derece önemlidir. Burası sistemin en katı olduğu noktalardan biridir. Anlama alıştırmalında birde bir yapmasına puan verir.Burada beklet butonunu kullanması avantajlıdır. Çünkü yanlış doğruyu götürür. Cevap vermeden önce soru da tekrar tekrar dinleyebilir.Bu noktada butonu kullanılabilir. ( butonunu istediği kadar kullanabilir.) Anlama alıştırmalarına alıştırmaların tam olarak yapılması durumunda +2 puan, düşük olması durumunda -2 puan verilir.

6. BECERİ SINAVLARI Her iki ünite sonunda yer alan Beceri Sınavlarına (MASTERY TESTS) girmek mecburidir. Ünitelerde %80'i geçildiği zaman, o ünitelerle ilgili Beceri Sınavı öğrencilere açılacaktır. Bu sınavlardan 85 ve üzeri not alınmalıdır. Eğer alınan not daha düşük olursa 1 hafta sonra sınav yeniden açılacaktır. Beceri Sınavları öğrencinin düzeyini ortaya koyması adına önemlidir. Beceri sınavları 85 ve üzeriyse +2 puan, düşükse -2 puan Beceri sınavı almıyor ise -2 puan

7. 30 GÜNLÜK PERİOD DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi düzenli çalışan bir öğrenciyi ödüllendiriyor. Başladığı günden itibaren 30 değişik günden daha fazla düzenli çalışma yapmışsa sistem bu öğrenciye +2 puan verir.

8. 50 GÜNLÜK PERİOD Öğrenci çalışmaya başladığı günden itibaren 50 günden daha fazla günlük çalışma yapmışsa sistem +2 puan verir.

8. SPEECH RECOGNITION ( ENGLISH FOR SUCCESS YAZILIMI İÇİN) English For Success yazılımında bulunan Speech Recognition (Ses Tanıma) çalışmalarında da öğrencilerin çok dikkatli olması gerekiyor.Gerekirse beklet butonu kullanılmalı.Ses tanımada konuşarak söylememiz lazım,tıklamayı kabul etmez. Ses kaydını bir de bir yapmaları gerekiyor. Ses tanıma alıştırmalarında başarılıysa +2 puan, değilse -2 puan.

8. SPEECH RECOGNITION ( ENGLISH FOR SUCCESS YAZILIMI İÇİN) Ses tanıma alıştırmalarında kulaklık düğmesinini doğru kullanımı da çok önemlidir. Ses tanıma da konuştuktan hemen sonra dinlemeliyiz. Kulaklık düğmesini kullanarak dinlemekten +2 puan, dinlememekten ise -2 puan verir.

9. ALT YAZI VE ÇEVİRİ BUTONLARI DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi,bir çocuğun kendi dilini öğrenmesine benzeyen bir yaklaşımla hazırlandığı için, öğrencilerin yaptığı çalışmalar sırasında alt yazı ve çeviri butonlarının mümkün olduğunca kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor.Geri ve İleri tuşlarında da alt yazı olduğu için kullanılması puan düşürür. Gereğinden fazla çeviri kullanıyorsa -2 puan Tekrar düğmesiyle kıyaslandığında gereğinden fazla alt yazı kullanıyorsa -2 puan

Başarılar dileriz.. Uşak DynEd İl Koordinatörlüğü