MELEZ HAYVANLAR Zebra + Eşek

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

BİYOM: Benzer bitki ve hayvan topluluklarını barındıran,
CANLILARIN YUVALARI.
Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
KARS ÇOBAN KÖPEĞİ.
Canlılar.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ (4 EKİM)
BİLMECELER.
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
İş Ortamındaki İnsanlar.
Adaptasyon.
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
Kalıtım ve Çevre.
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
Çevremizdeki Canlılar-Hayvanlar
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
*Kırmızı rengi öğreniyorum
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
Kediler.
Çevremizdeki Canlılar
HAYVANLAR.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 13 Şubat 2009 Cuma Bana, 8 eklendiğinde 15 olurum. Beni bulmanı istiyorum. 7’ye 5 eklersen benim yaşımı.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
HAYVANLAR ALEMİ.
Canlıların Dünyasını Gezelim Tanıyalım
Canlılar Nasıl Beslenir ?
HAZIRLAYAN VOLKAN İYİTOĞLU.
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
HAYVANLAR.
Hazırlayan: Yadikar Bağçeli-Ayten Adalı_s2
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
KONU HAYVANLAR.
GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİ
Çevremizdeki Canlılar
Hibritler ve Mendelizm Genel Biyoloji Dersi Dr. Bülent ÇAVAŞ
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
HAYVANLAR HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
20 Eylül 2012 AB Koyun ve Keçi Pazar Durumu. DG AGRI, Man Com 20 September  Ağır Kuzu: >13 kg ca, 12 Üye Ülkenin Ortalamas  Hafifi Kuzu:
HAZIRLAYAN ÇİMEN HASGÜL.
Karadeniz Bölgesinde Hayvancılık
 İri bir erkek Bengal kaplanının boyu 3 metreye kadar uzayabilir. Dişilerinin boyu ise 2.6 metre kadardır. Ağırlık erkek kaplanlarda 290 kilograma kadar.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
BİTKİ VE HAYVAN DOSTLARIMIZ
YAŞADIĞIMIZ YER       Bütün canlıların yaşamak için bazı temel  ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlardan biri de barınma ihtiyacıdır. Her canlının sağlıklı.
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
Ders 2 Kavram Öğrenmeyi Etkileyen Etmenler
KONU HAYVANLAR.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Kedi Irkları ve Bakımı.
SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar.
BELLİ BAŞLI BİYOMLAR VE ÖZELLİKLERİ. İÇİNDEKİLER  AMAÇ  BİYOM NEDİR?  BİYOMLAR  SONUÇ  KAYNAKÇA.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Canlılar.
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
MUTASYON Mutasyon gen yapısının değişmesi sonucu ortaya çıkan ve kalıtsal değişikliğe sebep olan bir olaydır..
Sunum transkripti:

MELEZ HAYVANLAR Zebra + Eşek Zebroid= zebra + at Zebra ve atın çiftleşmesiyle meydana gelen ender hayvanlardan biri. Ayrıca doğada da eşine oldukça az rastlanan bir tür. Buna karşılık 19’uncu yüzyıldan beri çiftleştirilmeye çalışılıyor.  

Zebra + Eşek

Zebroid= zebra + at Zebra ve atın çiftleşmesiyle meydana gelen ender hayvanlardan biri. Ayrıca doğada da eşine oldukça az rastlanan bir tür. Buna karşılık 19’uncu yüzyıldan beri çiftleştirilmeye çalışılıyor.

Liger= Aslan + kaplan Liger, erkek kaplan ile dişi aslanın melez çaprazlanması sonucu ortaya çıkan bir türdür. Büyük bir aslana benzeyen ‘liger’ın üzerinde çizgiler vardır. Dünyadaki en büyük kedilerden olan liger, aynı zamanda yüzebiliyor.

Cama= Deve + lama Deve ve lamanın çiftleştirilmesinden doğan bu melez hayvan, 1955’ten beri türünün tek örneğini oluşturuyor. Camalar, lamaların kabarık tüylerine ve develerin çöle dayanıklı ayaklarına sahipler. Ayrıca uzunluk olarak kulakları deve ve lamaların arasındadır.

Leopon= Leopar + aslan Dişi aslan ve erkek leoparın çiftleştirilmesinden oluşan leoponun başı aslana benzerken, geri kalan gövdesi de leopara benziyor. İlk leopan 1910 yılında Hindistan’da yetiştirilmiştir.

Savannah = Yabani kedi + ev kedisi Egzotik görünümlü, örneğin Bengal, Mısır, Serengeti gibi ev kedisiyle, Serval adı verilen Afrikalı vahşi kedinin türünün birleşmesiyle oluşmuştur. Bu birleşmenin ürünü ise çoğunlukla ev kedisi görünümlü oluyor.

Boz kutup ayısı = Kutup ayısı + boz ayı Bu tarz ayıların vahşi doğada da olduğu 2006 yılında garip renkli bir ayıdan DNA örneğiyle kanıtlandı. Bu ayı Kanada’nın buzlarla kaplı bölgesinde bulunmasına rağmen atalarının kim olduğu ve nasıl bu şekilde ürediği bilinmiyor.

Bostwana tostu = Koyun + keçi Garip bir vaka olan koyun-keçi karışımı ilk defa veterinerler tarafından 2000 yılında Bostwana’da bulundu. Bir arada tututlan dişi keçinin erkek koyunla doğal olarak birleşmesi sonucu doğan bu karışım her ne kadar kısır olsa da libidosu oldukça yüksektir.

Kan papağanı = Midas ciklet balığı + Kırmızı şeytan balık Bu kan papağanı balığı aslında bir karışımın ürünü. Bu balık ilk defa 1986’da Tayvan’da üretildi. Bu balığın ölümcül bir biçimsel bozukluğu var. Örneğin ağzı sadece çok dar bir şekilde dikey olarak açılabiliyor ve bu yüzden sağlıklı bir biçimde beslenmesi çok zor. Çoğu bu yüzden çabucak ölüyor.

Karışık sülün = Altın + amherst sülünü Altın Sülün çoğu zaman onunla aynı gözüken dişi Amherst sülünü ile çiftleştirilir. Sonuç ise her iki ebeveynin de mükemmel renklerini almış bu gördüğümüz sülün.

Hazırlayan: Ahmet TUNÇ Fen ve Teknoloji Öğretmeni Kaynak:http://www.yenidenergenekon.com/221-melez-hayvanlar/