ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
METAB ENCÜMEN TOPLANTISI
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ NİSAN GENEL TANITIM.
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREVLERİMİZ  Görev kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin taşıyıcı sistemi ile zemin mekaniği mühendislik hesaplarını ve her.
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ MART GENEL TANITIM.
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ocak GENEL TANITIM.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞUBAT GENEL TANITIM.
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU İKİNCİL MEVZUAT
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
2010 Yılı Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE ONAYI GENELGESİ
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
İnegöl OSB Ortak Atıksu Arıtma Tesisi
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
STANDART DOSYA PLANI.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Devam eden proje sayısı
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Aralık GENEL TANITIM.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI.
KAYSERİ SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER HAZİRAN YABANCI KONUKLARIMIZ.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
AKARÇAY HAVZASI.
MART AYI MECLİS TOPLANTISI ENDER YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Mart 2009.
KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZ DAĞITIM ŞEBEKESİ VE
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İLAN EDİLEN RİSKLİ ALANLAR
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI MELEN ÇAYI ALT HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Boğazköy Barajı; ha alanın sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Toplam drenaj alanı 1196,97 km 2 olup, 2010 yılında su tutulmaya başlanmıştır.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Boğazköy Barajı; ha alanın sulanması amacıyla inşa edilmiştir. Toplam drenaj alanı 1196,97 km 2 olup, 2010 yılında su tutulmaya başlanmıştır.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
Sunum İçeriği Ülkemizde İçme Suyu Kaynaklarının Korunması ile İlgili; –Yasal Çerçeve –Kurumsal Yapı –Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEDİZ HAVZASI İZLEME PROGRAMI Nermin ANUL Şube Müdürü Haziran 2015 DSİ 2. Bölge Müdürlüğü- İzmir’de.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Sunum transkripti:

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEDİZ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI

GEDİZ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANI UYGULAMALARI Eylem 1. Evsel Atıksu Arıtma Tesisleri Eylem 2. Münferit Sanayiler ve OSB Atıksu Arıtma Eylem 3.Katı ve Tehlikeli Atık İşleme, Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisleri Eylem 4. Dere Yatağının Temizlenmesi ve Islahı Eylem 5. Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Eylem 6. Zirai Kaynaklı Kirliliğin Kontrolü Eylem 7. Nehir Su Kalitesinin İzlenmesi

EVSEL ATIKSU ARITMA TESİSLERİ AAT ve Kanalizasyon Durumları 1. Eylem EVSEL ATIKSU ARITMA TESİSLERİ AAT ve Kanalizasyon Durumları Manisa Merkez (301.218) AAT‘nin uygulama projesine dair son düzeltmeler Ekim ayı içinde İlbank A.Ş.’ ye teslim edilmiştir. Manisa Turgutlu (119.985)AAT’nin 1. kademe için proje tamamlanmak üzere 2. kademedeki kamulaştırma sorunu çözülmüştür. Manisa Akhisar (104.777)AAT 2012 sonunda işletmeye alınacaktır. Manisa Salihli (97.810)AAT için 28.08.2012 tarihinde tekrar ihaleye çıkılmış, ihale sonucunda yüklenici firma ile sözleşme yapılmıştır. Manisa Alaşehir (47.722) AAT’nin zemin etüdleri tamamlanmış, jeolojik rapor 2. kez düzeltilerek Eylül ayı içinde İlbank A.Ş.' ye teslim edilmiştir. Manisa Kula (24.713)AAT 2012 sonunda işletmeye alınacaktır. Manisa Demirci (20.350) AAT yeri ile ilgili kamu yararı kararının çıkartılması için çalışmalar devam etmektedir. Kütahya Gediz (20.113) AAT projesinde İlbank A.Ş.’ nin istediği düzeltmeler yapılıyor, Mart 2013' te inşaat ihalesine çıkılabilecektir. Manisa Saruhanlı (15.364) AAT’nin 2012 sonunda işletmeye alınacaktır. Manisa Sarıgöl (13.758) AAT 2012 SUKAP listesine eklenmiştir. AAT için düşünülen yer mera olup devir işlemleri başlatılacaktır. Manisa Gördes (10.411) AAT İlbank A.Ş. AAT projesi için ihale yapmıştır. Manisa Selendi (6.609) AAT Yer seçimi tamamlanmış, yerle ilgili kamulaştırma davası devam etmektedir. Manisa Köprübaşı (5.267) AAT için belirlenen yer DSİ' den satın alınacaktır.

EVSEL ATIKSU ARITMA TESİSLERİ BELEDİYELER VE NÜFUSLARI 1. Eylem BELEDİYELER VE NÜFUSLARI GELİŞMELER Manisa Ahmetli (9.878) AAT işletmede Manisa Gölmarmara (9.734) İzmir Kemalpaşa (73.423) İzmir Menemen Asarlık (122.722) İzmir Foça (28.629)

2011 SUKAP LİSTESİNDE YER ALAN BELEDİYE LER İL 2011 SUKAP LİSTESİNDE YER ALAN BELEDİYE LER 2011 SUKAP İçmesuyu Atıksu MANİSA AKHİSAR   √ BALLICA BEYOBA DAĞDERE KAYALIOĞLU MECİDİYE SÜLEYMANLI ZEYTİNLİOVA ALAŞEHİR ULUDERBENT YEŞİLYURT BORLU DEMİRCİ İCİKLER MAHMUTLAR GÖRDES AŞAĞIÇOBANİSA KARAAĞAÇLI MURADİYE

2011 SUKAP LİSTESİNDE YER ALAN BELEDİYE LER İL 2011 SUKAP LİSTESİNDE YER ALAN BELEDİYE LER 2011 SUKAP İçmesuyu Atıksu MANİSA ADALA √ DURASILLI   GÖKEYÜP POYRAZDAMLARI TAYTAN YILMAZ SARIGÖL BÜYÜKBELEN DİLEK UŞAK GÜRE İLYASLI KOLDERE MÜTEVELLİ PAŞAKÖY SARUHANLI SELENDİ DERBENT TURGUTLU URGANLI

GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUKAP’ a ÖNERİLEN BELEDİYELER 2012 SUKAP LİSTESİNDE YER ALAN BELEDİYELER Manisa Gördes √ Manisa Sart TALEBİ YOK Manisa Akselendi Manisa Zeytinliova Manisa Güneşli Manisa Köprübaşı Manisa Gökçeören Manisa Hacırahmanlı Manisa Halitpaşa Uşak Güre Kütahya Gediz Kütahya Eskigediz Kütahya Gökler Kütahya Yenikent Kütahya Pazarlar

MÜNFERİT SANAYİLER VE OSB ATIKSU ARITMA 2. Eylem AAT AKHİSAR OSB AAT’nin Yeni bir AAT yeri belirlenmiş imar planına işlenmiştir. İnşaat ihalesine Ocak-Şubat 2013' te çıkılacaktır. %30 u dolu. Tesisler; gıda, yapı, kimya, makine, ağaç-mobilya, nakliye, kağıt, nakliye, elektrik, otomotiv, statik boya, doğalgaz kombine çevrim santrali. AAT’ si olmayan tesisler var ve bunlar uygunsuz şartlarda deşarj gerçekleştiriyor. TURGUTLU OSB, 1. kademe için proje tamamlanmak üzere 2. kademedeki kamulaştırma sorunu mahkeme kararı ile Belediye lehinde sonuçlanmıştır. 2200 m3/gün atıksu oluşmakta ve Gıda tesisleri bulunmaktadır. SALİHLİ OSB AAT' nin 4.000 m3/gün kapasiteli 1. etabı çalışmaktadır. AAT' nin 8000 m3/gün kapasiteli 2. etabı için proje çalışmaları devam etmektedir.

MÜNFERİT SANAYİLER VE OSB ATIKSU ARITMA 2. Eylem MÜNFERİT SANAYİLER VE OSB ATIKSU ARITMA AAT MANİSA DERİ SANAYİCİLERİ AAT’i işletmede MANİSA OSB AAT’i işletmede SALİHLİ DERİ SANAYİCİLERİ AAT’i işletmede İDESBAŞ İZMİR-MENEMEN SERBEST BÖLGESİ AAT’i işletmede UŞAK OSB AAT’i işletmede ATATÜRK OSB AAT’i işletmede KULA DERİ SANAYİCİLERİ AAT’i işletmede DEMİRCİ HALI SANAYİCİLERİ AAT’i işletmede KEMALPAŞA OSB AAT’i işletmede

MÜNFERİT SANAYİLER VE OSB ATIKSU ARITMA 2. Eylem MÜNFERİT SANAYİLER VE OSB ATIKSU ARITMA Çaldağ Nikel Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Çaldağ Nikel) Manisa’nın Turgutlu ilçesinin yaklaşık 12 km kuzeyinde yer alan Çaldağ’ın eteklerinde Nikel-Kobalt içeren cevheri çıkartıp zenginleştirmeyi hedefleyen bir tesis kurmayı planlamaktadır. Çaldağ Nikel Projesi, 2004 yılında deneme tesisi faaliyetlerine başlamış, rezervin uluslararası standartlarda ispatı ve yığın liçi yönteminin Çaldağ cevherine uygulanabilirliğinin kanıtlanması neticesinde ana proje hazırlıklarına başlanmış ve 2006 yılında “ÇED Olumlu” belgesini almıştır. Projenin finansman çalışmaları devam etmekte olup 2013’ün ilk çeyreğinde inşaat çalışmalarına başlanması hedeflenmektedir.

KATI VE TEHLİKELİ ATIK İŞLEME GERİ KAZANIM VE BERTARAF TESİSLERİ 3. Eylem Banaz Uşak Eşme Sivaslı Ulubey Karaisalı

BİRLİKLER GELİŞMELER AÇIKLAMALAR Uşak İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği Tesis inşaatı tamamlanmıştır.  Transfer istasyonları yapılmaktadır. Kütahya İli Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Tesis Geçici Faaliyet Belgesi almıştır ve faaliyettedir.  Tıbbi atıklar toplanmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı (Kemalpaşa, Menemen, Foça) Harmandalı’da bulunan tesis faaliyette olup ömrünü tamamlamak üzeredir. 18.11.2011 tarihinde belediye yetkilileri tarafından yeni yer seçimi çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Menemen’de kurulmasına karar verilen KADDT için yeni proje hazırlanmış, ihaleye çıkılacak. Problem alanın genişlemesinden kaynaklanıyordu. Şu an alan genişletilmesinden vazgeçilmiştir. Manisa İli Çevre Hizmet Birliği Saruhanlı Develi Köyü’nde yapılması planlanan katı atık düzenli depolama alanı yerine Uzunburun köyü mevkii K18-d2, K18-d3, K18-c3 pafta nolu 83,607872 ha büyüklüğündeki alanda Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılması için yer seçiminin uygun olduğu 29/06/2012 tarihli ve 4 nolu MÇK Kararı ile belirlenmiştir.  810 dönümlük orman alanı için tahsise başvurulacakmış.Yap işlet devlet ile yılbaşından önce yapmayı planlıyor. İl Özel İdaresi, Salihli Belediyesi ve Belde Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisi Birliği Tesis için yer seçimi çalışmaları devam etmektedir. Demirci Belediyesi Meclis Kararı ile bu birliğe katılmıştır. Köprübaşı İlçe ve Belde Belediyelerinin birliğe katılması öngörülmektedir. Turgutlu ve Ahmetli İlçe ve Belde Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi Birliği Tesis yer seçimini tamamlamıştır.   Kula İlçesi Belediyeleri Çevre Birliği Düzenli depolama tesisi uygulama projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görülmüş ve onaylanmıştır. AKÇEB + SOMKIRÇEB Yer seçimi tamamlanmıştır. Fizibilite, ÇED, uygulama projesi IPA kapsamında değerlendirilmektedir.

DERE YATAĞININ TEMİZLENMESİ VE ISLAHI 4.Eylem DERE YATAĞININ TEMİZLENMESİ VE ISLAHI Gediz Havzası Koruma Eylem Planına kadar 28 adet proje kapsamında 37 derede yaklaşık 101 km ıslah çalışması ile, 4 ilçe, 10 köy, 3 mahalle ve 6673 ha arazi taşkın ve rusubat zararlarından korunmuştur. Eylem Planı ile; Toplam 70.157.000 TL proje bedelli 45 proje kapsamında, 73 adet derede yaklaşık 253 km uzunluğunda ıslah yapılarak 6.751 ha arazi, 6 ilçe, 4 belde, 12 köy taşkın ve rusubat zararlarından korunacak Gediz Nehri ana yatağına gelen rusubat hareketi de kontrol altına alınmış olacaktır.

EROZYONLA MÜCADELE VE AĞAÇLANDIRMA 5. Eylem EROZYONLA MÜCADELE VE AĞAÇLANDIRMA Gediz Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında İzmir, Manisa ve Kütahya illerinde 2011 yılı sonuna kadar 27.340 ha alanda erozyonla mücadele çalışması yapılmıştır. İzmir, Manisa ve Kütahya illeri için 2011 yılı sonuna kadar 2.879 ha alanda mera ıslahı çalışması yapılmıştır.

ZİRAİ KAYNAKLI KİRLİLİĞİN KONTROLÜ 6. Eylem Gübre Tüketimi 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Azotlu (%21N) 145.925 130.494 131.518 128.077 108.871 48.020 Fosforlu (%17 P2O5) 73.007 48.674 54.002 58.407 51.034 23.200 Potaslı (%50 K2O) 12.569 12.404 6.700 9.694 10.347 4.825 Toplam 231.501 191.572 192.220 196.178 170.253 76.045 Toplam Pestisit Tüketimi Kg lt 2008 1.762.491 500.514 2009 2.211.471 459.488 2010 1.976.396 1.311.263 2011 3.289.748 650.527 2012 1.224.355 260.415 2010 ve 2011 yıllarında yağışlı ve nemli hava şartlarının uzun sürmesi özellikle mildiyö ve külleme ile ölükol hastalığına karşı fungusit kullanımını arttırmıştır.

ZİRAİ KAYNAKLI KİRLİLİĞİN KONTROLÜ 6. Eylem 2002 – 2012 yılları arasında 381 çiftçi kursuna 14.223 çiftçimiz katılmış sertifika almaya hak kazanmıştır. 2011 Yılı Desteklemesi İyi Tarım Uygulamaları için 118.271,58 TL Organik Tarım için 1.125.876,61 TL Toprak Analizi için 653.642,05 TL destek yapılmıştır. Tarımsal kaynaklı nitrat kirliliğinin azaltılmasına yönelik, 2008 yılında 6 noktada 13 analiz, 2009 yılında 6 noktada 18 analiz, 2010 yılında 6 noktada 18 analiz, 2011 yılında 6 noktada 18 analiz, 2012 yılında 33 noktada 65 analiz yapılmıştır.

NEHİR SU KALİTESİNİN İZLENMESİ 7. Eylem NEHİR SU KALİTESİNİN İZLENMESİ Havza genelinde 18 yeni izleme noktası Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Bu noktalardan izleme çalışmaları yapılmaktadır.

NEHİR SU KALİTESİNİN İZLENMESİ 7. Eylem NEHİR SU KALİTESİNİN İZLENMESİ DSİ İstasyonları

NEHİR SU KALİTESİNİN İZLENMESİ 7. Eylem NEHİR SU KALİTESİNİN İZLENMESİ Grafiklerdeki izleme istasyonlarının tam adları İstasyon Nu. İstasyon Adı 05-02-00-006 Gediz Nehri-Menemen Köprüsü 05-02-00-023 Nif Çayi-Çiçekli Memba 05-02-00-026 Nif Çayi-Çoban Isa Mansap 05-02-00-030 Nif Çayi-Nif 2 Köprüsü 05-02-00-038 Gediz Nehri-Manisa Köprüsü 05-02-00-041 Alasehir Çayi-Akhisar Köprüsü 05-02-00-047 Gediz Nehri-Gediz 1 Köprüsü 05-02-00-054 Gördes Çayi-Gördes Baraji Memba 05-02-00-055 Gediz Nehri-Akhisar Köprüsü

GEDIZ NEHRI HAVZASI 2008 VE 2012 YILLARI VERILERININ KARŞILAŞTIRILMASI 7. Eylem

GEDIZ NEHRI HAVZASI 2008 VE 2012 YILLARI VERILERININ KARŞILAŞTIRILMASI 7. Eylem

DENETİMLER 2010 yılında 4895 adet tesis 2011 yılında 3385 adet tesis

İDARİ YAPTIRIMLAR 2010 yılında 3.896.041 TL 2011 yılında 7.358.702 TL

YAZIŞMALAR 30.01.2012 tarihinde 4811 sayılı yazı ile Gediz Havza Koruma Eylem Planı Revizyon Projesi açılış toplantısına davet yazısı dağıtımlı olarak ilgili Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlar, Valilikler, Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Odalarına yazılmıştır. 15.02.2012 tarihli 7521 sayılı “Gediz Havza Koruma Eylem Planı Takip Komisyonunun Oluşturulması” dağıtımlı resmi yazı ile ilgili Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlar, Valilikler, Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Odalarına bildirilmiş ve GHKEP Takip Komisyonu’nda yer almak üzere ilgili kurumlardan karar verme yetkisine sahip personelin isim ve iletişim bilgileri istenmiştir. 04.05.2012 tarihli ve 159 sayılı “GHKEP Takip Komisyonu Kurulması” konulu olur Bakanlık Makamına sunulmuştur. 06.04.2012 tarihli ve 16305 sayılı “GHKEP İzleme Çalışmaları” konulu resmi yazı, söz konusu havzada izleme çalışmaları için Genel Müdürlüğümüz temsilcilerinin de yer alacağı bir heyetin oluşturulması, heyet marifetiyle izlenecek parametrelere karar verilmesi ve Genel Müdürlüğümüz tarafından daha önce belirlenen izleme noktalarında izleme yapılması hususunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne yazılmıştır. 15.06.2012 tarihli ve 28240 sayılı “Gediz Havzasında Kirlilik Durumu” konulu resmi yazı Gediz Havzasında yer alan Kemalpaşa OSB’den başlamak üzere havzadaki diğer OSB’lerin ve münferit sanayilerin ivedi olarak ani denetimlerinin yapılması hususunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne yazılmıştır. 08.08.2012 tarihli ve 37513 sayılı “Gediz Havzasında Kirlilik Durumu” konulu resmi yazı, 15.06.2012 tarihli ve 28240 sayılı ilgi yazıya istinaden gerçekleştirilecek denetimlerin, uygulanan idari yaptırımların ve alınan numunelerin analiz sonuçlarının ivedi olarak Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne yazılmıştır.

YAZIŞMALAR 20.04.2012 tarihli ve 18971 sayılı “Saha Çalışmaları” konulu resmi yazı, saha çalışmaları sürecinde ortaya çıkan sorunların giderilmesi, sağlıklı bir çalışma yapılabilmesi için proje ekibine destek verilmesi amacıyla saha çalışmalarında yer almak üzere, havzada yer alan illerden 1 adet personelin görevlendirilmesi hususunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne yazılmıştır. 22.05.2012 tarihinde Bakanlığımızda yapılan “Evsel Atıksu Arıtma Tesislerinin Kurulması, Katı ve Tehlikeli Atık İşleme, Geri Kazanım ve Bertaraf Tesislerinin Kurulması” konularındaki sorunların ve gelişmelerin görüşüldüğü “GHKEP Değerlendirme Toplantısı”na davet yazısı 11.05.2012 tarih ve 22172 sayılı resmi yazı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne ve İlbank A.Ş.’ye, 11.05.2012 tarih ve 22081 resmi yazı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne, 11.05.2012 tarih ve 22083 sayılı resmi yazı ile de 17 Belediye Başkanlığı’na gönderilmiştir. GHKEP Kapsamında nüfusu > 10.000 olan 11 Belediye’nin (Manisa, Turgutlu, Akhisar, Salihli, Alaşehir, Kula, Demirci, Saruhanlı, Sarıgöl, Gördes ve Gediz Belediye Başkanlıkları) AAT’lerini 2012 yılı sonuna kadar işletmeye almaları konusunda Belediyelerin görev ve sorumlulukları hatırlatılarak, gecikme durumunda gerekli cezai işlemin yapılacağını belirten 13.07.2012 tarihli ve 32786 sayılı ikaz yazısı yazılmıştır. 31.07.2012 tarihli ve 35798 sayılı resmi yazı “3 Ağustos 2012 tarihinde Eylem Planının uygulanmasından sorumlu ilgili tüm paydaşların davet edildiği Manisa’da düzenlenen 10. Değerlendirme Toplantısı”na davet yazısı dağıtımlı olarak ilgili Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlar, Valilikler, Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Odalarına yazılmıştır.

YAZIŞMALAR 13.08.2012 tarihli ve 38109 sayılı resmi yazı söz konusu havzada kirliliğe sebep olan İzmir Kemalpaşa OSB’de yer alan münferit sanayiler ile OSB dışında kalan diğer münferit sanayilerde etkin bir denetim yapılması gerekliliğiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne yazılmıştır ayrıca konuyla ilgili gelişmelerden Bakanlığımıza bilgi verilmesi istenmiştir. 31.08.2012 tarihli ve 40469 sayılı resmi yazı ile Belediyelerden iş takvimlerini tüm işleri 2013 sonunda tamamlanmış olacak şekilde güncellemeleri istenmiştir.

ARZ EDERİM