FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Advertisements

KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
◦ Siyasi ◦ Ekonomik ◦ Askeri ◦ Sosyokültürel ◦ Çevre.
PYD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki Faaliyetleri ve Türkiye
IRAK TÜRKLERİ VE İNSAN HAKLARI
Avrupa Birliği Enerji Politikaları ve Türkiye
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Mensur Akgün, Sabiha Senyücel Gündoğar, Bülent Kılınçarslan
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
Avrasya’da Ekonomik İşbirliği İmkanları: Riskler ve Fırsatların Konsolidasyonu Mustafa Aydın Ankara, 30 Mayıs 2006 TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
KARADENİZ’dekİ gelİşmeler VE TÜRKİYE
TÜRKİYE’DE BORU TAŞIMACILIĞI VE PROJELER
MİLLİ DIŞ POLİTİKA Atatürk dönemindeki dış politikamızın temel esasları;milli gücümüze dayanmak ve bağımsızlığımızı korumak olmuştur. Milli egemenliğimize.
TÜRKİYE’DE STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ: BİLGESAM ÖRNEĞİ Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı.
AVRASYA POLİTİĞİNDE ÇİN
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ORTADOĞU POLİTİKASI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ:
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI & Bilgehan EMEKLİER
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BİLGESAM Bşk.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SONRASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
NATO Kuruluşundan Bugüne Stratejik Konsept Evreleri.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
TÜRKİYE-RUSYA İKİLİ İLİŞKİLERİ: GÜVENLİK VE SİYASİ BOYUTLAR
ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
Uluslararası İnsan Hakları Çalıştayı Suriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı ETKİNLİKLER.
İleri Teknolojiler ÇalıştayıUluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi ETKİNLİKLER.
TÜRKİYE – AVRUPA BİRLİĞİ – ABD İlişkiler Nereye Gidiyor? 21 Mart 2006, Salı TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ.
4. ÜNİTE: YUMUŞAMA DÖNEMİ VE SONRASI
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
Nükleer Teknoloji Bilgi Platformu
PROF. DR. HASRET ÇOMAK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ GÜVENLİK STRATEJİSİ
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
TÜRKİYE ORTADOĞU İLİŞKİLERİ VE SURİYE KRİZİ
SOĞUK SAVAŞ.
KUZEYDOĞU ASYA’DA GÜVENLİK
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
ULS2008 ULUSLARARASI GÜVENLİK KURAMLARI ve ANALİZİ
Coğrafya Performans Ödevi
DÜNYA PETROL REZERVLERİ
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
Kadir Has Üniversitesi
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
HAZİRAN – ARALIK ÇALIŞMA RAPORU
1 ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013

RAPORLAR Başkanlık Sistemine Toplumsal Bakış Çözüm Sürecine Türk-Rus İlişkileri

BİLGE SÖYLEŞİ ile gerçekleştirilen Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney  ile gerçekleştirilen “Nükleer Enerji ve Nükleer Silahlanma” başlıklı söyleşi yayımlanmıştır.

ETKİNLİKLER Çalıştay: Türkiye-Moğolistan İlişkileri Konferans: Bölgesel Güvenlik: Fırsatlar ve Riskler Basın Toplantısı: “Çözüm Sürecine Toplumsal Bakış” Raporu Seminer: Keşmir Meselesi / Numan Hanif Beyin Fırtınası: ABD Sonrası Afganistan Geleceği

ANALİZLER Türkiye’nin Nükleer Silahlanmaya Bakışı İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İran’ın Afganistan Üzerindeki Artan Nüfuzu Siber Güvenlik Ekseninde Obama-Şi Görüşmesi İran Halkının İhtiyatlı ve İyimser Tercihi: Dr. Hasan Ruhani

ANALİZLER Şii Hilali: Efsane ya da Gerçek? Gezi Parkı Olayları: Çıkarılması Gereken Dersler Tayvan’ın Yeni Savunma Raporu Işığında Asya-Pasifik’teki Dengeler AB’nin 28. Üyesi Hırvatistan İran’ın Nükleer Programı ve Türkiye İran - Hindistan İlişkilerinin Sınırları

ANALİZLER Mısır’daki Askeri Darbe ve Orta Doğu’ya Etkileri Japonya’nın 2013 Savunma Beyaz Kitabı Orta Asya’daki Küresel Jeoekonomik Rekabet ve Türkiye AB’nin Yeni Güvenlik Stratejisi İhtiyacı Rus Enerji Devi Gazprom’un Afrika’daki Faaliyetleri Bağdat- Erbil Yakınlaşması ve Suriye Krizi

ANALİZLER Mısır’da Uyanış, Darbe ve Avrupa Birliği Alman Dış Politikası ve Batı Balkanlar Çözüm Süreci Nereye Gidiyor? Kuzey Irak Seçimleri, Türkmenler ve Kerkük Sorunu Çözüm Süreci Kronolojisi, 28 Aralık 2012- 22 Eylül 2013

ANALİZLER AVM Saldırısıyla Çin- Batı Rekabeti Afrika’ya Taşındı Azerbaycan’da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Türkiye- İran İlişkilerinde Süreklilik ve Değişim Küresel Ekonomik Yönetişimde G-20 ve Türkiye Rusya’nın Dış Politikasında Nükleer Enerji Faktörü AB’nin 2013 İlerleme Raporu Üzerine Bir Değerlendirme

ANALİZLER Asya- Pasifik’teki Güç Rekabeti Çerçevesinde Avustralya- Japonya Savunma İşbirliği Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Dış Politikada Beklentiler başlıklı analizler yayımlanmıştır.

ULUSAL VE ULUSLARARASI ZİYARETLER Hudson Enstitüsü Başkanı’nın BİLGESAM Ziyareti Çinli Akademisyenlerin BİLGESAM Ziyareti

National Defense Universty’den ULUSAL VE ULUSLARARASI ZİYARETLER Koç Üniversitesi ve Queen’s Üniversitesi Öğrencilerinin BİLGESAM Ziyareti National Defense Universty’den Dr. Roger Kangas’ın BİLGESAM Ziyareti

ULUSAL VE ULUSLARARASI ZİYARETLER Çin Uluslararası Dostluk Derneği (CAIFC) – BİLGESAM İşbirliği Toplantısı

KONGRELER 8-9 Ekim 2013 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi ile birlikte “Uluslararası Güvenlik Kongresi” gerçekleştirilmiştir.

Asya’da Güvenlik Sorunları KİTAP DERGİ Asya’da Güvenlik Sorunları ve Yansımaları BİLGE STRATEJİ GÜZ 2013

DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZ ‘Orta Doğu’da Değişim ve Türkiye’ Konulu Kitap Çalışması ‘İran Dış Politikası ve Nükleer Programları’ Konulu Kitap Çalışması ‘İç Savaş Sonrası Suriye’nin Yeniden Yapılanması: Devlet İnşası’ Konulu Proje Çalışması

Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Sergey Korsunsky Başkanlığında bir 20 KASIM 2013 Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Sergey Korsunsky Başkanlığında bir Heyet BİLGESAM’a ziyaret gerçekleştirecektir.