Çin’de temsilcilik ofisi açma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
Advertisements

BÜYÜYEN ÇİN KÜÇÜLEN DÜNYA.
ik gündemi anket raporu
KAYSERİ KİTAP VE EĞİTİM FUARI 9-18 EKİM KAYSERİYİ TANIYALIM  Türkiye’nin önde gelen ve köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesinin buradadır. 
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
Güney Afrika Cumhuriyeti
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
DÜNYANIN HER YERİNDE OFİSİNİZ VAR…
TÜRKİYE-ÇHC TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERİ
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi
T.C.BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI HEDEF ÜLKELER 2010 YILI EYLEM PLANLARI Pazara Giriş Komitesi II. Toplantısı 1 Şubat 2011.
Global Su Ürünleri Trendleri
Girişimcilik.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“We set the standards” Bill GATES
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
SÜT ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARETİNDE FIRSATLAR VE MÜCADELE ALANLARI SÜT ÜRETİM VE TÜKETİMİNDE DEĞER ZİNCİRİ 20 MAYIS 2014.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
Çin Halk Cumhuriyeti’nde İş İmkanları
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
1 Arjantin Ülke Sohbet Toplantısı (M.Serhan Kara) Ankara, 28 Mayıs 2007 T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI.
Mark Twain. Hakkımızda Wayline Limited kurulduğu günden bu yana verdiği kaliteli ve güvenilir hizmetlerle kendini kanıtlamış, profesyonel, akılcı, teknolojik.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Emel KAYNAK Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş.2
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
Alibaba.com Marka Hikayesi
BRANDING - MARKETING - TRADING
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı
EKON 331 ULUSLARARASI TİCARET VE EKONOMİ BÖLÜM 1 GİRİŞ
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Yrd. Doç. Dr. Alpaslan ÖZMEN
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2. PİYASA EKONOMİSİNE GENEL BİR BAKIŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Çin’de temsilcilik ofisi açma - Çin’de Yabancı Sermayeli Ticaret Firması Kurma (FICE) - Çin’de Tümüyle Yabancı Sermayeli Yatırım (WFOE) Çin’de Ortak Girişim (JV) - Pazara girişte ortak çaba, - Mal dağıtım ağına doğrudan katılım Ofis + Acenta + DTŞ

ÇHC’de Temsilcilik Ofisi Açmanın / Acenta Görevlendirilmesinin Avantajları ÇHC gerek coğrafi ve demografik özellikleri gerekse ekonomik büyüklüğü açısından uzaktan takip edilebilecek bir pazar değildir. Bu nedenle Pazardaki değişimlerin bizzat yerinde takip edilmesi, Çinli iş adamları için yabancı firmanın ÇHC’de ofisinin bulunması ve ihtiyaç duyulduğu an çalışmakta oldukları yabancı firmaların yetkililerine ulaşabilmeleri çok önemlidir.  

FUAR KATILIMLARI

ÇHC’de Önemli Fuar Merkezleri Yangtze Irmağı Deltası ve Doğu ÇHC (Şanghay, Hangzhou, Suzhou, Nanjing, Ningbo vs) Pekin, Tianjin ve Kuzey ÇHC (Yüksek teknoloji vb) Kuzeydoğu ÇHC’deki Vilayetler ( Dailan, Harbin, Changchun ve Shenyang – gıda vb) İnci Irmağı Deltası (elektronik aletler, oyuncaklar, konfeksiyon – “Guangzhou China Export Commodities Fair”, Shenzhen – Yüksek teknoloji ürünleri, Hong Kong)

2008 YILI MİLLİ KATILIM FUARLARI www.dtm.gov.tr

Fuarlardan Görüntüler

TURK FİRMALARININ HEDEFİ ULUSLARARASI BİR MARKA OLMAK İÇİN GLOBAL DUŞUNMEK YEREL BİR FİRMA GİBİ DAVRANMAK OLMALIDIR.

SON SÖZ Çin, hem dünyanın üretim sahası ve hem de en büyük pazarıdır. Çin’in endüstrisi gelişen dünyadaki fırsatları azaltabilir fakat aç ekonomisi, yoksul ülkeleri daha yukarı çekebilir. Çin düşük fiyatlı ihraç ürünleri ile deflasyon ihraç ederken, ham madde, ara malı ve hatta tüketim mallarına olan hızla artan iç talebi ile de hızla yükselen uluslar arası fiyatların yol açtığı ateşi körüklemektedir. Çin hakkındaki gerçek ise, tüm büyük ülkeler gibi, aykırılıkların bu ülke için de gerçek olduğudur. Maalesef Çinle ilgili görünen kolay bir cevap yoktur….

SON SÖZ “Bu ülkede başarılı iş yapmak için Çin’i ve Çinlileri iyi tanıyın. Kendinizi muhataplarınıza çok iyi tanıtın Bütün bunlar için kesinlikle profesyonel danışmanlık alın. MUTLAKA PAZARA GİRMEK VE TUTUNMAK İÇİN SABIR GÖSTERİN

Amerika’yı Yeniden Keşfetmeyelim! “Pay your lawyer a little to ensure a clear contract; or pay your lawyer a lot more later when you have a dispute”. “İster sorunsuz bir kontrat için başlangıçta avukatınıza bir miktar ödemede bulunun, isterseniz anlaşmazlık halinde avukatınıza çok daha fazlasını ödeyin “

SON SÖZ Sonuçta Çin son yirmi yıldır herkesi şaşırtan bir hızda büyümektedir. Kişi başına gelirinin hala oldukça düşük olduğu göz önüne alınırsa büyüme potansiyelinin yüksek olduğu görülecektir. Ancak Çin bir dönüm noktasına gelmiştir ve artık iç piyasasına öncelik vermek zorundadır.

İLAVE BİLGİ İÇİN Sevtap AKGÜLOĞLU Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuarlar ve Tanıtım Şubesi Tel: 204 76 66 0533 926 27 11 E-mail: akguloglus@dtm.gov.tr sevtapyilmaz@gmail.com