Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ik gündemi anket raporu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ik gündemi anket raporu"— Sunum transkripti:

1 ik gündemi anket raporu
Çalışan Başına Düşen İK Departman Çalışan Sayısı Tüm yorum ve analizler Emre Kavukcuoğlu’na aittir. İzinsiz olarak herhangibir amaçla kullanılamaz.

2 Göstergeyi Yorumlarken…
Çalışan Başına Düşen İK Çalışan Sayısı; İK departmanı için genel bir «performans» göstergesi değildir, İK fonksiyonlarından herhangibirinin başarısını ölçümlemez, Doğru şekilde kıyaslandığı, doğru bir şekilde değerlendirildiği sürece, bu bir «verimlilik» göstergesidir, Mutlak doğru bir sonucu yoktur, ancak kıyaslamalar fikir verebilir, genel olarak kullanılan 1:100 oranıdır (1 İK çalışanı başına, 100 Çalışan)

3 Göstergeyi Yorumlarken…
Bu metriğin sonuçları; Şirketin bulunduğu sektöre, İK departmanlarının organizasyon yapısına Şirketin, İK departmanından beklentilerine, İK sistemlerinin IT altyapılarının hazır olma durumuna, yeterliliğine, İK çalışanlarının yeterlilikleri ve yetkin olma durumlarına göre değerlendirilmelidir

4 Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları
Global Kıyaslamalar… i4cp tarafından, 850 şirket üzerinden yapılan araştırma sonuçlarına göre; Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları

5 Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları
Global Kıyaslamalar… «SHRM Human Capital Benchmarking Study» araştırma sonuçlarına göre; Çalışan sayısı / İK Departman Çalışan Sayısı oranları

6 ik gündemi anket sonuçları- katılımcı dağılımı
ik gündemi’nde ankete veri sağlayan şirket sayısı 76’dır. veri sağlayan şirketlerin %83’ü 101 ve üzerinde çalışan sayısına sahiptir.

7 ik gündemi anket sonuçları- sektörel dağılım
20 farklı sektörden veri toplanmıştır. Diğer kategorisinde 16 şirket verisi yer almaktadır: endüstriyel otomasyon/ambalaj/ithalat-ihracat/çimento/gümrükleme/savunma sanayii/reklamcılık/havacılık/güvenlik/ulaşım/çelik/liman işletmeciliği sektörlerinin konsolidasyonudur.

8 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – genel durum
76 şirketin verisine göre; ortalama olarak ik/çalışan sayısı oranı; 1:119 olarak hesaplanmıştır. Ölçeklerin küçük olması sebebiyle, 100 çalışanın altında büyüklüğe sahip şirketlerde (20/100 kişi arasında değişmektedir) bir İK çalışanı başına 37 çalışan düşmesi olağan bir durum olarak yorumlanabilir.

9 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – sektörel durum
Kişi başına İK çalışan sayılarının, sektör ortalamaları incelendiğinde; Sağlık, gıda, otomotiv ve hizmet sektörlerinde daha yüksek oranlara rastlanmaktadır.

10 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – perakende

11 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – fmcg

12 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – hizmet

13 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – inşaat

14 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – sağlık

15 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – danışmanlık

16 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – bilişim

17 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – bankacılık

18 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – sigorta

19 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – turizm

20 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – d.tüketim malları

21 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – gıda

22 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – otomotiv

23 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – telekomünikasyon

24 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – tekstil

25 toplam ç.s / ik çalışan sayısı – lojistik

26 Son söz… Ankete veri sağlayan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Umarım bu çalışma sizlere katkı sağlamıştır. Yapmış olduğum grafikler, 1 katılımcı ve üzerindeki sektörleri kapsamaktadır. Diğer sektörler ile ilgili bilgi almak isterseniz; adresinden bana ulaşabilirsiniz. Herhangibir yorumunuz varsa da lütfen yukarıda belirttiğim mail adresinden bana mesaj gönderiniz. Bir sonraki ik gündemi anketi, sektörel bazda çalışan devir oranı ve istifa nedenleri konularını kapsayacak. Saygılarımla Emre Kavukcuoğlu 11/03/2012


"ik gündemi anket raporu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları