Proje Adı: Colour My World (Dünyamı Renklendir) Proje türü: Çok taraflı okul ortaklığı Projenin Amaçları: 21.yüzyıl sınıflarını modern teknolojilerle,öğretim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Birlikler ve onluklar Aşağıdaki tabloyu inceleyerek, sonuçları üzerinde konuşalım.
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
YARININ ENERJİSİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Topluluk Başkanı Yavuz Sultan Selim KAVRIK
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
National Agency The new EU-programgeneration For schools.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
İKİNCİ NESİL METEOSAT ( MSG ) UYGULAMALARI GÜNDÜZ MİKROFİZİĞİ RGB *ROSENFELD Çeviren: Celil Kaplan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uzaktan Algılama Şubesi.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Matematik 1 Takvim Nedir?.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyad……………………………. 13 Mart 2009 Cuma Matematik PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Ek-2 Örnekler.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
Mevsim Şeridi
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi. Life of Minorities with Us or Alongside Us ? Azınlıklara dair Comenius Projemiz 2012 Yılının Eylül ayında başlamıştır.
Life of minorities with us or alongside us?. KATILIMCI ÜLKELER ÇEK CUMHURİYETİ ( KOORDİNATÖR) TÜRKİYE (KATILIMCI ÜYE) POLONYA (KATILIMCI ÜYE) SLOVAKYA.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ
Proje Adı : Lost Globe (Kayıp Küre)
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
ZAMANI ÖĞRENELİM.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

Proje Adı: Colour My World (Dünyamı Renklendir) Proje türü: Çok taraflı okul ortaklığı Projenin Amaçları: 21.yüzyıl sınıflarını modern teknolojilerle,öğretim metodları ve proje içeriğinde öğrencilerimizin etnik ve aile yapılarını tanıtmak.Gökkuşağı renkleri bu farklılıkları göstermek için projemizde sembol olmuştur.Renkleri kullanarak bazı özel temalar konu edilecektir. Kırmızı:Güçlü duygular(Miras,Kültür,Kimlik ve Aitlik) Turuncu:Bölgesel yiyecekler ve ülke mutfağı Sarı:Hava durumu,iklim Yeşil:Çevre (Doğal çevre,enerji,geri dönüşüm) Mavi:Müzik -Drama(bölgesel ) Çivit Mavisi/Lacivert:Ulusal kahramanlar(özellikle bilim adamları,ressam ve yazarlar) Mor:Oyun ve sporlar Beyaz:Tüm renklerin özeti ve pedagojik gelişim

Projenin Uygulama Tarihi : Ağustos 2013 – Haziran 2015 Proje Katılımcı Yaş grubu: 11/14 Projenin Hedef Kitlesi: Okul yöneticileri, öğretmenler, Öğrenciler

Ortak ülkeler: Türkiye, İngiltere, Romanya, Malta, Portekiz,Finlandiya,Estonya,Güney Kıbrıs,Polonya,Bulgaristan Gidilecek ülkeler: İngiltere, Malta, Portekiz,Finlandiya ve tekrar İngiltere.En son Türkiye’de konuk edilecekler. Hareketlilik: 24 (her gidişte 3 öğretmen 3 öğrenci)ilk hareketlilik öğrencisiz olacak.3 ülkeye öğrenci götürülecek.(15 öğretmen+9 öğrenci )Hibenin yetmesi halinde bu sayı çoğaltılabilir.

Gerçekleştirilecek Faaliyetler 1—Proje ekibinin okulda oluşturulup,projemizin öğretmen,öğrenci,diğer okullara tanıtılması ve medyada yaygınlaştırılması (Eylül ) 2-Etwinning ve twitter hesaplarının oluşturulması (Eylül -2013) 3- Öğrenci meclisi seçimi (Ekim ) 4-Proje logo tasarımı(tişörte bastırılabilecek)(Ekim- 2013) 5-İlk proje toplantısı (planlamaların yeniden yapılması,kültür ve eğitim sistemleriyle ilgili öğrenci video ve sunumları) (İngiltere Ekim- 2013) 6-Değerlendirme sürecinde kullanılacak anketlerin oluşturulması (Ekim -2013) 7-Proje logosu için yarışma (Kasım -2013)

13-Bölgemizdeki enerji kirliliğiyle ilgili çalışma,video oluşturulması (Şubat –Mart 2014 ) 8- Okulun ve bulunduğu bölgenin çevresel denetimiyle ilgili bilgi toplanıp sunu yapılması,fotoğraflı (Kasım -2013) 9- Selamlaşma kartları tasarımı (Aralık -2013) 10-Proje websitesinin kurulumu (Ocak ) 11-Fen ve Teknoloji öğretmenleri tarafından hava istasyonunun okulda kurulumunun tamamlanması,Sıcaklık,rüzgar hızı ve yağış kayıtlarının bildirilmesi (Ocak- 2014) 12-İkinci toplantı (Bitirilen çalışmaların sunumu,değerlendirme formları,sonraki etkinliklerin planlanması,iletişim ve işbirliği için metod ve zamanların belirlenmesi) (Portekiz Şubat- 2014)

14-Su ve geri dönüşüm konusunda bilgi toplamak.Bölgemizdeki sel,kuraklık ve su temalı konularda ppt sunu hazırlamak (Nisan-Mayıs 2014) 15-Geri dönüşüm materyallerinden resim veya ev eşyası oluşturmak.Bilgisayar teknlojileri kullanılarak geri dönüşümün okulda yaygınlaştırılması için portfolyo oluşturulacak (Mayıs -2014) 16-Bölgemizde oynanan oyunlarıla ilgili araştırma,röportaj yapıp onları anlatan(engelli insanlara ulaşabilecek) video ve nasıl oynandığınını acıklayan ve gösteren broşür (Mayıs- 2014) 17-Üçüncü proje toplantısı (ilk yılın değerlendirilmesi,yaygınlaştırma raporları,gelecek faaliyetlerin planlanması, anket oluşturulması sonuçlarının yayınlanması (İngiltere-Mayıs 2014)

18-Bölgemizdeki şarkı türleri hakkında araştırma yapılıp proje konularıyla ilgili şarkı yazılması mp3 şarkının performans kayıtı veya videosu (Eylül –Ekim 2014) 19-Dördüncü proje toplantısı (Malta Ekim -2014) 20-Öğrenciler günlük hayatla ilgili resim,yazı,tasarım yapacaklar.2016 için okul ve şehir hayatını resmeden takvimin tamamlanması (Kasım 2014) 21-Mutfak terimlerinin yer alacağı sözlük oluşturulması (Aralık 2014) 22-Her bölgenin beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi ve yemek tarifi ayarlanması.Geleneksel bölgesel yemeklerin yer alacağı yemek kitabı oluşturulacak. (Ocak- 2015)

23-Seçilen ulusal kahramanların eserleri ve hayatları hakkında bilgi toplanıp sunulması (Şubat -2015) 24-Beşinci proje toplantısı (Finlandiya Şubat -2015) 25-Öğrenci yapımı video,belgesel(yol filmi,tüm ülkelerin proje konuları üzerindeki hayal güçlerini içeren) (Mart-Nisan 2015) 26-İki yılın sonunda öğrencilerin analiz yapması,öğrenci meclisi tarafından değerlendirme anket ve tabloları yapılması(Mayıs- 2015) 27-Altıncı proje toplantısı (Türkiye Mayıs ) 28-Proje süresince yapılan ürünlerin,yayınların yaygınlaştırılması (Haziran- 2015)

ÜLKELERİN SORUMLULUKLARI  Türkiye:  Kırmızı tema(Kültür)  Turuncu tema ( yemek)  İngiltere:  21.yüzyıl sınıflarıyla ilgilenecek (Romanya ile)  Etwinning sitesi

 Portekiz ve Malta:  Websitesinden sorumludur  Sarı tema (Hava)  Google groups(Portekiz)  Finlandiya:  Yeşil tema (çevre)  Mor tema (spor) Estonya ve Bulgaristan :  Çivit mavisi teması (bilim)  Mor tema (Bulgaristan)

 Güney Kıbrıs:  Turuncu tema (yemek)  Mavi tema(Müzik)