SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEBZE ÇOBAN MUSTAFA PAŞA KÜLLİYESİ (1523)
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Serhat; Sınır, sınır boyu anlamına gelmektedir.
OSMANLI’DA VAKIF SISTEMI
BUTONLARA TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Mostar Köprüsü Mostar Köprüsü, 1566’da Mimar Hayreddin tarafından inşa edilmiştir. Bu köprü Neretva Nehri üzerinden geçmektedir. Köprünün yapımında 456.
Bunun sebepleri nelerdir?
Vakıf Nedir? Vakıf, kurumlaşmış bir YARDIM ANLAYIŞI ‘nı ifade eder.
Medeniyetlerin kesişim noktası
Kazanım 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal
(Acele ve Mühimdir) Konya: Başvekâlete Konya ‘da, asırlarca devam etmiş ihmaller sebebiyle büyük bir harabe içinde bulunmalarına rağmen sekiz.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
EDİRNE.
“ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME” DERSİ ÖDEVİ
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
Yeşil Bursa’yı Tanıyalım
HAZIRLAYANLAR ERTUGRUL TAŞDEMİR HAKAN PARLAK MEHMET ERGİN
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 1.KONU ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ VE BEYLİKLER DÖNEMİNDE KÜLTÜR VE UYGARLIK
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu
Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki Mimari Eserleri.
ANADOLU TÜRK BEYLİKLERİ H.N.Y.
Hazal Simge Engez 7-A 1413 ÖĞRETMAEN:Aygün BIYIKSIZ
En çok merak edile motif:
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
Anadolu’da “Beylikler Dönemi’nde (13. yy.) yaşamıştır. Kesin olmamakla birlikte ailesiyle Belh şehrinden Akşehir’e gelmişlerdir. Babası Şeyh Hasan Paşa’dır.
CAMİLER AKŞEHİR ULU CAMİ: Akşehir’de, Ahi Celal mahallesinde, Ulu Cami Caddesi ile Kalaycı Sokağın kesiştiği köşede Eski Akşehir’in ortasında yer almaktadır.
ÜÇ ŞEREFELİ CAMİİ (BURMALI CAMİİ)
SULTAN AHMET CAMİİ.
OSMANLI MİMARLIĞI.
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.
MİMAR SİNAN Mimar Sinan 1490’da Kayseri’ye bağlı Gesi nahiyesinin Ağırnas köyünde doğmuştur. 1512’de devşirme olarak alınıp “acemi oğlanlar” okulunda eğitim.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Ulu Cami - Kütahya.
ANADOLU’DA KURULAN İLK TÜRK BEYLİKLERİ
Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Ve Yaptıklari Eserler
Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
BURSA’NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARDA KIRTASİYE.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Hazırlayan: Asusena Ela ÖZTÜRK Konu: Onlar da Çocuktu
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
Eser İncelemesi Edirne Selimiye Camii
İLK TÜRK BEYLİKLERİ ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK
Sultan Yıldırım Bayezit tarafından 1400 yılında yaptırılmıştır. On iki ayak üzerine yirmi kubbe ile üzeri örtülen Ulu Cami, şehrin merkezinde yer alan.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
SOSYAL BILGILER 3.ÜNİTE.  Anadolu daki ilk akınlar 4.yy hunlar ve 6.yy sibirler tarafından yapılmıştır. Ancak bu 2 türk boyunun amacı Anadolu ya yerleşmek.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
Serhat; Sınır, sınır boyu anlamına gelmektedir.
Bir soru Bir cevap BİLGİ YARIŞMASI
Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir?
MIMAR SINAN. , Mimar Sinan, 1489'da Kayseri'nin Ağırnas köyünde dünyaya geldi. 1511'de devşirme olarak İstanbul'a geldi ve Acemi Oğlanlar Ocağı'na girdi.
Türk-İslam Mimarisine Ait Örnekler Sunu
HAZIRLAYANLAR EBRAR ÇAKIR BEYZA EFE KEVSER ÇAYIR
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
Türkiye Turizm Çekiciliği
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz

SET 1 MiniaTÜRK 3

burada Mevlana’dan ders alınır, Hacı Bektaş Veli ile sohbet edilir. burada Atatürk’ün evinden Mostar köprüsü izlenir. burada Malabadi köprüsünden geçenler saatlerini İzmir Saat Kulesi’nden ayarlarla burada Safranbolu Evleri, Antalya Yivli minareden ezan dinler. burada Galata Kulesi’nin geçmiş zaman fısıltıları Ayasofya’dan işitilir. Miniatürk Türkiye’nin vitrinidir.

Mevlana Türbesi, 1274 yılında inşa edilmiş ve Konya’da bulunmaktadır Mevlana Türbesi, 1274 yılında inşa edilmiş ve Konya’da bulunmaktadır. Selçuklu döneminin en güzel eserlerindendir. Mevlana’nın tüm dünyaya seslenen “Ne olursan ol, gel” çağrısındaki sevgi ve hoşgörü nedeniyle, Anadolu ve çevresindeki çok kültürlülüğün eseri olan Miniatürk’te ziyaretçileri karşılayan ilk eserdir.

SELİMİYE CAMİİ Edirne’deki en görkemli Osmanlı yapısı olan Selimiye Camii, 2. Selim adına yapılmıştır. Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerindendir. 1568-1575 yılları arasında inşa edilmiştir. Üçer şerefeli ve her bir şerefesine ayrı merdivenlerle çıkılır. Ön bahçe revaklarla süslü 18 kubbe ve sütunla çevrilidir.

ANITKABİR: Ankara’da bulunan eserin inşası 1944-1953 yılları arasında 9 yılda tamamlanmıştır. M. Kemal Atatürk’e Türk milletinin şükran duygularının bir ifadesi olan Anıtkabir, 2. ulusal mimarlık akımının önemli yapılarındandır. Prof. Dr. Emin Onat ile Doç. Dr. Orhan Arda tarafından projelendirilmiştir.

MALABADİ KÖPRÜSÜ: Diyarbakır Silvan yakınlarında, Batman Çayı üzerindedir. Dünyadaki taş kemerli köprüler arasında en geniş kemere sahip köprüdür. 1147 yılında Timurtaş bin İlgazi bin Artuk tarafından yapılmıştır.

HACI BAYRAM CAMİİ: Büyük mutasavvıf ve şair Hacı Bayram Veli adına yapılmıştır. Ankara’da bulunan cami 1427,türbe ise 1429 yılında inşa edilmiştir.Türbede 8 sanduka bulunmaktadır.

YİVLİ MİNARELİ CAMİİ: Antalya Kaleiçi’ndedir. Selçuklu Sultanı 1 YİVLİ MİNARELİ CAMİİ: Antalya Kaleiçi’ndedir. Selçuklu Sultanı 1.Alaeddin Keykubat tarafından 1230 yılında yapılmıştır. Antalya’nın sembolü sayılmakta ve şehrin her yerinden görülmektedir. Silindir şeklindeki 8 yarım yivle süslü gövdesi kare bir taban üzerinde yükselmektedir.

Malabadi köprüsü - Diyarbakır

SAFRAN BOLU EVLERİ: Geleneksel Türk Evi’nin günümüze ulaşan nadir örneklerindendir. 18.yy. sonlarından kalma eserlerdir. Evlerde zemin katta taş, üst katlarda ise iyi nitelikte ahşap kullanımı yaygındır.

İzmir Saat Kulesi

AŞIK PAŞA TÜRBESİ: 1322 yılında inşa edilen türbe Kırşehir’dedir AŞIK PAŞA TÜRBESİ: 1322 yılında inşa edilen türbe Kırşehir’dedir. Eretna beyliği dönemine aittir. Kesme taştan yapılmıştır; Orta Asya etkileri taşır.

TAŞ KÖPRÜ: Adana, Seyhan Nehri üzerindedir TAŞ KÖPRÜ: Adana, Seyhan Nehri üzerindedir. Seyhan köprüsü adıyla da bilinmektedir. 2. yy.da Roma imparatoru Hadrianus tarafından yapılmıştır. Harun Reşit döneminde yapılan eklentilerle Adana kalesi’ne birleştirilmiştir. Dönemin ticaret yollarını birbirine bağlayan önemli bir yapıdır.

Ertuğrul Gazi Türbesi: Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin babası ve Selçuklu Uç Beyi Ertuğrul Gazi’nin türbesidir. 14. yy.da yapılan ve yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen türbe, Bilecik ilimiz sınırları içinde, Söğüt’tedir.

YEŞİL TÜRBE: Çelebi Mehmet’e ait olan türbe,1421 yılında, Bursa Yeşil Camii’nin yanında yapılmıştır.Şehrin her yerinden görülebilen Yeşil Türbe, Bursa’nın sembolü haline gelmiştir. Türbede 8 sanduka bulunmaktadır.

Mimar Sinan türbesi

Çifte Minareli Medrese: Erzurum’daki eserin 1270-1291 yılları arasında Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubat’ın kızı Hüdavend Hande Hatun tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır.Selçuklu döneminden kalan medreselerin en büyüğüdür. Hatuniye Medresesi adıyla da anılmaktadır.

Bursa Ulu Camii: Bursa’nın en büyük camisi olan eser, 1400 yılında ibadete açılmıştır. Yıldırım Beyazıt tarafından Niğbolu Zaferi sonrası, savaşın geliriyle halka armağan olarak inşa edilmiştir.

İsa Bey Camii: Selçuk’ta Artemis tapınağıyla Hıristiyan kilisesi Saint Jean arasındadır. 1375 yılında Aydınoğlu İsa Bey tarafından yaptırılmıştır. Mimar Şam’lı Ali’nin eseridir. Türk mimarlık tarihinin Anadolu Beylikleri dönemine ait en eski ve gösterişli eserlerindendir. 19.yy.da kervansaray olarak da kullanılmıştır.

TÜRKİYE’NİN SLAYT PORTALI