ELMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ŞEFTALİ YAPRAK KIVIRCIKLIĞI
Advertisements

SANSEVERİA TRİFASCİATA
Üreme, Büyüme ve Gelişme
Ç. GÖVDE: Gövde bitkinin kök ye yaprakları arasında kalan dal ve sürgünlerden oluşan kısımdır. Gövdenin üzerinde yaprak, çiçek, meyve ve tomurcuk gibi.
LİLİUM SP..
Rhyacionia buoliana (Den.& Schiff.)
DROSANTHEMUM.
S a y ı l ı K A R A K A Y A T a r ı m K r e d i K o o p e r a t i f i
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü
ELMA KARALEKE HASTALIĞI
DÜNYAMIZ.
MEVSİMLER.
ELMA İÇ KURDU Tanımı ve zarar şekli
MUSTAFA ATAŞ ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ MARDİN-2014
Büyük yapraklı ıhlamur
ŞEFTALİ YAPRAK KIVIRCIKLIĞI
KELEBEĞİN YAŞAM DÖNGÜSÜ
KERRIA JOPANICA KANARYA GÜLÜ
AYVA VE ARMUT ÇEŞİTLERİ
BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?
DOMATES HASTALIK VE ZARARLILARI
Yağ gülü.
MEVSİMLER.
TÜTÜN HASTALIK VE ZARARLILARI.
PATATES Takım: Tubiflorales (Boru çiçekliler)
MÜCADELESİ Kültürel Önlemler  Hastalık bahçenin belli kısmında görülüyorsa hastalık etmeninin oluşturduğu kordonların sağlam ağaçlara.
Hedef ve Amaçlar Çocuklara mevsim ve ayları öğretmek,bunları sırasıyla sayabilme becerisini kazandırmak. Mevsimlerin hangi aylardan oluştuğunu kavratmak.
UÇKURUTAN (Phoma Tracheiphila)
Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ.
Kiraz Sineği.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri
MEVSİMLER
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
DÖLLENME EKSİKLİĞİ.
NYMPHAEA N.odorata N.odorata Güzel kokan nilüfer.
Zeytin Kara Koşnili (Saissetia oleae)
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
Çevremizdeki Canlılar
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI).
SYRİNGA VULGARİS(LEYLAK)
Malus sylvestris (Yabani elma)
Cryptomeria japonica Cryptomeria japonica Kadife Çamı.
Herdemyeşil çok yıllık yarı çalıdırlar. İlkbaharın ortasında çiçeklenip sonbahara kadar çiçekli kalırlar. En iyi çiçeklenmesini bol güneş altında yapar,
Baklazınnı.
Zeytin Dal Kanseri (Pseudomonas syringae)
COTONEASTER FRANCHETTI TİBET DAĞ MUŞMULASI
Cosmos atrosanguines Familya : Asteraceae Türkçe Adı : Çikolata Kosmoz
Shavit® 25 EC ETKİLİ KÜLLEME İLACI.
Cotoneaster horizontalis (Yayılıcı Dağ Muşmulası) Ters yumurta biçimindeki kalın yapraklar 1-1,5 cm boyunda ve çok kısa saplıdır. Üst yüzü cilalı gibi.
Brassica oleracea L. italica
MEVSİMLER.
1. 2 Alem : Plantae Bölüm : Magnoliophyta ( Kapalı tohumlular ) Sınıf : Magnoliopsida ( İki çenekliler ) Takım : Rosales Familya : Rosaceae- (Gülgiller)
BİTKİ VİRÜS HASTALIKLARI Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü
TARIM İLAÇLARI BİTKİ KORUMA
MİDYAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI
YAPRAK DELEN (ÇİL) HASTALIĞI (Coryneum beijerinckii) Hastalık meyve ağaçlarında yaprak, meyve, tomurcuk ve genç dalları üzerinde belirti oluşturur. Yaprak.
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
B) Püskürtme Hacmi Bir dekardaki yada birim alandaki tek veya çok yıllık bitkiyi ilaçlayabilmek için gerekli su miktarıdır. Püskürtme Hacmi tarla bitkileri.
ELMA.
KİRAZ.
Bitkiler * Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. * Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal.
ZEYTİNDE DAL KANSERİ.
Zirai mücadele sorunları DOĞAL İLAÇLARI İLE ÇÖZÜMLERİ
ANTRAKNOZ-ÇÜRÜKLEKE (GLOEOSPORİUM OLİVARUM).
YER ELMASI.
Bitkiler Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal nem.
ANTEP FISTIĞINDA KARAZENK HASTALIĞI
Sunum transkripti:

ELMA

Elma İç Kurdu Mayıs ayında disi kelebekler hava sıcaklıklarının uygun hale gelmesi ile yumurtlarlar.

Yumurtadan çıkan kurtlar 4-8 saat içinde meyveye girer.

Kurtlar 30-40 gün meyve içinde beslendikten sonra meyveyi terk eder.

Mücadele 1.Elma bahçelerinin, elma iç kurdunun diğer konukçusu olan armut, ayva ve ceviz gibi meyve ağaçları ile karışık olarak kurulmamalıdır. 2.Elma ağaçlarının altına dökülen meyvelerin toplanıp uzaklaştırılmalı, ambalaj ve depolama yerleri elma bahçelerinin kenarına kurulmamalıdır.

Bahçenin sürümüne özen gösterilmeli ve ağaç gövdelerine Haziran ayı baslarında oluklu mukavvadan tuzak bantlar sarılmalı, bunlara gelen larvalar haftalık kontrollerle imha edilmelidir.

Tahmin ve uyarı sisteminin uygulandığı yerlerde Tarım teşkilatınca yapılan ilaçlama ilanlarına uyulmalıdır. Tahmin ve uyarı yapılmayan yerlerde ilk ilaçlama meyveler iri fındık büyüklüğünde olduğu zaman yapılır ve ilacın etki süresine göre değişmekle birlikte 20 gün arayla 3-4 ilaçlama yapılır.

Elma Kara Leke Hastalığı Hastalığın belirtileri yaprak, meyve ve sürgünlerde görülür. Yaprağın alt ve üst yüzünde oluşan lekeler başlangıçta yağlımsı görünüştedir. Lekeler giderek zeytin rengini alır sonra da kahverengileşir.

Meyvedeki lekeler yeşilimtırak olup zamanla kahverengine dönüşür. Küçük lekeler zamanla birleşerek bu kısımda meyvenin gelişmesini durdurur ve şekli bozuk meyveler oluşur.

Mücadele Yere dökülen yapraklar sonbaharda toplanıp yakılmalı veya derince gömülmelidir. Sıracalı dallar budanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

Tahmin ve uyarı sisteminin uygulandığı yerlerde Tarım teşkilatınca yapılan ilaçlama ilanlarına uyulmalıdır. Tahmin ve uyarı olmayan yerlerde ilaçlama zamanları fenolojiye göre tespit edilir. Fenolojiye göre ilaçlama yapılacaksa; 1. ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama: Pembe tomurcuk döneminde, 3. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının % 70-80 ‘i döküldüğünde, Dördüncü ve diğer ilaçlamalar: Uzun süreli yağışlardan sonra ve ilacın etki süresi dikkate alınarak uygulanmalıdır.

Çiçeklenmeden önce bordo bulamacı veya bakırlı ilaçlar, çiçeklenmeden sonra sistemik, yarı sistemik veya organik fungusitler kullanılmalıdır. Bahçede küllemeye karsı da mücadele yapılacaksa her iki hastalığı da kontrol eden ilaçlar seçilmelidir. Bordo bulamacı