GAZİANTEP/NİZİP HATİCE SEYİT ÇEKER İLKÖĞRETİM OKULU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİRLİKTE PROJE YAPALIM
Advertisements

A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
ELEKTRİK TESİSLERİ KOMPANZASYON.
Aylardan Mayıs,Haziran da kapında Yüreğinde mevsim ilkbahar ve yaz ya.. Özgürlük duyguların kabarmış olmalı.. Sakın kendi kendine sansür koyma.. Bu.
Nasıl Kullanabiliriz ? EVDEKİ ALETLER.
HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ;
BASİT MAKİNELER.
Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket Kuvvet ve Hareket.
MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI
III- Deneysel Çalışmalar IV-Sonuçlar ve Değerlendirme
Merkezi İşlem Birimi, Anakart, Bellek
Maddelere verilen ısı, sıcaklığı artırırken maddelerin boyutlarında da değişime neden olur. Isının etkisiyle maddelerin boyutlarındaki bu değişime genleşme.
BURÇ Genetik Tanı Merkezi
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
MAKİNA İMALAT VE DONATIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Freze tezgahları ve Frezecilik
FREKANS ÖLÇME.
Elektrik Enerjisi Üretimi
DİZEL MOTORLARINA GİRİŞ MOTORLARIN TANIMI VE TARİHÇESİ
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Elektrik Enerjisi Üretimi
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK.
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
CNC tezgah ve sistemlerde; tezgah, parça ve takım olmak üzere üç ayrı koordinat sistemi vardır. Bu koordinat sistemlerinin  orijinlerine; tezgaha ait olanına 
GİRİŞ DİNAMİK’İN TANIMI
SORU: Bir madeni para ardı ardına 10 kez atıldığında kaç kez tura gelir? Tahmin edin. : : : :
Zaman ,ortam, hız, ısı geçişi
ELEKTRİK MOTORLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
MADENLER VE TEKNOLOJİ Yeni programa göre hazırlanmıştır.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
3. BİRİM FİYAT TARİFLERİ VE ANALİZİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Menderes Anadolu Lisesi Rehberlik servisi olarak Educatürk’ün 28 kasım Cuma günü Fuar alanında düzenlemiş olduğu Yükseköğretim tanıtım günleri etkinliğine.
KURULUŞ ÜRÜN VE HİZMETLER Kuruluş tarihi : 2001
Biyolojik Arıtma Tesisi Projeleri Proje Yönetim Metodolojisi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
ENERJİ.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
PROJENİN ADI “Doğrusal Konumlandırıcılar” için Profesyonel Kontrol Ara yüz Tasarımı ve İmalatı.
MAKİNA ELEMANLARI I MİLLER
Çakmaklı Cumhuriyet Anadolu Lisesi
M AKINE B ILIMINE G IRIŞ Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL.
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE TEKNİKLERİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ METAL EĞİTİMİ BÖLÜMÜ KAYNAK MAKİNELERİ 2005.
BÖLÜM 4 VİTES KUTULARI. BÖLÜM 4 VİTES KUTULARI.
7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
KAYIŞ KASNAK MEKANİZMASINDA OLUŞAN HASAR TİPLERİ
DÜZ BAĞLANTıYA GÖRE DAĞıTıLMıŞ OTOMASYON TEKNOLOJISI.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
Disiplinler Arası Bitirme Projesi
MİM Platform kuruluşudur.
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
MKM 308 Makina Dinamiği Makinalarda Kütle ve Atalet Momenti İndirgemesi Prof. Dr. Recep Kozan Yrd.Doç.Dr. Aysun Eğrisöğüt Tiryaki Sakarya Üniversitesi.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Temel kanunlardan bizi ilgilendirenler şunlardır:
TEMEL GİRDİ-ÇIKTI MODELİ
3- Yağlama Sistemi.
İçten Yanmalı Motorlar (Internal Combustion Engines)
6. İŞLETMENİN PERFORMANSI
Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler. Kaba ve İnce Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler.
EEM362 – ELEKTRİK MAKİNELERİ II Asenkron Makinelerin Yapısı
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
Endüstri mühendisliği.
VARYATÖR KAVRAMSAL TASARIMI
KADEMESİZ HIZ DEĞİŞTİRME SİSTEMLERİ (VARYATÖRLER)
2.Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
Sunum transkripti:

GAZİANTEP/NİZİP HATİCE SEYİT ÇEKER İLKÖĞRETİM OKULU

PROJENİN AMACI TAKILARIN İMALAT ESNASINDA ÇOK FAZLA EMEK ÇEKEREK PARLATILMAKTADIR.BU MAKİNE SAYESİNDE ÇOK İŞ, AZ EMEK HARCANACAK. TAKILARIN İMALAT ESNASINDA ÇOK FAZLA EMEK ÇEKEREK PARLATILMAKTADIR.BU MAKİNE SAYESİNDE ÇOK İŞ, AZ EMEK HARCANACAK.

PROJENİN HEDEFLERİ DÜŞÜK MALİYETLE TAKILARI PARLATIRKEN AYNI ZAMANDA EMEKTENDE TASARRUF ETMEK. DÜŞÜK MALİYETLE TAKILARI PARLATIRKEN AYNI ZAMANDA EMEKTENDE TASARRUF ETMEK.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER DURAN METAL SEHPANIN İÇ BÖLÜMÜNE KRANK MİLİ VE KRANK MİLİNİN BAĞLI OLDUĞU KAYIŞ VE KASNAK VE AYRICA ELEKTİRK ENERJİSİ İLE HAREKET EDEN KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORU BAĞLANIR VE KRANK MİLİNİN ÜST KISMINA HUNİ YERLEŞTRİLİR.

KULLANILAN YÖNTEMLER DENEY, GÖZLEM, ARAŞTIRMA İNCELEME, MATEMATİKSEL YÖNTEMLERLE HESAPLAMA, SONUCA VARMA DENEY, GÖZLEM, ARAŞTIRMA İNCELEME, MATEMATİKSEL YÖNTEMLERLE HESAPLAMA, SONUCA VARMA

ULAŞILAN SONUÇLAR SİSTEM HAREKETE GEÇTİĞİNDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK ELDE EDİLEN PARABOLİK HIZDAN FAYDALANARAK AŞAĞIDAKİ DEVİR SAYILARI HESAPLANIR VE METALLER BUNA GÖRE PARLATILIR. SİSTEM HAREKETE GEÇTİĞİNDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK ELDE EDİLEN PARABOLİK HIZDAN FAYDALANARAK AŞAĞIDAKİ DEVİR SAYILARI HESAPLANIR VE METALLER BUNA GÖRE PARLATILIR. DEVİR SAYISI HESABI DEVİR SAYISI HESABI N1.D1=N2.D2 N1.D1=N2.D =N =N =N2.27/ =N2.27/ /27=N2 5600/27=N2 N2=918 DEV./DK N2=918 DEV./DK

SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILAN SİSTEMDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK OLUŞAN HAREKETİN HIZ FREKANSINDAN YARARLANARAK METALLERİ PARLATIRIZ. YAPILAN SİSTEMDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK OLUŞAN HAREKETİN HIZ FREKANSINDAN YARARLANARAK METALLERİ PARLATIRIZ.

İLGİLİ LİTERATÜR MEKANİK EL KİTABI, MAKİNA VERİMLİLİĞİ KİTABI, MEKANİKTE VERİM TEMEL KAVRAMLARI KİTABI MEKANİK EL KİTABI, MAKİNA VERİMLİLİĞİ KİTABI, MEKANİKTE VERİM TEMEL KAVRAMLARI KİTABI

DESTEK ALINAN KİŞİ VE KURUMLAR ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BÖLÜM ÖĞRETMENLERİ, FATİH ELEKRTRİK, BAŞARAN ELEKTRİK, KESKİN MÜHENDİSLİK. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BÖLÜM ÖĞRETMENLERİ, FATİH ELEKRTRİK, BAŞARAN ELEKTRİK, KESKİN MÜHENDİSLİK.

PROJE ÖZETİ DURAN METAL SEHPANIN İÇ BÖLÜMÜNE KRANK MİLİ VE KRANK MİLİNİN BAĞLI OLDUĞU KAYIŞ VE KASNAK VE AYRICA ELEKTİRK ENERJİSİ İLE HAREKET EDEN KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORU BAĞLANIR VE KRANK MİLİNİN ÜST KISMINA HUNİ YERLEŞTRİLİR. DURAN METAL SEHPANIN İÇ BÖLÜMÜNE KRANK MİLİ VE KRANK MİLİNİN BAĞLI OLDUĞU KAYIŞ VE KASNAK VE AYRICA ELEKTİRK ENERJİSİ İLE HAREKET EDEN KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORU BAĞLANIR VE KRANK MİLİNİN ÜST KISMINA HUNİ YERLEŞTRİLİR.

Altın kullanıcılarının bildiği gibi altın zaman içinde matlaşır. Beyaz altınsa hafif sararmaya yüz tutar. Altını aldığınız gibi saklasanızda bir kutu içinde, alındığı günkü gibi durmaz. Yani zaman içinde mutlaka kullandığınız altın yüzükler, bilezikler, kolyeler matlaşmaya yüz tutacaktır. Peki altınlarınızı nasıl parlatabilirsiniz? Altın kullanıcılarının bildiği gibi altın zaman içinde matlaşır. Beyaz altınsa hafif sararmaya yüz tutar. Altını aldığınız gibi saklasanızda bir kutu içinde, alındığı günkü gibi durmaz. Yani zaman içinde mutlaka kullandığınız altın yüzükler, bilezikler, kolyeler matlaşmaya yüz tutacaktır. Peki altınlarınızı nasıl parlatabilirsiniz?

1-Altınlarınızı Kuyumcunuza götürüp parlattırabilirsiniz. Yalnız güvenilir kuyumcunuz olmalıdır. Kuyumcular atölyelerinde cila makinelerinde parlatırlar. Fakat sürtünme ile parlatıldığı için altınlarınızda santim hesabı ufak bir kayıp olabilmektedir. 1-Altınlarınızı Kuyumcunuza götürüp parlattırabilirsiniz. Yalnız güvenilir kuyumcunuz olmalıdır. Kuyumcular atölyelerinde cila makinelerinde parlatırlar. Fakat sürtünme ile parlatıldığı için altınlarınızda santim hesabı ufak bir kayıp olabilmektedir.

2-Altınlarınızı evde kendinizde parlatabilirsiniz. Bir kaba su koyunuz ve kaynatınız. Su kaynamaya başladığı zaman içine bulaşık deterjanı dökünüz. Biraz karıştırınız. Ardından maşa gibi bir araç ile altın bilezik, yüzük veya parlatmak istediğiniz altın maden neyse onu suya sokup bekletiniz. Bu Sırada Bir diş fırçası ile Altının üstünü fırçalayınız. Bu şekilde kullandığını altın takınızdaki kirler çıkacaktır.. 2-Altınlarınızı evde kendinizde parlatabilirsiniz. Bir kaba su koyunuz ve kaynatınız. Su kaynamaya başladığı zaman içine bulaşık deterjanı dökünüz. Biraz karıştırınız. Ardından maşa gibi bir araç ile altın bilezik, yüzük veya parlatmak istediğiniz altın maden neyse onu suya sokup bekletiniz. Bu Sırada Bir diş fırçası ile Altının üstünü fırçalayınız. Bu şekilde kullandığını altın takınızdaki kirler çıkacaktır..