Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
Advertisements

Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
KALİTELİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Demet TAŞDAN.
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENME.
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Verimli Ders Çalışma Teknikleri 1.
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ORTAMI NASIL OLMALI?.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI GELİŞTİRME SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ 100.YIL ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ.
BAZI ÖĞRENCİLER GEREKLİ YETENEK VE İSTEĞE SAHİP OLMALARINA RAĞMEN
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ÇOCUKLARDA OKUL BAŞARISIZLIĞI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
VERIMLI DERS. İ N S A N I N 1.MESLEĞİNİ, 2.ÖZEL HAYATINI 3.AİLESİNE SAĞLAYACAĞI İMKANLARI 4.TOPLUMDAKİ YERİNİ B ELİRLER.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
AYAZMA İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
BAŞARIYI ETK İ LEYEN ETMENLER Burcu PEZÜK Psikolojik Danışman.
Gençliğin hali İ stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Ö ğ retim Üyelerinin; yaptı ğ ı bir ara ş tırmaya göre ya ş arası.
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. VERİMLİ BİR ÇALIŞMA İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Öncelikle çalışma planı yapılmalıdır. Çünkü çalışma planı hangi gün hangi dersi.
BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
Adım Adım Başarıya.... Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın. Ders çalışırken kesinlikle.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
NOT TUT : NOT TUTMAK,ÖĞRENİLEN KONUNUN HATIRDA TUTULMASINI DOLAYISIYLAUNUTU LMAYIP O KONUNUN O KİŞİYE MAL OLMASINI SAĞLAR.
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADA AİLENİN ROLÜ
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
NEDEN İYİ BİR EĞİTİM ALMALIYIM ? NEDEN İYİ BİR EĞİTİM ALMALIYIM ?  İyi bir liseye yerleşebilmek için,  İyi bir üniversite kazanabilmek için,  İstediğim.
Verimli Ders Çalışma Semineri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
AİLELER ÇOCUKLARINI NASIL DESTEKLEYEBİLİR?
Sunum transkripti:

Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir? Soruyu tam olarak okumak Neyin sorulduğunu anlamaya çalışmak Teste bulunan her soruyu mutlaka okumak Sorunun kolaylığı yada zorluğunun sorunun uzunluğu yada kısalığıyla ilgisinin olmadığını bilmek

Yatarak çalışma Öğrenciler genellikle yazı yazmayı veya işlem yapmayı gerektiren dersleri masada diğerlerini de kanepede uzanarak çalışmayı tercih ederler. Oysa böyle bir çalışmanın tek bir sonucu vardır “uyuma”. Uykuyu kontrol eden bölge beyin sapındadır. Beyin sapındaki uyuma merkezi kaslardan gelen mesaj doğrultusunda vucuda uyuma komutunu verir. Kaslar belli bir gerginlik seviyesinin altına düştüğünde beynin bu bölgesine uykuya hazır oldu mesajını gönderir sonuç ise uyumadır. Yatarak ders çalışmanın en önemli tehlikesi ise okumaya başlama ile uykuya dalmanın birbiri ardına gelerek bedenin belli bir şartlanmaya sürüklemesidir. Bu şekilde 10 defa uykuya dalan kimsenin artık kitap okumaya ne zaman başlasa uykusu gelecektir.

Sandalye Bazı insanların ders çalışırken kullandıkları özel ve çok rahat eşyaları vardır. Ama sandalye veya koltuğun çok rahat olmaması daha yerindedir. Kullandığınız sandalye çalışmanıza engel olacak kadar rahatsızlık verici ve çalışırken çok fazla gevşemenize yol açacak kadarda rahat olmamalıdır.

Televizyon Müzik dinlemek için anlattığımız her şey televizyon içinde geçerlidir. Hem ders çalışmak hem de televizyon seyretmek mümkün değildir. Televizyonun düğmesine basıncaya veya televizyonun bulunduğu odaya girinceye kadar kontrol sizin elinizdedir. O noktadan sonra kontrol sizden çıkar ve ekrandaki programın eline geçer. Ders çalışma sırasında verdiğiniz aralar sırasında zamanınızı istediğiniz gibi değerlendirin, kendinize çeşitli ödüller verin, ancak bu ödül kesinlikle 10 dakika televizyon seyretmek olmasın . çünkü bu süre hiçbir zaman 10 dakika olmaz.

Telefon Tam ders çalışırken telefon edip sizi bir yere davet eden arkadaşınızın davetini geri çevirseniz bile aklınız arkadaşlarınızda ve o anda ne kadar eğlendiklerinde olacaktır. Telefonu kontrol altına almak için bu konuda katı prensipler koyun belli saatlerde arkadaşlarınızın telefonlarına çıkmayın. Bunun kırıcı olduğunu düşünmeyin, bir müddet sonra arkadaşlarınızda bu duruma alışacak ve ders çalışma saatlerinde sizi aramayacaklardır. Ders çalışmanızın bölünmesini istemiyorsanız çalışmaya başlamadan önce telefonu kontrol altına alın

Posterler Odanız sizin egemenlik alanınızdır. Bunun için odanızı istediğiniz gibi düzenleyip istediğiniz afiş, poster ve resimleri asabilirsiniz. Ancak bu durumun doğurduğu en önemli sakınca yine ders çalışma sırasında ortaya çıkmaktadır. Çünkü özellikle duvara astığınız poster ve afişler sizin iç dünyanızı ve ilgi duyduğunuz alanları yansıtmaktadır. Ders çalışma esnasında kafanızı kaldırıp bu posterleri gördüğünüzde dikkatinizin dağılması ve hayal dünyasına dalmanız çok büyük bir olasılıktır.   Bu sebeple ders çalışılan ortamın mümkün olduğunca az çağrışıma sebep olacak şekilde düzenlenmelidir.

ANCAK UYUMAK İÇİNDİR. Sıcak bir oda... Çalışma köşesi Kola ve yanında çerezler... Yumuşak bir koltuk... Fenerbahçe'nin posteri.. Kulakta bir walkmen ANCAK UYUMAK İÇİNDİR.

Dağınık Oda Dağınık Zihin Dağınıklık insanın kendisini rahatsız hissetmesini sağlayacağından boşa zaman harcamaktır. Siz en iyisi düzenli, dikkati dağıtmayacak, sade bir odada çalışın

Başarılı kişiler Güçlerinin ve yeteneklerinin sınırlarını bilirler. Sahip oldukları imkanları değerlendirirler Zamanı iyi kullanırlar İşlerini kategoriye ayırırlar.... Şikayet etmeden bulunduğu durumlardan yararlanmasını bilirler Dünyayı değiştireceğine kendilerini değiştirirler Alternatif arayabilen insanlardır Sabırlı kendine güveni olan kimselerdir

Çalışırken bir şeyler atıştırmak... Çalışmadan önce tüm fiziksel ihtiyaçlarınız...... Ders çalışırken bir şeyler atıştırma konsantrasyonumu bozar... Ders çalışırken çok acıktı iseniz ders çalışmaya ara vermelisiniz. Böylece her şeyi zamanında yapma alışkanlıkları kazanacaksınız.

TEŞEKKÜR EDERİZ