Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
WORD 2010 KULLANIMI (GİRİŞ)
ŞAHİN AKDAĞ.
CSS.
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
SAYFAYA İÇERİK EKLEMEK
IT504 ~~CSS~~ Basamaklı Stil Sayfaları
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
WEB EDİTÖRÜ STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
Kelime İşlemci Programı
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
Matematiksel İfadelerin Yazılması
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
CSS Öğr.Gör. Şükrü KAYA.
ŞAHİN AKDAĞ.
HTML’E GİRİŞ.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
Kutu Modeli Özellikleri
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
CSS Birimleri.
TABLOLAR.
MICROSOFT OFFICE.
İnternet Programcılığı II
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
FONKSİYONLAR.
Bilgisayarda Ofis Programları
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
HTML KODLARI HTML Dokümanındaki ilk etiket <html>’dir.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
STiL ŞABLONU (CSS) TEMELLERİ
Metin (Text) Özellikleri
İLERİ HTML.
İçindekiler Tablosu Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
PHP’ye Giriş Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
Ekim ayı sonuna (18 Ekim Perşembe, 12.00’a) kadar teslim edilecek belgeler Staj Defteri – Fakülte sekreterliğinden ve staj yapılan kurumdan onaylı Sicil.
TEMEL BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
CASSCADING STYLE SHEETS
PowerPoint Tasarım İpuçları
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
CSS NEDİR.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Web Teknolojileri Hafta 3 1. İçerik  Cascading Style Sheets - CSS 2.
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Zemin özellikleri Font özellikleri Kutu modeli özellikleri Tablo özellikleri Pozisyon özellikleri Liste özellikleri.
Modül 5 WORD 2010 KULLANIMI  OFFICE DÜĞMESİ  HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU  MENÜLER  ŞEKİL, RESİM EKLEME  TABLO EKLEME  ETKİNLİKLER.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
YAZI KARAKTERİ Bir yazı karakteri, aynı belirgin tasarıma sahip karakterlerin, harflerin, rakamların, sembollerin, noktalama işaretlerinin (vb.) bir.
WORD KULLANIMI Office Word Programı ile çalışma sayfamıza  Yazı yazabilir,  Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,  Tablolar oluşturabilir,  Resim.
Metin ve Görünüm Etiketleri Bağlantı (Köprü) Oluşturma
Kapak Sayfasında sadece logo ve fon görseli kullanılır.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
Çalışma Başlığı ÇALIŞMAYI YAPAN(LAR) Giriş Karşılaştırma Sonuçlar
Sunum transkripti:

Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır. Bu özellikler;  font-family( Font Ailesi)  font-size (Font Boyutu)  font-weight (Font Kalınlığı)  font-style (Font Stili)  line-height (Satırlar Arası Mesafe Ayarı )  font

Font Ailesi “font-family” Bir metne ait font ailesini belirlemeye yarar. Bunu yaparak yazı tipimizi seçmiş oluruz. Bu özellik birden fazla font ailesi ismi içerebilir, her font ailesi ismi virgülle ayrılır. Örnek1: p { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; } Yukarıdaki örnekte tarayıcı ilk önce Verdana yazı tipinin tarayıcı tarafından desteklendiğine bakacaktır. Desteklenmediği takdirde sırayla diğerlerini deneyecektir.

Örnek-2: h1 { font-family: Georgia, "Times New Roman", serif; } Bu örnekte ise görüldüğü üzere “Times New Roman” tırnak içine alınmıştır. Eğer bir font ailesinin adı bir kelimeden fazla ise tırnak işaretleri içine alınmalıdır.

Font Boyutu “font-size” Yazı karakterlerinin, dolayısıyla da metnin boyutunu ayarlamaya yarar. Boyutu piksel olarak " px ", yüzde olarak " % " ya da " em " ile belirtebileceğimiz gibi small, medium, large gibi değerler de alabilir. Örnek: body {font-size:100%;} // varolan font boyutunun tamamını(%100) kullan. h1 {font-size:2.5em;} // h1 için font boyutu(2.5em=2.5*16px =40px)belirler. h2 {font-size:25px;} // h2 için font boyutu(25px) belirler.

Font Kalınlığı “font-weight” Fontun kalınlık, incelik değerini belirlemeye yarar. 100 (ince)-900 (kalın) arasında bir değer alabildiği gibi bold, bolder, normal ve lighter değerlerini de alabilir. Örnek: p{ font-weight: bold; } Yukarıdaki örnekte p etiketi içinde yer alan yazının tamamının kalın yazılması sağlanmıştır.

Font Stili "font-style" Metni eğik (italik), az eğik veya normal yapmak için kullanılır. Örnek: p { font-style:normal; } // Metin normal görünür. p { font-style:italic; } // Metin italik yani eğik yazı olarak görünür. p { font-style:oblique; } // Metin az eğik görünür(Çok fazla desteklenmez.).

Satırlar Arası Mesafe Ayarı “line-height” Metin içindeki satırların arasındaki mesafeyi ayarlamak için kullanılır. Örnek: p{ line-height: 15px;} // Satırlar arası mesafeyi 15 px yapar.

Font Kısaltma işlemini yaparken aşağıdaki söz dizimi kullanılır: font: font-style font-weight font-size/line-height font-family; Örnek olarak aşağıdaki özellikler olsun; font-weight: bold; font-family: verdana, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px; Kısaltma olarak kullanılan kod ise tek satır; font: bold 12px/15px verdana, sans-serif;