Ali Barsal 5N 1K Anne ne çok soru soruyorsun aklım karıştı ya…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Bu sözleri hiç duydunuz mu?
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
ÖĞRETMENİM'E
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
(BELİRTEÇ) ZARF.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
 Merhaba Öğretmenler,  O hiç bitmek tükenmek bilmeyecek merhabalardan bir tanesi daha...  Hatırlarmısın öğretmenim gittiğin günü?Hani okulun yanındaki.
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
92 yaşlarında,kısa,çok iyi görünümlü,görünümüne aşırı derecede önem veren bir adam,bugün yaşlı insanların evine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
İlk Öyküm.
MÜDÜRLER VE BEBEKLER Ahmet ÇELEBİ / KONYA. Yaşama farklı açılardan baktığımızda ilgisizmiş gibi gözüken şeyler arasında birtakım benzerlikler bulabiliriz.
GERÇEK VE HAYAL ÜRÜNÜ İFADELER
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
CÜMLENİN ÖĞELERİ.
AĞUSTOS GARİP BİR AĞUSTOS TADI DAMAKLARIMDA
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
Kİ BAĞLACININ YAZIMI Ki bağlacı anlam bakımından iki cümleyi birbirine bağlar. Ki sözcüğü iki cümleyi birbirine bağlıyorsa ayrı yazılır. Not: Cümleden.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
HİLALKENT 125. YIL İLKÖĞRETİM OKULU 2
ELMA Al elma, sulu elma. Öyle güzel dalda durma, Alır seni yerim.
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Hazırlayan;Asli PelinGEZER
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
İKİ ERKEK KARDEŞ.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
SINAV ÖNCESİ NE YAPMALIYIZ?.  Sınavdan önceki gün rutinin dışına çıkmamaya özen gösterin.  Düzenli bir şekilde uyuyun.  Kafeinli içecekler tüketmemeye.
BİLGİ FELSEFESİ EPİSTEMOLOJİ.
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
DÜZENLİ OLMAK.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
5 N 1 K
KURABİYE HIRSIZI.
BALON Küçü k çocuk, baloncuyubüyülenmişgibi takipederken,şaşkınlığınıgizleyemiyordu. Onuhayretedüşürenşey, ‘ Bizim eve bilesığmaz ’ dediğiogüzelimbalonların.
CÜMLENİN ÖGELERİ.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
TÜR VE GÖREV BAKIMINDAN KELİMELER İSİM SOYLU KELİMELER FİİL SOYLU KELİMELER A.Tam Anlamı Olanlar 1.Tek Başına Görev Üstlenenler -İsim (Ad) - Zamir (Adıl)
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
Helal ve Haram.
OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Sunum transkripti:

Ali Barsal 5N 1K Anne ne çok soru soruyorsun aklım karıştı ya… Nerde, ne zaman, nasıl, niçin, kiminle buluşacak ve ne yapacaksınız?

1 K 5 N Kim? Niçin? Nasıl? Ne zaman? Ali Barsal 1 K Niçin? Kim? Nasıl? 5 N Ne zaman? Şemalarda gösterildiği gibi 5N 1K “ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin” ve “kim” sorularıdır. Okuduğumuz ve dinlediğimiz metinleri daha iyi ve doğru anlamak için bu sorulara cevap vermeliyiz. Nerede? Ne?

Aşağıdaki metni okuyup 5N 1K sorularına birlikte cevap verelim. Ali Barsal Aşağıdaki metni okuyup 5N 1K sorularına birlikte cevap verelim. AKVARYUM DÜKKANI Bugün mahallemize ilginç bir dükkan açıldı. Adı: “Akvaryum”. Akvaryum balıkları satıyor. Günlerdir dükkan açılış için hazırlanıyor. Tabelasını astıkları gün “İlk müşteri ben olacağım.” dedim ve bu günün gelmesini iple çektim. Sabah dükkan açılmadan önce kalktım. Kahvaltımı pencereden baka baka yedim ki dükkanın açılışını kaçırmayayım. Aydınlık yüzlü, ince bıyıklı, kirpi gibi dik saçlı, zayıf bir adam dükkanın önünde durdu, kapıyı açmaya başladı. Ben de kahvaltımı yarıda bırakıp kendimi dışarı attım. Koşarak dükkana girmeye çalışırken ayağım eşiğe takıldı, yuvarlandım. Dükkan sahibi nazik bir beyefendiydi. Beni elimden tutup kaldırdı. “Yavaş ol yavrum.” dedi. Heyecandan “İlk müşteriniz geldi mi?” diye garip bir soru döküldü dudaklarımdan. Dükkan sahibi sorumu sorunca gülümsedi. “Daha yeni açtım.” dedi. “Sen ilk müşterimsin.”

Mahallede açılan dükkanda ne satılıyor? Akvaryum balıkları satılıyor? Ali Barsal Akvaryum balıkları satılıyor? Çocuk ne zaman “İlk müşterisi ben olacağım.” diyor ? Dükkanın tabelasını astıkları gün “İlk müşterisi ben olacağım.” diyor. Dükkanın sahibi nasıl bir adammış? Dükkanın sahibi aydınlık yüzlü, ince bıyıklı, kirpi gibi dik saçlı, zayıf bir adammış. Çocuk nerede düşüyor? Çocuk dükkan kapısının eşiğinde düşüyor? Çocuk düşünce onu yerden kim kaldırıyor? Çocuğu yerden dükkan sahibi kaldırıyor Dükkan sahibi niçin gülümsüyor? Dükkan sahibi çocuk garip bir soru sorduğu için gülümsüyor