KARDELENLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ
Advertisements

Yılın Bölümleri.
 Bu ünitede öğrenciler mevsimleri ve mevsimleri birbirinden ayıran özellikleri öğrenecekler.  21.yüzyıl becerileri: Bilgi ve Medya Okur Yazarlığı.
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
SU HALDEN HALE GİRER.
4.SINIF KİMYA KONULARI.
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
Hazırlayanlar kimmiş biliyor musun?
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
MEVSİMLER.
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
Bilimsel Sınıflandırma
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
HARİKASINIZ ÇOCUKLAR,ALKIŞI HAKKETTİNİZ
BUĞDAYDAN EKMEĞE MADDENİN DEĞİŞİMİ
MEVSİMLER.
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
MADDE DÖNGÜLERİ.
BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
SUYUN SERÜVENİ.
TULBAGHİA (SOSYETE SARIMSAĞI).
ÜRETİMDEN TÜKETİME YOLCULUK
PLASTiK MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
MEVSİMLER.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
MEVSİMLER
MADDENİN DEĞİŞİMİ Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
M E V S İ M L E R.
DÜNYAMIZIN HAREKETLERİ
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
Anız Yangınlarının Önlenmesi
No Konu Ürettiklerimiz
MEVSİMLER
Paylaşmak Mutluluktur! En iyi Buğday Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:
CELAL AVŞAR ORTAOKULU EKMEK İSRAFINI ÖNLEME PROJESİ
Mitat Zorlu ’ ın yarısını bulalım. Altındaki kutuya yazalım. Bulduğun yarımların yarısını bulalım. … Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 12.
Tarla Bitkileri Yetiştirme
TÜRKÇE SUNUSU Gülse Tözenli 6\C.
Maclura pomifera Yalancı portakal ağacı.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
Başla Intro(001) Yardım(004) Kazanımlar(002) Güneş enerjisini canlılar nasıl kullanır?( Enerji Kaynağı: Güneş) 200.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Birazdan okuyacağınız yazılar bir Kızılderili kitabesinden alınmıştır.
SU HALDEN HALE GİRER. SUYUN SERÜVENİ SUYUN SERÜVENİ İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar azalmaya başlar.Eriyen karlar.
ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VARDIR…
MEVSİMLER VE AYLAR
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
MEYVELERİ TANIYALIM.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
HAZIRLAYAN:SINIF ÖĞRETMENİ EDA ŞANLI KEMAL ÖZALPER İLKOKULU MALATYA
Yıl Mevsim Ay Gün İlişkileri
MEVSİMLER.
AĞAÇTAN KİTABA Şehit Nuri Pamir İ.Ö.O 4/E SINIFI SUNAR.
Mevsimler Hikmet SIRMA.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYINIZ ! Hayvanlar palyaço değildir. Sirklere hayır!
5.SInIf Üretİm, DağItIm ve Tüketİm ÜnİteSİ Etkİnlİk
MADDE DÖNGÜLERİ.
G KENDiYÜRÜR BiÇERDÖVERLERDE GÜVENLiK. Biçerdöverler; biçme, harmanlama, temizleme ve depolama kapasitelerinin yüksekliği ile günümüzün en gelişmiş hasat-harman.
Çim Türleri (Lolium Sp.)
MEVSİMLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

KARDELENLER

Sofralarımızda en fazla tükettiğimiz besin maddesi “EKMEK”TİR EKMEĞİN HİKAYESİ Sofralarımızda en fazla tükettiğimiz besin maddesi “EKMEK”TİR

Ekmeğin hammaddesi olan buğday da ülkemizde üretilen en yaygın tahıldır. Ülkemizde hava koşullarının ve arazi yapısının uygunluğu,buğday tarımını kolaylaştıran önemli etkenlerdir.

Buğday sonbahar mevsiminde ekilir Buğday sonbahar mevsiminde ekilir.Güneşten,yağmurdan ve topraktan aldığı enerjiyle büyüdükçe büyür.Gitgide rengi sararıp başak olur.

Çiftçiler biçerdöver gibi araçlarla buğdayı toplarlar Çiftçiler biçerdöver gibi araçlarla buğdayı toplarlar.Sonra buğday taneleri ile hayvanlara yem olacak sapları birbirinden ayrılır.

Buğday taneleri kamyonlara yüklenip un fabrikalarına yada değirmenlere doğru yola çıkarılır.Buralarda yıkanıp temizlenen buğday öğütülerek un haline getirilir.

UN FIRINDA HAMUR HALİNE GETİRİLİP PİŞİRİLİR

Buğdayın son macerası olan ekmek artık tüketicinin hizmetine sunulmuştur.

Ayrılır buğday sapları EKMEĞİN SERÜVENİ Çiftçi sürer tarlayı Sonra eker buğdayı Boy verir azar azar Saplar gittikçe uzar Başaklar olgunlaşır Yazın artınca sıcak Sararır her bir başak Biçerler ekinleri Şenlenir harman yeri Olup bitince harman Ayrılır buğday sapları Güzel kokulu ekmek Olmaz seni sevmemek Sensin yemeklere baş Her yemeğe arkadaş

YARARLANILAN KAYNAKLAR www.tarim.gov.tr www.maksimum.com. www.egetv.com.tr www.tarsusi.com.tr www.akunsa.com.tr www.beyhanhukuk.com.tr www.ihe.com.tr www.muratciftkaya.sitemynet.com www.sefertasihareketi.org 4.sınıf sosyal bilgiler kitabı