Kişisel bakımlarınızı yaparken kullandığınız kaynaklar nelerdir? Su Elektrik Sabun Fırça-Macun Şampuan Havlu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

Değişkenler.
TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
ENERJİ TASARRUFU.
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI
AÇILAR VE AÇI ÇEŞİTLERİ
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
Hayat Bilgisi 2 Bilinçli Tüketelim !.
Yavrum ve ben.
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
?.
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
Hikmet SIRMA.
SÜNGER BOB İLE AGACAN BOBY'NİN
Göl’ün Hikayesi.
HİKMET SIRMA.
TUTUMLU DAVRANIYORUM ÖNCE HİKAYELER.
KAYNAKLAR OLMASAYDI Elif İnci Fındık 1.C.
?
TASARRUF NE GÜZELDİR.
DENGELİ BESLENME, TEMİZLİK VE HİJYEN
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
ÖZENLİ KULLANALIM 1.Okul eşyalarını kullanırken nelere dikkat edersiniz ? Neden ? Söyleyiniz. 2. Sürekli karalanan bir defter olsaydınız neler hissedersiniz.
TÜKETİMDE TUTUMLULUK Tutumluluk; paramızı, zamanımızı, eşyalarımızı, yiyecek ve içeceklerimizi en iyi şekilde kullanmaktır.Gereksiz yere tüketimden kaçınmaktır.
*DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM *HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
Merhaba arkadaşlar. Benim adım Emel, yanımda duran da kardeşim Nazlı. Bakmayın siz onun bu kadar uslu durduğuna,karnı acıkınca başlar ağlamaya. Karnı.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 18 Aralık 2009 CUMA 20 liram var. Tanesi 2 TL’den.
VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÖĞRENCİLERİN UYACAĞI KURALLAR.
EMİNE KARAAĞAÇ DENİZ TAŞKIN REHBER ÖĞRETMENLER
OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
Dışarıdan eve gelince, Tuvaleti kullandıktan sonra, Oyundan sonra,
Türkçe Okuduğunu Anlama Ali geçen hafta annesi ile Adana’ya gitti.
TOPLUM SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TEMİZLİK ALIŞKANLIĞI REHBER ÖĞRETMEN AYŞE KOLKESEN.
PARA BİRİKTİRİYORUM.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
DÜZENLİ OLMAK.
Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız.
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ VE KAYNAKLARIMIZ.
DOĞRU İLETİŞİM
3.SINIF Hayat Bilgisi Tasarruf Yapıyoruz.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI. Yarın gittim ama dün de seni arayacağım. Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı? Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı?
BİRİKİM YAPACAĞIM.
SAMSUN ATAKUM ALTINKUM İLKOKULU
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
1 tane yüzlük 100 birlik 1 tane yüzlük 10 tane onluk.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
MATEMATİK DERSİ 3. SINIF BÖLME
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Kişisel temizliğimiz için neler yapmamız gereklidir?
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
ADIM 1 2 Harf Seç – 1 Sesli 1 Sessiz olsun. Örnek : «AS»
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
Arkadaşlarımla çiçekleri gezmeye gittik ama birbirimizi kaybettik.
Sunum transkripti:

Kişisel bakımlarınızı yaparken kullandığınız kaynaklar nelerdir? Su Elektrik Sabun Fırça-Macun Şampuan Havlu

Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları tutumlu kullanmazsak neler olabilir?

Bir hafta elektriklerin ve suyun kesildiğini hayal edelim Bir hafta elektriklerin ve suyun kesildiğini hayal edelim. Bu durumda kişisel bakımımızla ilgili hangi sorunları yaşayabiliriz?

“Şimdi kişisel bakımla tutumluluk ilişkisini Sünger Bob’dan dinleyelim “Şimdi kişisel bakımla tutumluluk ilişkisini Sünger Bob’dan dinleyelim.Bakalım Bob’un gün içinde yaptığı yanlışları fark edebilecek misiniz?

Merhaba ben Bob. Sabah uyanıp saate baktığımda hazırlanmam için çok az vaktimin kaldığını farkettim. Hemen ellerimi ve yüzümü yıkayıp kahvaltıya koşarken musluğu açık unuttuğumun farkında değildim.

Aceleyle yaptığım kahvaltının ardından dişlerimi fırçalamaya koyuldum Aceleyle yaptığım kahvaltının ardından dişlerimi fırçalamaya koyuldum.Birde ne göreyim! Musluğu açık unutmuşum.Dişlerimi fırçaladıktan sonra bu sefer musluğu kapattım.Üzerimi giyer giymez okula fırladım.

Son ders matematikti. Ben çok sıkılmıştım Son ders matematikti. Ben çok sıkılmıştım. Matematik defterimin sayfalarını kopartarak uçaklar yaptım. Yaptığım uçakları arkadaşlarıma atarken öğretmen beni gördü ,yanına çağırdı ve bu yaptığımın yanlış olduğunu ,bu şekilde ağaçları yok edeceğimizi vurguladı. Ceza olarak tahtaya bir soru yazıp çözmemi istedi. Peki ben bu soruyu nasıl çözecektim? 

Arkadaşlarımın yardımlarıyla soruyu çözdüm ve ders bitmişti Arkadaşlarımın yardımlarıyla soruyu çözdüm ve ders bitmişti.Eşyalarımı toplayıp eve gitmeye koyuldum.Yolda arkadaşlarım Çiko, Patrick ve Cüntin ile karşılaştım.Onlarla birlikte maç yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.

Eve geldiğimde annemin kızgın bir ifadeyle ‘Saat kaç ve bu üzerinin hali ne?’ diyerek bağırmasıyla banyoya koştum.Aynaya baktığımda annemin ne kadar haklı olduğunu anladım.Hemen duşa girdim.

Banyo keyfi o kadar güzeldi ki saatlerce suyun altında kaldım Banyo keyfi o kadar güzeldi ki saatlerce suyun altında kaldım.Banyodan çıkıp televizyonun karşısında keyif yaparken banyodaki suyun koridordan sızdığını fark ettim.Yine musluğu açık bırakmıştım. Annem mutfaktan koşarak geldi. “Boooob buranın hali ne?” diyerek bağırmaya başladı.

Annem ‘Seninle ciddi bir şekilde konuşmamızın zamanı geldi. ’dedi Annem ‘Seninle ciddi bir şekilde konuşmamızın zamanı geldi.’dedi. Ve beni karşısına alıp konuşmaya başladı. -Bak Bob, elektrik, su gibi enerji kaynaklarının bitmez tükenmez olmadığını bilmelisin, kullanırken tasarruflu davranmalısın. Ayrıca giysilerinin temizliğine de dikkat etmelisin, giysilerinin sık sık yıkanması elektriğin ve suyun çok fazla kullanılmasına neden olur.

Bu kaynakların tutumlu kullanılmaması sonucu hem tükenebileceği hem de aile bütçemize yük getireceğini unutmamalısın.

Annemin bu kadar katı kurallı davranmasına anlam veremiyorum Annemin bu kadar katı kurallı davranmasına anlam veremiyorum. Elektrik ve suyu biraz fazla harcamanın ne gibi bir zararı olabilir ki? Nasıl olsa musluğu her açtığımda suyumuz akıyor, o su bitmez ki.

Annesi Bob’un davranışlarında bir değişiklik olmadığını gözlemleyince onu cezalandırarak hatasını anlamasını istedi. Bob hatasını fark edip kaynak kullanımına dikkat edene kadar harçlığını keseceğini söyledi.

Annemin bu kararı beni çok üzmüştü, çünkü ben harçlığımı biriktirerek kendime akülü araba alacaktım. Artık daha dikkatli olmak zorundaydım. Elimi yüzümü yıkarken suyu boşa akıtmıyorum. Dişlerimi fırçalarken suyu boşa akıtmıyor, diş macununu ölçülü kullanıyorum. Banyo yaparken suyu, sabunu, şampuanı ölçülü kullanıyorum. Elektrikli araç gereçleri işim bittikten sonra kapatıyorum.

HİKAYE SORGULAMA: Bob’un yaptığı hatalar nelerdir Bob’un annesi Bob’u hangi konularda uyarmıştır? 3) Siz Bob’un yerinde olsaydınız annenizin söyledikleri karşısında ne düşünürdünüz?

“Evet çocuklar Bob’un hikayesinden de anlayacağımız gibi kişisel bakımlarımızda kullandığımız enerji kaynaklarında tutumlu olmalıyız. Elektrik, su, doğalgaz gibi tükenebilen enerji kaynaklarının kullanımında tasarrufa özen göstermeliyiz. Çünkü bu kaynaklar bize gelecekte de lazım olacaktır.

Şimdi de öğrendiklerimizi etkinliklerle pekiştirelim. PEKİŞTİRME Şimdi de öğrendiklerimizi etkinliklerle pekiştirelim.

Evet çocuklar şimdi size bazı resimler göstereceğim Evet çocuklar şimdi size bazı resimler göstereceğim. Bakalım bu resimlerdeki yapılan doğru ve yanlış davranışları fark edebilecek misiniz?

Şimdi sizi sevdiğim bir arkadaşım olan Sevilay ablanın mutfağına götüreceğim, bakalım mutfaktaki yanlışlıklarını bulabilecek misiniz?

Sizin yaşlarınızda bir çocuk olan Metin ders çalışırken hangi hataları yapıyor, haydi bulmaya çalışalım.

Sizce Ayşe ve Serap’ın yaptığı doğru ve yanlış davranışlar nelerdir?

Sizce Tuba neden arkadaşına şaşırarak bakmış olabilir?

Şimdi de Levent ve Gözde’nin doğru davranışlarını görelim.

Çocuklar şimdi de ölçme ve değerlendirmeye geçelim Çocuklar şimdi de ölçme ve değerlendirmeye geçelim.Bu dersten neler anladığımızı sorgulayalım.

DOĞRU-YANLIŞ Aşağıdaki cümlelere örnekteki gibi doğru olanlarına (D), yanlış olanlarına (Y) koyunuz. 1)Arabalarımızı silerek temizlemek yerine hortumla yıkamalıyız. (……) 2)Gereksiz yere yanan ışıkları söndürmeliyiz.(….) 3)Tasarruflu ampuller kullanmamalıyız.(….) 4)Binalarımızın ısı yalıtımının iyi olmasına dikkat etmeliyiz.(….) 5)Dişlerimizi fırçalarken suyu boşa akıtmamalıyız.(….) 3

BOŞLUK DOLDURMA Aşağıda verilen kelimeleri örnekteki gibi uygun boşluklara yerleştiriniz. dikkatli elektriği tükenir aile tükenmez elektriği Saçlarımızı yaparken ………. fazla kullanmamalıyız. Elektir ve su ………. tür kaynaklardır. Tükenir kaynakları tutumlu kullanmanın …….. bütçesine yararı vardır. Okulumuzdaki kaynakları …………kullanmalıyız.

ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR Aşağıdaki soruların yalnızca bir tane doğru cevabı vardır. Doğru olan şıkkı şekildeki gibi işaretleyiniz. 1) Serap televizyon izlerken annesi onu mutfağa yemek yemeye çağırdı.Serap televizyonu kapatmadan içeri fırladı. Bu davranış hangi sonuca yol açmaz? a) Elektrik israfına b) Aile bütçesine zarara c) Gelecek nesillere katkıya 2) Su, elektrik ve doğalgaz gibi kaynaklarımız ne tür kaynaklardır? a) Tükenmez b) Geri dönüşümlü c) Tükenir

1.Bilgisayarları işleri bitince kapatmışlardır. 2. Musluğu ellerini yıkadıktan sonra kapatmışlardır. 3. Ders bittikten sonra sınıfın ışığını söndürmemişlerdir. Yukarıdaki gibi davranışlar sergileyen bir grup öğrencinin yaptığı hangi davranışlar doğrudur? a)1 ve 2 b)2 ve 3 c)1,2 ve 3

KELİME OLUŞTUR Aşağıda verilen ağaçlar üzerindeki harflerden anlamlı kelimeler oluşturarak noktalı yerlere yazınız.

U U T A İ S A S F M R U F T R R A T 1 2 3 …………… ……………… ………………

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.