NEDEN STRES *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği için okul rehber öğretmeni tarafından uygulanacaktır. Okul rehber öğretmeninin etkinliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

SINAV KAYGISI.
NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
KAYGI-KAYGI İLE BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV KAYGISIYLA BAŞAÇIKMA
ÖFKE VE BAŞETME YÖNTEMLERİ
STRES TEPKİLERİM Kazanım:*Stres durumlarında kullandığı tepkileri etkililiği açısından değerlendirir. 11. Sınıf 67 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik.
ÖFKENİN ETKİLERİ Kazanım: *Öfkenin yarattığı fiziksel, duygusal ve düşünsel etkileri açıklar. 9. Sınıf 31 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Çatışma durumunda yaptığımız olumsuz ifadeler… YÖNTEMLERİMİ DEĞERLENDİRİYORUM Bu Etkinlikte kazanıma yönelik etkinlik yerine Çatışma durumunda yaptığımız.
SINAV KAYGISI REHBER ÖĞRETMEN Senem ARIK.
Çağdaş Bilimler Merkezi Dershanesi
STRES ve BAŞETME YÖNTEMLERİ Seyhan ÖZCAN
Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerde Dikkat Edilmesi Gerekenler
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
KARARIM ETKİLİ Mİ? *Etkinlik işlenirken etkili karar vermede sorun yaşayan öğrencileriniz için okul rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni yoksa RAM.
KIYMET NECİP TESAL İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK SERVİSİ
ÇOCUĞUMUN KAYGISINI AZALTMAK İÇİN NE YAPABİLİRİM?
Kazanım: Akran baskısıyla baş eder. 9. Sınıf 36 nolu kazanım etkinliği
STRES VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI 1.
ÇOCUĞU SINAVA HAZIRLANAN AİLELER
AİLE EĞİTİMİ GÜZ DÖNEMİ SEMİNERLERİ…
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI Sınav kaygısı nedir? Kaygımızı kontrol etmenin yolları nelerdir?
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
SINAV KAYGISI
STRES VE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
“Stres ve Başa Çıkma Yöntemleri”
SINAV KAYGISI.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
SINIF REHBER ÖĞRETMENİYİM
STRES VE STRES TEPKİLERİ
SINAV KAYGISI REHBER ÖĞRETMEN Yunus Emre ERDUĞAN.
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI.
Rehberlik Servisi Tanıtımı
Sınav ve Sınav Kaygısı Gündem Sınav Nedir? Sınavla kaygının ilişkisi nedir? Sınav Kaygısının belirtileri nelerdir Sınav Kaygısının olası nedenleri nelerdir?
Sınav Kaygınızı Azaltın
1.  İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan biridir. 2.
KAYGI-UYARILMIŞLIK VE UYARILMIŞLIK KURAMLARI
STRES VE STRESLE BAŞA ÇIKMA TEKNİKLERİ 1.
FARK EDEMEDİĞİMİZ TÜM ANLARA ‘’Bazen Yıldızları süpürürsün farkında olmadan Güneş kucağındadır bilemezsin Bir çocuk gözlerine bakar,arkan dönüktür. Ciğerinde.
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
Viran ş ehir Rehberlik ve Ara ş tırma Merkezi STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ.
Rehber Öğretmenler Mail Grubu # Rehber Öğretmenler Mail Grubu #
KONTROL ETMEK YA DA KONTROL EDİLMEK !
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
STRES VE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sınav Kaygısı.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
STRES YÖNETİMİ
STRES VE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
STRES ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI
 Stresi yönetebilmek için önce yöneteceğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sunum transkripti:

NEDEN STRES *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği için okul rehber öğretmeni tarafından uygulanacaktır. Okul rehber öğretmeninin etkinliği gerçekleştiremediği durumlarda, öğrencilerin gelişim özellikleri ve ihtiyaçları, okulun özellikleri göz önünde bulundurularak okul rehber öğretmeniyle iş birliğinde sınıf rehber öğretmeni tarafından farklı etkinlikler uygulanabilir ya da diğer etkinliklere daha geniş yer verilebilir. *Okul rehber öğretmenin olmadığı durumlarda Sınıf Rehberlik Programı rehberlik ve araştırma merkezi tarafından hazırlanan yıllık çerçeve program doğrultusunda yürütülür. Kazanım: *Stresin nedenlerini ve belirtilerini açıklar. 11. Sınıf 66 nolu kazanım etkinliği

“Stres kelimesiyle ne ifade edilmek istendiğini düşünün “Stres kelimesiyle ne ifade edilmek istendiğini düşünün. Stresin tanımını yapmaya çalışalım…” Öğrencilerin verdiği cevapları tahta yazabiliriz…

Tanım: “Stres, insanın kendini sinirli, gergin, huzursuz veya endişeli hissetmesidir”. Stresten kaynaklanan gözlenebilir fiziki etkiler neler olabilir? Stresin Bedendeki Gözlenebilir Belirtileri:  Midede gurultular,  Kalp atışında hızlanma,  Sesin titremesi,  Ellerin terlemesi,  Ağzın kuruması,  Ellerin titremesi,  Dikkati toplayamama, vb. Stresin bedendeki gözlenebilir etkileri ile ilişkili olarak üzerinde durulması gereken nokta “stresin kalp atışının artması, terleme, kas gerginliği, titreme gibi bedende fiziki değişimlere yol açtığının anlaşılması”dır.

Stresin psikolojik ve davranışsal belirtileri Stresin Davranışsal Belirtileri:  Kızgınlıktan patlamak,  Stresli olabileceği için bir şeyler yapmaktan kaçınmak, (Korku ya da başarısızlık yüzünden takım, kulüp ya da bir etkinliğe katılmamak)  Yardıma ihtiyaç duyduğunuzu itiraf etmemek,  Zor durumlardan kaçınmak,  Diğer insanları incitici bir şeyler yapmak,  Anne-baba ile tartışmak,  İlgi çekmek için probleme yol açıcı şeyler yapmak, Stresin Psikolojik Belirtileri:  Bir şeyleri unutma (Örneğin sınav sorusunu yanıtlamama).  Duygusal olarak kararsız ve kontrol dışı hissetme.  Ortada bir şeyler yokken kızgın hissetme.  Küçük şeylere sinirlenme.  Kolayca ağlama.

Stres yaşayan herkes aynı fiziksel, psikolojik ve davranışsal belirtileri göstermez. (Örneğin baş ağrısı gibi herhangi bir belirtiye sahip olmanın mutlaka stresin fiziki belirtisi olmayacağı gibi). Bununla beraber, stresle ilgili yukarıda ifade edilen belirtilerin çoğuna sahip olma stresle yakından ilgili olabilir. Stresin nedenlerini ve belirtilerini bilmek psikolojik ve fiziksel sağlık için çok önemlidir. *Davaslıgil, Çakıcı ve Ögel (1998)’den yararlanılmıştır.