Yüzölçümü:5.110 km. kare.İl Trafik No:34İstanbul,Yeditepe üzerine kurulmuştur. Türkiye’nin en kalabalık ve en gelişmiş Yüzölçümü:5.110 km. kare.İl Trafik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BURSA İLİ YEREL YÖNETİMLER
Advertisements

TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
ÇANAKKALE 1915 Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün!
MARMARA BÖLGESİ.
GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI
AdI/SoyadI: Ahmet Kaan GÖRGÜLÜ SINIFI: 4A Okul No: 2797
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.
Çanakkale
MARMARA BÖLGESİ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
Galata Köprüsü. Galata Köprüsü Azapkapı-Sokullu Mehmet Paşa Camii Galata Kulesi Haliç Tersanesi Kapısı Not:Başka yere taşınmıştır. Unkapanı Köprüsü.
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
BURSA.
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
HAZIRLAYAN:TİBET TÜRKSAN
SOSYAL BİLGİLER DERSİ PERFORMANS GÖREVİ ÖĞRETMEN:ALİ TAN
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin.
Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve tarihi eserlerini görmek için lütfen tıklayınız. ÖĞRETMEN DAVUT İLKÖĞRETİM OKULU.
MARMARA BÖLGESİ ÖZELLİKLERİ: TÜRKİYE'NİN EN KALABALIK GELİŞMİŞ
MARMARA BÖLGESİ.
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
Gelir, Sağlık Finansmanı, Faturalandırma Mevzuatı ve Yeniden Yapılanma
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih:
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
Yeşil Bursa’yı Tanıyalım
CANIM iSTANBUL’UM Ayk.. Olimpiyatı yok, Olimpiyat Stadı var.
Çalışma 5 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
ADIM ADIM TÜRKİYE.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
2014 YGS BAŞVURU İŞLEMLERİ MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YARİM İSTANBUL.
BURSA İL GENELİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
Ülkemizin Güzel Yerleri
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI LİSELERİMİZİN DÖNEM İSTATİSTİKİ VERİLERİ.
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
Ali MUHÇİ Şube Müdürü 20/03/2015
OSMANLI MİMARLIĞI.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
GEREKÇELERİMİZ. NEDEN BİR PROJE KISACA PROJEMİZ.
GÜLNUR BEBEK 4/E SINIFI HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
ÇANAKKALE.
BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM - 3
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
ANTARES AVM KENTPARK AVM ANKAMALL AVM FORUM ANKARA PANORA AVM AGORA AVM ÖZDİLEK AVM OPTİMUM AVM VİAPORT AVM CAPİTOL AVM PALLADİUM AVM CARREFOUR CEVAHİR.
112 ACİL VE AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
Aralık 2015 T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
MARMARA BÖLGESİ.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
BURSA’NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARDA KIRTASİYE.
ARDA KIRTASİYE. Orhan Gazi 1281 yılında doğdu. Annesi Malhun Hatun, babası Osman gazidir yılında 45 yaşında iken Osmanlı tahtına oturdu. Kardeşi.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Ankara çıkışlı 7 Gün 6 Gece Marmara Turu. 40 kişilik Marmara turu.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve tarihi eserlerini görmek için lütfen tıklayınız. ÖĞRETMEN DAVUT İLKÖĞRETİM OKULU.
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
1)- Bursa alındı(1326) 2)- Maltepe (Palekanon) Savaşı (1329) yapıldı. 3)- İznik ve Kocaeli fethedildi. 4)- Karesioğulları Beyliği Osmanlılara katıldı.
Sunum transkripti:

Yüzölçümü:5.110 km. kare.İl Trafik No:34İstanbul,Yeditepe üzerine kurulmuştur. Türkiye’nin en kalabalık ve en gelişmiş Yüzölçümü:5.110 km. kare.İl Trafik No:34İstanbul,Yeditepe üzerine kurulmuştur. Türkiye’nin en kalabalık ve en gelişmiş ilidir.Nüfusu 10 milyondur.Türkiye’nin ilidir.Nüfusu 10 milyondur.Türkiye’nin En çok turist alan illerinden ve en çok göç En çok turist alan illerinden ve en çok göç Alan illerinden biridir.Yemekleri;balık ve diğer deniz ürünleri,kanlıca yoğurdu.Tarihi Alan illerinden biridir.Yemekleri;balık ve diğer deniz ürünleri,kanlıca yoğurdu.Tarihi Yerleri;Galata Kulesi,Topkapı Sarayı,Dolmabahçe Sarayı,Kız Kulesi, Yerleri;Galata Kulesi,Topkapı Sarayı,Dolmabahçe Sarayı,Kız Kulesi,

Mısır Çarşısı,Kapalı Çarşı,Sahaflar Çarşısı, Mısır Çarşısı,Kapalı Çarşı,Sahaflar Çarşısı, Boğaziçi Köprüsü,Haliç Köprüsü,F.S.M Köprüsü,Ayasofya Camii,Sultan Ahmet Boğaziçi Köprüsü,Haliç Köprüsü,F.S.M Köprüsü,Ayasofya Camii,Sultan Ahmet Camii,Eyüp Sultan Camii,Surlar,Yerebatan Camii,Eyüp Sultan Camii,Surlar,Yerebatan Sarayı,Çırağan Sarayı,Beylerbeyi Sarayı, Sarayı,Çırağan Sarayı,Beylerbeyi Sarayı, Anadolu Hisarı,Rumeli Hisarı ve daha bir- Anadolu Hisarı,Rumeli Hisarı ve daha bir- Çok tarihi ve turistik yerleri vardır. Çok tarihi ve turistik yerleri vardır.

İlçeleri:Adalar,Avcılar,Bağcılar,Bahçelievler, İlçeleri:Adalar,Avcılar,Bağcılar,Bahçelievler, Bakırköy,Bayrampaşa,Beşiktaş,Beykoz, Bakırköy,Bayrampaşa,Beşiktaş,Beykoz, Beyoğlu,Eminönü,Esenler,Eyüp,Fatih,Gazi- Beyoğlu,Eminönü,Esenler,Eyüp,Fatih,Gazi- Osmanpaşa,Güngören,Kadıköy,Kağıthane, Osmanpaşa,Güngören,Kadıköy,Kağıthane, Kartal,Küçükçekmece,Maltepe,Pendik,Sarı- Kartal,Küçükçekmece,Maltepe,Pendik,Sarı- Yer,Şişli,Tuzla,Ümraniye,Üsküdar,Zeytin- burnu,Büyükçekmece,Çatalca,Silivri,Sul- Yer,Şişli,Tuzla,Ümraniye,Üsküdar,Zeytin- burnu,Büyükçekmece,Çatalca,Silivri,Sul- tanbeyli,Şile. tanbeyli,Şile.

YÜZÖLÇÜMÜ:817 Kilometrekare NÜFUS: İL TRAFİK NO:77 İLÇELER:Yalova (merkez),Altınova, Armutlu,Çınarcık,Çiftlikköy,Termal. İLGİ ÇEKİCİ YERLERİ: Hasanbaba Orman içi dinlenme yeri,Armutlu ve Termal Kaplıcaları,Armutlu,Çınarcık ve Esenköy sayfiye merkezleri,Dipsiz Göl.

YÜZÖLÇÜMÜ:9.950 Kilometrekare YÜZÖLÇÜMÜ:9.950 Kilometrekare NÜFUS: NÜFUS: İL TRAFİK NO:17 İL TRAFİK NO:17 İLÇELER:Çanakkale(merkez)Ayvacık,Bay- İLÇELER:Çanakkale(merkez)Ayvacık,Bay- ramiç,Biga,Bozcaada,Çan,Eceabat,Ezine, ramiç,Biga,Bozcaada,Çan,Eceabat,Ezine, Gelibolu,Gökçeada(İmroz),Lapseki,Yenice. Gelibolu,Gökçeada(İmroz),Lapseki,Yenice. İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Gelibolu Yarımadası İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı,Truva,Assos,Çanakkale Askeri Müzesi,Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Hatıra- Tarihi Milli Parkı,Truva,Assos,Çanakkale Askeri Müzesi,Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Hatıra- Ları Müzesi,Çan Kaplıcaları,Gelibolu Ulu Camii… Ları Müzesi,Çan Kaplıcaları,Gelibolu Ulu Camii…

YÜZÖLÇÜMÜ:4.821 kilometrekare NÜFUS: İL TRAFİK NO:54 İLÇELER:Adapazarı(merkez),Akyazı,Ferizli,Geyve,Hendek,Karapürçek,Karasu,Kaynarca,Kocaali,Pamukova,Sapanca,Söğütlü,Taraklı. İLGİ ÇEKİCİ YERLERİ:Sapanca Gölü kıyıları, Hasan Dağı ve Poyrazlar Gölü orman içi din-

lenme yerleri,Orhan Gazi Zaviyesi,Sakarya Köprüsü ve Jüstinyen Köprüsü.

►Y►Y►Y►YÜZÖLÇÜMÜ:6.174 Kilometrekare ►N►N►N►NÜFUS: ►İ►İ►İ►İL TRAFİK NO:22 ►İ►İ►İ►İLÇELER:Edirne(merkez),Enez,Havsa,İpsala,Keşan, Lalapaşa,Meriç,Süloğlu,Uzunköprü. ►İ►İ►İ►İLGİ ÇEKİCİ YERLERİ:Edirne Arkeoloji ve Et- nografya ile Edirne Türk – İslam Eserleri Müzeleri,Korudağı,Sarayiçi,Edirne ve Enez Kaleleri,Selimiye Camii,Meriç köprüleri ile Uzunköp- rü…

 YÜZÖLÇÜMÜ:6.378 Kilometrekare  NÜFUS:  İLTRAFİK NO:39  İLÇELER:Kırklareli(merkez),Babaeski,  Demirköy,Kofçaz,Lüleburgaz,Pehlivan- köy,Pınarhisar,Vize köy,Pınarhisar,Vize  İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Limanköy,İğneada  Kıyıköy ve Çilingoz Koyları Dupnisa Mağarası,  Vize Kalesi ve Mağara Manastırı…

YÜZÖLÇÜMÜ:6.333 Kilometrekare YÜZÖLÇÜMÜ:6.333 Kilometrekare NÜFUS: NÜFUS: İL TRAFİK NO:59 İL TRAFİK NO:59 İLÇELER:Tekirdağ(merkez),Çerkez- İLÇELER:Tekirdağ(merkez),Çerkez- köy,Çorlu,Hayrabolu,Malkara,Marma- köy,Çorlu,Hayrabolu,Malkara,Marma- ra Ereğlisi,Muratlı,Saray,Şarköy. ra Ereğlisi,Muratlı,Saray,Şarköy. İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Kastros,Tekir- İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Kastros,Tekir- dağ,Kumbağ ve Şarköy kıyıları,Herakleia dağ,Kumbağ ve Şarköy kıyıları,Herakleia Perinthos kent kalıntıları,Rüstempaşa Perinthos kent kalıntıları,Rüstempaşa Camisi,Namık Kemal Anıtı… Camisi,Namık Kemal Anıtı…

YÜZÖLÇÜMÜ:3.467 Kilometrekare YÜZÖLÇÜMÜ:3.467 Kilometrekare NÜFUS: NÜFUS: İL TRAFİK NO:41 İL TRAFİK NO:41 İLÇELER:İzmit(merkez),Derince,Gebze,Göl- İLÇELER:İzmit(merkez),Derince,Gebze,Göl- cük,Kandıra,Karamürsel,Körfez. cük,Kandıra,Karamürsel,Körfez. İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Kartepe,Kuzuyayla, İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Kartepe,Kuzuyayla, ve Fındıklıtepe ormaniçi dinlenme yerleri İzmit Saat Kulesi,Eski Hisar Kalesi,Sultan ve Fındıklıtepe ormaniçi dinlenme yerleri İzmit Saat Kulesi,Eski Hisar Kalesi,Sultan Süleyman Köprüsü… Süleyman Köprüsü…

YÜZÖLÇÜMÜ: Kilometrekare YÜZÖLÇÜMÜ: Kilometrekare NÜFUS: NÜFUS: İL TRAFİK NO:16 İL TRAFİK NO:16 İLÇELER:Nilüfer,Orhangazi,Osmangazi,Yıldı- İLÇELER:Nilüfer,Orhangazi,Osmangazi,Yıldı- rım Büyükorhan,Gemlik,Gürsu,Harmancık,İne- rım Büyükorhan,Gemlik,Gürsu,Harmancık,İne- göl İznik,Karacabey,Keles,Kestel,Mudanya, göl İznik,Karacabey,Keles,Kestel,Mudanya, Mustafakemalpaşa,Orhaeli,yenişehir. Mustafakemalpaşa,Orhaeli,yenişehir. İLGİ ÇEKİCİ YERLERİ:Uludağ,Çekirge,Gemlik Kaplıcaları,İznik,Mudanya,Eskiçağ Kentleri,Bursa İLGİ ÇEKİCİ YERLERİ:Uludağ,Çekirge,Gemlik Kaplıcaları,İznik,Mudanya,Eskiçağ Kentleri,Bursa Ulu Camii,Yeşil Türbe… Ulu Camii,Yeşil Türbe…

YÜZÖLÇÜMÜ: Kilometrekare NÜFUS: İL TRAFİK NO:10 İLÇELER:Balıkesir(merkez),Ayvalık,Balya, Bandırma,Bigadiç,Burhaniye,Dursunbey, Edremit,Erdek,Gömeç,Gönen,Havran,İv- rindi,Kepsut,Manyas,Marmara,Savaştepe, Sındırgı,Susurluk. İLGİ ÇEKİCİ YERLER:Kuş Cenneti Milli Parkı, Erdek,Bandırma,Edremit Körfezleri ile Ayvalık Kıyılarındaki plajlar ve Şeytan Sofrası,Marmara Adaları, Yıldırım Camisi,Saatli Kilise Camisi,Kaplıcalar…