Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements

Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
SENİ SEVİYORUM Oyhan Hasan BILDIRKİ Sesli İzleyin.
Rubailer Ömer Hayyam Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün de eksilir ömürden; Her şafak bir hırsız gibidir Elinde bir fenerle gelen.
Şiir Müzik : H.MANCINI.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
VATAN SEVGİSİ.
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
KUMDA AYAK İZLERİ
Benim biricik Canım Babacığım
Zeytİnburnu kIz anadolu İmam hatİp lİsesİ
P a z a r S a b a h l a r ı.
ÖMER HAYYAM RUBAİLER - 1.
Üçüncü şahsın şiiri Atilla İlhan.
Bir adam kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir koyun alır
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
RUBAI.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
YAŞ OTUZBEŞ.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Dünya hayatı doğumla başlar ölümle sona erer.
AŞKLaRıM.
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
Sen hangisini seçerdin?
İşte bu TUTKU... Bir papatya tarlası düşün... İlkbahar ayı...
ANNECİĞİM.
BAYRAKSIZLAR                                              
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş...
Üçüncü şahsın şiiri.
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Boya sandığına saklı düşler
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Boya sandığına saklı düşler
ALLAH VARDIR SUNUYU LÜTFEN KENDİ AKIŞINDA İZLEYİNİZ…
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
HAYATI ANLAMLANDIRMAK
Herkes cennete gitmek ister, ama kimse ölmek istemez.
HOŞGÖRÜ.
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Click Pps Series.
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
öğretmenin adı:Yusuf Ziya Kınacı Branjı:bılişim teklonoji öğretmeni
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
Seni görmek sesini duymak
SeNDeN SoNRa.
ASIL EKSİKLİK.
Ben hiç utanmadımki sevgimden, kendimden
SÛRELER : CÛZ : 29 Mülk Sûresi (1 – 30)
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.
OTUZ BEŞ YAŞ.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve numarası: 7-C 359.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
Sunum transkripti:

Ömer Hayyam Rubailer 11-30 BÖLÜM-2 sevalkemertas@gmail.com Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir. BÖLÜM-2 sevalkemertas@gmail.com

İçin temiz olmadıksan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para İçin temiz olmadıksan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para! Hırka, tespih, post, seccade güzel; Ama Tanrı kanar mı bunlara? Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Var mı dünyada günah işlemeyen söyle: Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle; Bana kötü deyip kötülük edeceksen, Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Felek ne cömert ne aşağılık insanlara Felek ne cömert ne aşağılık insanlara! Han hamam, dolap değirmen, hep onlara. Kendini satmayan adama ekmek yok: Sen gel de yuh çekme böylesi dünyaya! Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Bilgenin yüreğinde her dilek, Anka kuşu gibi gizli gerek Bilgenin yüreğinde her dilek, Anka kuşu gibi gizli gerek. Damla nasıl inci olur denizde: Sedefler içinde gizlenerek. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Ovada her kızıl lalenin teni Bir padişahın kanıyla beslendi Ovada her kızıl lalenin teni Bir padişahın kanıyla beslendi. Yerden biten şu mor menekşe yok mu? Bir güzelin yanağındaki bendi. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Mal mülk düşkünleri rahat yüzü görmezler, Bin bir derde düşer, canlarından bezerler. Öyleyken, ne tuhaftır, yine de övünür, Onlar gibi olmayana adam demezler. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Gül verme istersen, diken yeter bize Gül verme istersen, diken yeter bize. Işık da vermezsen, ateş yeter bize. Hırka, tekke, post most olsa da olur, Kilise çanları bile yeter bize. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Beni özene bezene yaratan kim. Sen. Ne yapacağımı da yazmışın önceden Beni özene bezene yaratan kim? Sen! Ne yapacağımı da yazmışın önceden. Demek günah işleten de sensin bana: Öyleyse nedir o cennet cehennem? Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

İnsan bastığı toprağı hor görmemeli: Kim bilir hangi güzeldir, hangi sevgili. duvara koyduğun kerpiç yok mu, kerpiç? Ya bir Şah kafasıdır, ya bir vezir eli! Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Hak er geç cimrilerin hakkından gelir; Cehennem ateşleri onlar içindir Hak er geç cimrilerin hakkından gelir; Cehennem ateşleri onlar içindir. Ne der, dili inciler saçan Muhammet: Cömert gavur cimri müslümandan yeğdir. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Varlığın sırları saklı, benden; Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin, ne ben. Bizimki perde arkasında dedi-kodu: Bir indi mi perde, ne sen kalırsın, ne ben. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Bir geldi mi derin ölüm uykusu, Biter bu dünyanın dedi-kodusu Bir geldi mi derin ölüm uykusu, Biter bu dünyanın dedi-kodusu. Ölenden bir haber bekler insanlar: Ne söylesin? Bilmez ki ne olduğunu! Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Yel eser, umutlar savrulur gider; Sensiz, bensiz kalır bağlar bahçeler; Altın gümüş nen varsa harcamaya bak! Ölür gidersin, düşmanın gelir yer. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz: İki başımız var, bir tek bedenimiz. Ne kadar dönersem döneyim çevrende: Er geç baş başa verecek değil miyiz? Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Dünyada akla değer veren yok madem, Aklı az olanın parası çok madem, Getir şu şarabı, alsın aklımızı: Belki böyle beğenir bizi el alem! Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Ferman sende, ama güzel yaşamak bizde: Senden ayığız bu sarhoş halimizde. Sen insan kanı içersin, biz üzüm kanı: İnsaf be sultanım, kötülük hangimizde? Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Bu dünyadan başka bir dünya yok, arama; Senden benden başka düşünen yok, arama! Vazgeç ötelerden, yorma kendini: O var sandığın şey yok mu, o yok arama! Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Şu serviyle süsen neden dillere destan Şu serviyle süsen neden dillere destan? Neden hep onlara benzetilir hür insan? Birinin on dili var, boşboğazlık etmez, Ötekinin yüz eli var el açmaz, ondan! Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Benim halimden haber sorarsan, Bir çift sözüm var sana, yürekten: Sevginle gireceğim toprağa, Sevginle çıkacağım topraktan. Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.

Şu dünyada üç beş günlük ömrün var, Nedir bu dükkânlar, bu konaklar Şu dünyada üç beş günlük ömrün var, Nedir bu dükkânlar, bu konaklar? Ev mi dayanır, bu sel yatağına? Bu rüzgârlı yerde mum mu yanar? Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir. SEVAL