Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Click Pps Series.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Click Pps Series."— Sunum transkripti:

1 Click Pps Series

2 YAŞAMA DAİR (1) Yaşamak şakaya gelmez, büyük ciddiyetle yaşayacaksın, bir sincap gibi mesela, yani, yaşamın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden. Yani, bütün işin gücün yaşamak olacak.

3 Yaşamayı ciddiye alacaksın,yani o derece, öylesine ki, mesela,kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut kocaman gözlüklerin, beyaz gömleğinle bir labaratuvarda, insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü görmediğin insanlar için, hem de kimse seni zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde.

4 Yani,öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, Yetmişinde bile zeytin dikeceksin, Hem öyle çocuklara falan kalır diye değil, Ölmekten korktuğun halde,ölüme inanmadığın için, yaşamak yani ağır bastığından.

5 (2) Diyelim ki, ameliyatlık hastayız, yani,beyaz masadan bir daha kalkmamak ihtimali de var. Duymamak mümkün değilse de biraz erken gitmenin kederini,biz yine de güleceğiz Bektaşi fıkrasına. Hava yağmurlu mu, diye bakacağız pencereden. Yahut da, sabırsızlıkla bekleyeceğiz, en son haber ajanslarını.

6 Diyelim ki,dövüşmeye değer bir şeyler için, Diyelim ki, cephedeyiz,daha orda ilk hücumda, Daha o gün yüzükoyun kapaklanıp ölmek mümkün, Tuhaf bir hırsla bileceğiz bunu, Fakat yine de çıldırasıya merak edeceğiz, Belki yıllarca sürecek olan savaşın sonunu

7 Diyelim ki hapisteyiz, yaşımız elliye yakın, daha onsekiz sene olsun açılmasına demir kapının. Yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız insanları, hayvanları, kavgasıyla ve rüzgarıyla. Yani, duvarın arkasındaki dışarıyla.

8 Yani, nasıl ve nerde olursak olalım, HİÇ ÖLÜNMEYECEKMİŞ GİBİ YAŞANACAK… Nazım Hikmet RAN

9 Üye ol Join Group


"Click Pps Series." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları