HOŞ GELDİNİZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Neden dünyanın her yerinde aynı zamanda aynı mevsimler yaşanmaz?
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
-Demografik- Nüfus Analizi
1 Ocak 1973 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (1)
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1/27 GEOMETRİ (Kare) Aşağıdaki şekillerden hangisi karedir? AB C D.
Zehra TAŞKIN HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TÜRK BİLİM ADAMLARININ DEPREM LİTERATÜRÜNE KATKILARI: MARMARA.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) E-KİTAP DEPREM.
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Uygulamalı Örneklem Seçimi
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Ağır Ama Hissedemediğimiz Yük: BASINÇ. BASINÇ MİLİBAR Atmosferdeki gazların ağırlığına bağlı olarak yeryüzüne uyguladığı etkiye BASINÇ denir. Basınç Birimi.
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
Çeviren: Celil Kaplan Meteoroloji Genel Müdürlüğü
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
İKİNCİ NESİL METEOSAT ( MSG ) UYGULAMALARI GÜNDÜZ MİKROFİZİĞİ RGB *ROSENFELD Çeviren: Celil Kaplan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uzaktan Algılama Şubesi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Aralık 2012.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
SAYILAR VE YARIMLARI.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Uygulamalı Örneklem Seçimi
HOŞ GELDİNİZ. Kadir SÜTÇÜ Sarıyer Kent Konseyi Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Başkanıyım. Gördüğüm doğrular canlıları ilgilendiriyorsa dünya gördüğüm.
GİZEM YALÇINKAYA LİSE 4 SOSYAL No: 350. Do ğ al afetler,can ve mal kaybına sebep olan do ğ al olaylardır.(Sel,deprem,yangın,heyelan,çı ğ,fırtına..vs)
DÜNYA ve UZAY.
DÜNYA ve UZAY
MODİFİKASYON ve MUTASYON
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
4 X x X X X
METEOROLOJİ DERSİ METEOROLOJİK RASATLAR VE RASAT PARKI
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SU YALITIMININ
DÜNYA ve UZAY.
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
Toplama-Çıkarma-Çarpma-Bölme
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
8 Mart 2010 BAŞYURT- KARAKOÇAN (ELAZIĞ) DEPREMİ B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DEPREM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
RASYONEL SAYILARLA TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMLERİ
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Diferansiyel Denklemler
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
ETKİNLİK ÇALIŞMA SUNUSU
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
Sunum transkripti:

HOŞ GELDİNİZ

Kadir SÜTÇÜ Sarıyer Kent Konseyi Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Başkanıyım. Gördüğüm doğrular canlıları ilgilendiriyorsa dünya gördüğüm doğruların farkında değilse, gördüğüm doğruları çekinmeden yazarım ve anlatırım. Anlatacaklarımı bu linkte görebilirsiniz. www.kadirsutcu.com/afetacil.ppsx

İLETİŞİM kadirs33@gmail.com 05384487292 Web sitem: http://www.kadirsutcu.com Facebook: https://www.facebook.com/DepremTahmini Twitter: https://twitter.com/kadirsutcu Depremi Bilen Kitabım: http://www.kadirsutcu.com/kitap.docx Makalelerim: 1. http://sizdensize.milliyet.com.tr/Bilim/Depremler_hava_basincini_etkileyen_en_onemli_faktordur/HaberDetay/20571 2. http://www.yazargah.com

VE YAZ MEVSİMİNDE Güneş doğarken (batı yönü) Güneş batarken (doğu yönü) Fotoğraftaki gibi KIZIL ise YUVADAN ÇIKAN KOLONİLERİMİZİN %80’İ Aşağıdaki gibi ÖLÜR ise BÜYÜK DEPREM OLUR VE

Renkliliği artırılmış UYDU GÖRÜNTÜSÜ KIŞ MEVSİMİNDE Hava tahmini yapılan Renkliliği artırılmış UYDU GÖRÜNTÜSÜ Aşağıdaki gibi KIZIL ise YUVADAN ÇIKAN KOLONİLERİMİZİN %80’İ Aşağıdaki gibi ÖLÜR ise BÜYÜK DEPREM OLUR VE

DÜNYADAKİ 9 FAY YOĞUNLUK BÖLGELERİ

DÜNYA BİR İNSAN GİBİ VOLKANLAR-JEOTERMALLER-FAYLAR

TÜRKİYE VE 17 AĞUSTOS Dünyanın en önemli ve hareketli coğrafi kuşaklarından birinde yer alır. Ağır kayıpların yaşandığı birçok deprem meydana geldi. 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen 7,5 şiddetindeki Marmara Depremi’nde resmi raporlara göre; 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyeri de hasar gördü.

18 MİLYON KONUTUN 6.5 MİLYONU Türkiye’deki 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan oluşuyor. Konutların yüzde 45’i oturulamaz durumda ve 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Marmara depremindeki can kaybı acılarını tekrar yaşamamak için deprem tahmin projelerine önem verilmesi gerekir.

DEPREM TAHMİNİ 11 Kasım 1999 tarihinde, bahçemde gezerken bir erik ağacının gövdesinde çay posası şeklinde kümeleşen karıncaları GÖRDÜM. 12 Kasım 1999 tarihinde Düzce’de 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelince bu karıncaları çoğaltıp depremlerle bağlantısını bilimsel olarak incelemek ve araştırmak istedim.

BAHÇEMDEKİ LABORATUAR 1999 YILINDAKİ ERİK AĞACI

İNCELEDİĞİM VE ARAŞTIRDIĞIM Karıncaların Türleri 1 İNCELEDİĞİM VE ARAŞTIRDIĞIM Karıncaların Türleri 1. Arjantin Karıncıları 2. Ateş Karıncıları 3. Çılgın Karıncaları 4. Firavun Karıncları 5. Hırsız Karıncaları 6. Kaldırım Karıncaları 7. Kokulu Ev Karıncaları 8. Marangoz Karıncaları

Arjantin Karıncaları 3 mm boyundadır Arjantin Karıncaları 3 mm boyundadır. Koyu kahverengiden siyaha ve parlak renklidir. Kolonilerinin yüzlerce kraliçesi olup her bir koloni alt kolonilere bölünebilir ve yeniden birleşebilir. Bu birleşmeler birkaç binayı kapsayacak dev koloniler oluşturabilir ve işçi karınca nüfusu on binleri geçebilmektedir.

Ateş Karıncaları İşçilerin boyu 0,3 – 1,0 cm arasında değişir Ateş Karıncaları İşçilerin boyu 0,3 – 1,0 cm arasında değişir. Kırmızımsı kahverengi rengindedir.Isırma özelliğiyle diğer karıncalardan kolaylıkla ayırt edilir.

Çılgın Karıncaları 3 mm boyunda, ayakları ve antenleri çok uzundurlar Çılgın Karıncaları 3 mm boyunda, ayakları ve antenleri çok uzundurlar. Renkleri siyahtır. Adlarını hızlı zigzag hareketler yaparak belirli bir yöne gitmiyormuş gibi yürüme alışkanlıklarından almışlardır. Binlerce işçi ve birden fazla kraliçeden oluşan büyük koloniler kurabilirler.

Firavun Karıncaları Çok küçük, 3 mm, diğer karınca türleriyle kolayca karıştırılabilir. Sarı renktedir. Antenlerinin bitimindeki üç bölümlü (segmentli) çomak vasıtasıyla ayırt edilebilirler.

Hırsız Karıncaları 1,5 mm'den küçük boylarıyla binalarda rastlanan en küçük karınca türüdür. Altın sarısı rengindedir. Boy ve renkleri sebebiyle, biraz daha büyük olan firavun karıncalarıyla karıştırılırlar. Hırsız karıncaların antenlerinde 10 segment ve ucunda iki segmentli topuz varken, firavun karıncaların antenlerinde 12 segment ve üç segmentli topuz vardır. Hırsız olarak adlandırılmalarının sebebi, yuvalarını diğer tür karıncaların yakınına kurarak yiyeceklerini, yumurtalarını ve larvalarını çalarak yemeleridir.

Kaldırm Karıncaları 3 mm boyundadır. Kahverengi rengindedir Kaldırm Karıncaları 3 mm boyundadır. Kahverengi rengindedir. Bu karınca türünün adı, yuva olarak ahşap finişlerin, yaya kaldırımlarının, avluların ve yolların hemen bitişiğindeki toprak alanları tercih etmesinden gelmektedir.

Kokulu Ev Karıncaları 3 mm. boyundadır. Kahverengi rengindedir Kokulu Ev Karıncaları 3 mm. boyundadır. Kahverengi rengindedir. Ezildiklerinde çürümüş Hindistan cevizi kokusuna benzer bir koku yaydıkları için bu ismi almışlardır.  Binlerce işçi ve birden fazla kraliçeden oluşan büyük koloniler kurarlar.

Marangoz Karıncaları 1. 50 cm boyundadır Marangoz Karıncaları 1.50 cm boyundadır. Cinsine göre çoğunlukla siyah veya kahverengi, kırmızıdır. Marangoz karıncalar adlarını, yuva yapmak için tahta aksamları delmelerinden, oymalarından alırlar.

1999 VE 2006 ARASINDA 1999 yılından 2006 yılına kadar geçen sürede karıncaları kış mevsimlerinde de incelemek üzere evimde 12 koloni oluşturdum. Oluşturduğum koloniler ile depremden önce sıra dışı davranışlarını tespit etmek üzere gözlem ve deneyler yapmaya başladım.

İNCELEME VE ARAŞTIRMA SİSTEMİ Karıncaların normal davranışlarının dışındaki davranışlarına ve depremlerin kolonilere yakın ve uzak olmasınıda dikkate alarak örneklem alan ifadesiyle puanlama sistemi ve durum tablosu yapmak suretiyle bir inceleme ve araştırma sistemi olarak geliştirdim.

KARINCALARIN SIRA DIŞI DAVRANIŞLARIYLA İSTANBUL’DA meydana gelebilecek deprem için 4 Saat aralıklarla yaptığım gözlem ve deneyler http://www.youtube.com/watch?v=9SxY0oqeMRY

BÜYÜK DEPREM ÖNCESİNDE 8 Türün Tablodaki Tespit Edilen Sıra Dışı Davranışları A) Birinci Derece Sıra Dışı Davranışları 1.) Düşme 2.) Sağa sola devrilme 3.) Ateş üstünde yürüme sinirli 4.) Yol şaşırma 5.) Dağınık yürüme 6.) Yuva ağzında küme (2 puan 2*6 = 12 puan) B) İkinci Derece Sıra Dışı Davranışları 1.) Havale geçirme 2.) Uyuşukluk gösterme 3. Kasılma yapma (4 puan 3*4 = 12 puan) C) Üçüncü Derece Sıra Dışı Davranışları 1.) Çiçek kümesi yapma 2.) Büyük küme yapma 3.) Yuva terki (12 puan 3*12 = 36 puan) D) Dördüncü Derce Sıra Dışı Davranışları Ölüm (40 puan) 12+12+36+40= 100 Toplam puan

DEPREMLER ÖNCESİ KOLONİLERDEKİ Ölüm Oranları ve Depremin Büyüklüğü 1) Ölüm yok = Büyüklüğü 2.0 - 3.0 arasında 2) Ölüm Oranı %10 = Büyüklüğü 3.1 - 3.9 arasında 3) Ölüm Oranı %20 = Büyüklüğü 4.0 - 4.5 arasında 4) Ölüm Oranı %30 = Büyüklüğü 4.6 - 5.0 arasında 5) Ölüm Oranı %40 = Büyüklüğü 5.1 - 5.5 arasında 6) Ölüm Oranı %50 = Büyüklüğü 5.6 – 6.0 arasında 7) Ölüm Oranı %60 = Büyüklüğü 6.1 – 6.5 arasında 8) Ölüm Oranı %70 = Büyüklüğü 6.6 – 7.0 arasında 9) Ölüm Oranı %80 = Büyüklüğü 7.1 ve yukarısı

DEPREMLERİN ZAMANININ BİLİNMESİ İLE İLGİLİ BÜYÜKLÜK VE ZAMAN BELİRLEMESİ Depremin Büyüklüğü Koloni Davranışlarının Başlaması 1) Büyüklüğü 2.0 - 3.0 Gün içinde başlar 2) Büyüklüğü 3.1 - 3.9 Günler öncesinden başlar 3) Büyüklüğü 4.0 - 4.9 Haftalar öncesinden başlar 4) Büyüklüğü 5.0 - 6.0 Aylar öncesinden başlar 5) Büyüklüğü 6.1 – 7.0 Aylar öncesinden başlar

KARINCALARLA İLGİLİ TV PROGRAM LİNKİ http://www.timsah.com/Karincalar-Elazig-depremini-de-bildi/pdddrOpQE_l

DEPREMLER VE GÖKYÜZÜ DEĞİŞİKLİĞİ Karınca Kolonilerimizin sıra dışı davranışları artış gösterdiğinde gökyüzünde değişikliklerin olduğu da dikkatimi çekti. 2008 yılından itibarende hem karınca kolonilerini, hem de depremlerin öncesinde ve sonrasında gökyüzünde meydana gelen değişiklikleri gözlem ve deney yapmaya başladım.  

8 Mart 2010 tarihinde Elazığ depremi öncesinde meydana gelen meteorolojik olaylardaki bulut oluşumları da dikkatimi çekti.  

2 MART – 10 MART 2010 tarihleri arasındaki 1 er saat aralıklarla Elazığ Depremi öncesindeki Kızılötesi Uydu Görüntüleri  

DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİ SAATTEKİ RENKLİLİĞİ ARTIRILMIŞ UYDU GÖRÜNTÜSÜ  

8 MART 2010 TARİHİNDE SAAT 04:32 DE DEPREM MEYDANA GELDİ VE ARTÇILARI DEVAM ETTİ  

Kızılötesi uydu görüntülerindeki beyaz bulut yoğunluğuda devam etti. ARTÇI DEPREMLER devam etti Kızılötesi uydu görüntülerindeki beyaz bulut yoğunluğuda devam etti. Artçı depremler durduğunda Kızılötesi uydu görüntüsü eski haline dönmüş oldu.  

8 Mart 2010 tarihinde saat 04:32 de meydana geldi. 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ELAZIĞ DEPREMİ 8 Mart 2010 tarihinde saat 04:32 de meydana geldi. Artçı depremler 10 Mart 2010 tarihinde sona erdi.

ELAZIĞ DEPREMİ VE ARTÇILARININ 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ELAZIĞ DEPREMİ VE ARTÇILARININ 2 Mart 2010 – 8 Mart 2010 tarihleri arasında ki meteorolojik olayları meydana getirdiğini tespit etmiş oldum. Deprem meydana geldikten sonra ARTÇI DEPREMLER devam etti. 6.0 Büyüklüğündeki deprem 8 Mart 2010 tarihi saat 04:32 de meydana geldikten sonra artçı depremlerde dahil olmak üzere 10 Mart 2010 tarihine kadar ki sürede meteorolojik olayların meydana getirildiğini gördüm.

Depremler öncesinde ki meteorolojik olayların Günlerce sürdüğünü Depremler sonrasında ki meteorolojik olayların ise Daha kısa sürdüğünü tespit etmiş oldum. Fizik kanunu Deprem öncesi fayların GENLEŞMESi Deprem sonrası fayların BÜZÜLMESİ

DEPREMLERİN METEOROLOJİK OLAYLARI MEYDANA GETİRDİĞİ SÜRE Mevsimlerdeki hava sıcaklığı ile orantılıdır. YAZ MEVSİMİNDE Depremlerin meydana getirdiği meteorolojik olaylar daha kısa sürede görülürken KIŞ MEVSİMİNDE Daha uzun sürede görülür.

DEPREMLER İLE BEYAZ BULUTLAR ARASINDAKİ BAĞLANTI

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ’NE BAŞVURU YAPTIM 8 Mart 2010 tarihinden itibaren 2 yıl depremler ile bulutlar arasındaki bağlantı hakkında detaylı olarak gözlem yaptım. Hava tahminin de kullanılan kızılötesi uydu görüntülerinde görünen beyaz bulutlarla depremler arasında ilişki olduğunu ispatlamak ve bir marka almak için Türk Patent Enstitüsü’ne uydu görüntüleri ile 2 Mayıs 2012 tarihinde başvuru yaptım.  

SÜTÇÜ BULUTLARI Türk Patent Enstitüsü’ne deprem tahmin konusunda ilk defa başvuruyu yaptığım için Deprem Tahmin Hizmetleri Meteoroloji Hizmetleri emtiası açıldı. Depremler ile meteorolojik olayların ispatını yaptım.

Türk Patent Enstitüsü tarafından aşağıdaki marka belgesi deprem tahmin hizmetlerinde ve meteoroloji hizmetlerinde kullanmak üzere tescil edildi.

SÜTÇÜ BULUTLARI MARKA TESCİL BELGESİ

BİLDİĞİM ÖNEMLİ DEPREMLER VE VİDEOLAR YIL 2007 Gemlik 5.2 Manyas 5.2 http://www.tokathaberci.com/haber_oku.asp?haber=35 YIL 2010 Elazığ 6.0 http://www.timsah.com/Karincalar-Elazig-depremini-de-bildi/pdddrOpQE_l YIL 2O11 Kütahya 5.9 http://beyazgazete.com/video/anahaber/tgrt-haber-63/2011/5/21/karincalar-depremi-bildi-mi-tgrthaber-165341.html YIL 2011 Van 7.2 http://www.turkhaberler.net/deprem-ozel-programi-2-video,179.html YIL 2014 Ege Denizi 6.8 http://www.iha.com.tr/video-depremi-12-saat-onceden-tahmin-etti-34733/  

DEPREMLER GOOGLE BİLGİ ARAMA MOTORUDUR Google’da aşağıdaki konuları arayınız. Makalesini bulamadığınız konular incelenmesi ve araştırılması yapılmayan konulardır. DEPREMLER “Atmosfer hava basıncını etkiler mi?” “Rüzgarın hızını artırır mı?” “Bulutun oluşumunda etkili olduğu ve bulutun gezinmesindeki yönünü belirler mi?” “Girdabı oluşturur mu?” “Sıcaklığı etkiler mi?” “Yağışı yağdırır mi?” “Küresel ısınmada ve soğumada en önemli faktör mü?” “Bitki örtüsünü şekillendirir mi?” “Hava kirliliğini oluşturur ve temizler mi?”

300.000 DOSYA ÜZERİNDE YAPTIĞIM İNCELEME VE ARAŞTIRMAYA GÖRE DEPREMLER 1. Atmosfer hava basıncını etkiliyor. 2. Rüzgarın hızını artırıyor. 3. Bulutun oluşumunda etkili olduğu ve bulutun gezinmesindeki yönünü belirliyor. 4. Girdabı oluşturuyor. 5. Sıcaklığı etkilyor. 6. Yağışı yağdırıyor. 7. Bitki örtüsünü şekillendiriyor. 8. Küresel ısınmada ve soğumada en önemli faktör. 9. Hava kirliliğini oluşturuyor ve temizliyor. Yukarıda 9 başlıkta toplanan konuları belgeler ve örnekler ile anlatabilirim.

Teşekkür Ederim Kadir SÜTÇÜ www.kadirsutcu.com