TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Aşağıdakilerden hangisi “vermek” kelimesinin zıt anlamlısıdır? ? ? ? ?
el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Fuat ŞURGUN Dr.Refik Saydam İlköğretim Okulu Bahçelievler/İstanbul
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Ünlü ve Ünsüz Harfleri Tanıyalım.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
ASELSAN- TOKİ YAPRACIK KONUTLARI KOORDİNASYON KURULU
Konu: Zamir (Adıl) SERDAR PALA.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
Köylü ulusun efendisidir.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
İkili Arama Ağaçları (Binary Search Trees) BST
1 ERK İSG&İK – –
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
4 KARE.
HAYATI GÜZELLEŞTİRMENİN KURALLARI 1 İNSANLARA BEKLEDİKLERİNDEN FAZLASINI VERİN VE BUNU GÖNÜLDEN YAPIN.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
5. SINIF TÜRKÇE KONU ANLATIMI
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
FİİLİMSİLER (EYLEMSİLER)
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
ZAMİR NEDİR? İsmin yerini tutabilen,isim gibi kullanılabilen,isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. Ahmet’ten öğrendim. > Ondan öğrendim. Kitabı.
Problem Çözme Ve Problem Çözme Stratejileri Ödevi Cihan GÖÇ
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
TEST – 1.
ŞİİR VE ŞİİR TÜRLERİ.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
ŞİİRDE ŞEKİL.
EĞLENELİM VE YARIŞALIM
TÜRKÇE / Şiir Türleri ve Söz Sanatları
Diferansiyel Denklemler
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
1-1-2 Türkiye genelinde Acil Sağlık Hizmetlerine erişim numaraları ile yapılmaktadır. Ambulans içinde Doktor,Hemşire,Sağlık Memuru,AABT,ATT, Şoför.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM ÖZNE
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
NOKTALAMA İŞARETLERİ Eğik Çizgi ( / ) Yay Ayraç ( )
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
DEĞERLER EĞİTİMİ DÜRÜSTLÜK.
Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde Yine birileri ölüyor müezzinin sesinde günler gecelere yağarak günler gecelere yağarak Bir çığlık çağlıyor Bir çığlık.
CEBİRSEL İFADELERİ ÇARPANLARINA AYIRMA
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
Diferansiyel Denklemler
EDATLAR.
Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
NOKTALAMA İŞARETLLERİ
. , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( )
Sunum transkripti:

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez( ) Sen varsın, ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″” 1

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez( ) Sen varsın, ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”, 2

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez( ) Sen varsın, ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,. 3.

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın( ) ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,..4

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., 5

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( 6

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) 7

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( 8

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) 9

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ( 10

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,; ),.., ( ) ( ) ) ( 11 :…?!- ′/ ( −″“”

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; 12

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ? 13

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?, 14,

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,, 15,

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, 16

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, 17 …

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, 18 … ‘ ′

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ 19

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : 20

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri mayışırken ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ 21

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” 22

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; 23

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − 24

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − 25 …

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − 26 … −

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … −,, 27

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … −,,28

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım( ) Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − 29

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − ! 30

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − ! 31,,

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım( ) Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − !,,,32

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − !,,,… 33

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − !,,… ; 34

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da cümle ögelerine sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ).,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − !,,… ;, 35

TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim, gelişme düğüm, sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? − Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da cümle ögelerine sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız.,;:…?! - / “ ()′ −″”,.., ( ) ( ) ) ( ; ?,,, … ‘ ‘ : “ ” ; − … -,, − !,,… ;,. NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? HayırEvet

Hayır Evet NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU?

Hayır NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? Evet

Hayır NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? Evet

DİĞER KONULARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE… Gerektiği zaman NOKTAYI koymayı bilin Küskünlüklerinizi ÜÇ NOKTA gibi sürdürmeyin Karşınızdakine KONUŞMA ÇİZGİSİ uzatın Aklınızda hiç SORU İŞARETİ kalmasın Unutmayın ki siz TIRNAK İÇİNDEKİ kelime gibi özelsiniz… Son Nokta.