Pehpehlerle pohpohlarla çok itleri at yaptık,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“selamı veren eman verir; selamı alan selamette olur” der ve
Advertisements

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Tarafından yayınlanmaktadır
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
Servet BASOL Servet BASOL 2 Başıma gelen bir olay, bana şimdi anlatacağım bilgileri sizlerle paylaşmam gerektiğini hatırlattı.
BAĞLAÇLAR MUNİBE CANBAY.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer.
Hayat Kat Kattır. TIKLAMADAN SESLİ İZLEYİNİZ.
9. Sınıf Dil ve Anlatım ŞUBAT
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
YAŞ OTUZBEŞ.
AĞUSTOS GARİP BİR AĞUSTOS TADI DAMAKLARIMDA
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
DEĞERLENDİRME SORULARI
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
EDEBİYAT BİLGİ VE TEORİLERİ II VİZE ÖDEVİ İRSAL-İ MESEL
ŞAİR EŞREF ŞAİR MEHMET EŞREF, 1847 YILINDA MANİSA-GELENBE’DE DÜNYAYA GELDİ ,1912 DE AYNI KASABADA ÖLDÜ. İYİ BİR MEDRESE TAHSİLİNDEN SONRA MANİSA’DA TAHRİRAT.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
Hayatın Anlamı üzerine
DUVAR YAZI VE RESİMLERİ NO : 33
G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.
BAĞLAÇ Cümleler veya eşit görev ve türdeki kelimeler arasında anlamca bağ kuran kelimelere bağlama edatı (bağlaç) denir. Bağlaçlar yapım ve çekim eki almaz,
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
MELEK GİBİ ( ŞİİRİ ) Melek oldum rüyamda, İpekten kanatlar taktım.
ÜSLÜ SAYILAR.
SÖZCÜKLERDE ANLAM İLİŞKİSİ
Berat Kandiliniz mübarek olsun. Sunu ve Müzik : Vasfi Ayaz
HALK EDEBİYATI.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ELEDİM ELEDİM HÖLLÜK ELEDİM.
Vatan aşkı ile yaşamış, bu Vatan için çalışmış gerçek vatanseverler... Gazi Süleyman Paşa ve Namık Kemal Bolayır’da yatıyorlar... Feridun ÖZHAN
SABIR Değerler Eğitimi.
ALIŞ-VERİŞ YAPALIM.
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
Mart ayının ilk haftası
EDATLAR.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
Fatih TAŞ Matematik Öğretmeni HİSTOGRAM.
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
KE Ş KE... Can Dündar Teypte eski bir Cohen ş arkısı: "Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim / kar ş ıla ş tık bir süre sonra / 'Gözlerinin feri sönmü.
Van erciş.
4. İbadetlere Devamlılığı
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
SÛRELER : CÛZ : 29 Mülk Sûresi (1 – 30)
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
DUVAR YAZI VE RESİMLERİ NO : 30 Slayt geçişleri için lütfen ‘’ENTER’’ tuşunuzu kullanın..
OTUZ BEŞ YAŞ.

TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
TARİHE MAL OLMUŞ FIKRALAR Senesinde M.Zeki Pakalının uzun araştırmaları sayesinde meydana getirdiği ‘’Tarihe mal olmuş fıkralar’’adlı kitabından.
Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Keops pİramİdİ.
Balıkesir Parkında ( Hatırla Sevgilim) CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
Peygamberimizin Doğumu
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
Kültürümüzde Eşek Kavramı Arkadaşım Eşek Amacımız!! :D Biz bu çalışma ile kültürümüzde eşek kavramının anlamını ve nasıl karşılandığını araştırdık.
SES BİLGİSİ 2 Not: Evde ders tekrarı yaparken defterinize konuya uygun görseller çizebilirsiniz. Görsel alanlarını şimdilik boş çerçeve çizerek belirtebilirsiniz.
HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
Tamburi Cemil Bey 1873 – 1916 yıları arasında yaşamış, Türk tanbur, yaylı tanbur, klasik kemençe, alto kemençe, viyolonsel ve lavta ustasıdır. Yaylı tanburu.
Sunum transkripti:

Pehpehlerle pohpohlarla çok itleri at yaptık, Uçurduk da göklere alkıştan kanat yaptık. Hiç yoktan başımıza koca saltanat yaptık, Üstüne çul vursanız it onu kanat sanır, eşeğe gem vurmayın, kendisini at sanır.“ Namdar Rahmi Karatay geçmiş zamanda dile getirdiği,yukarıdaki dizeleri şimdi yazsaydı yadırgar mıydınız.???…. Vasfi Ayaz

"Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, Hazine soyulurken aldırmıyor öküzler. Hayâdan eser yoktur, beyhude bütün sözler. Nafile inat etme hemen salla başını, Uslu otur, hoş geçin, zıkkımlan maaşını ANTALYA defterdarı merhum Abdullah Çağlayan bu hicvi 1941'de yazmış, hakkında soruşturma açılmış ama, savcılık bu dizeler ve diğerleri suç değil, gerçek olduğu gerekçesiyle dava açılmasına gerek görmemiş...Ne yürekli savcılarımız varmış bir zamanlar. Vasfi Ayaz

Kabrimi kimse ziyaret etmesin Allah için Kabrimi kimse ziyaret etmesin Allah için Gelmesin, reddeylerim billahi öz kardeşimi, Gözlerim ebnâ-yı âdemden o kadar yıldı ki, Istemem ben fatiha, tek çalmasınlar taşımı... 1847 de doğan Şair Eşref bir vakit kaymakamlıkta yapmış ve taşlamalarından sonra barınamayıp Mısıra kaçmıştır.

Tevfik Fikretin meşhur’’Hanı yağma’’’sın dan bir kıta. Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın gider ayak, Yarın, bakarsınız, söner bugün çatırdayan ocak, Bugün ki mideler kavi, bugün ki çorbalar sıcak, Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak... Yiyin efendiler yiyin, bu hân-ı pür-nevâ sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin... Müzik :Tanburi Necdet Yaşar. Sunu ve derleme; Vasfi Ayaz