Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kültürümüzde Eşek Kavramı Arkadaşım Eşek Amacımız!! :D Biz bu çalışma ile kültürümüzde eşek kavramının anlamını ve nasıl karşılandığını araştırdık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kültürümüzde Eşek Kavramı Arkadaşım Eşek Amacımız!! :D Biz bu çalışma ile kültürümüzde eşek kavramının anlamını ve nasıl karşılandığını araştırdık."— Sunum transkripti:

1

2 Kültürümüzde Eşek Kavramı

3 Arkadaşım Eşek

4 Amacımız!! :D Biz bu çalışma ile kültürümüzde eşek kavramının anlamını ve nasıl karşılandığını araştırdık. Röportajlar ve anketler yaptık. Eşek kavramı ile ilgili kültürümüzden masallar, efsaneler, türküler, şarkılar ve öyküler araştırdık. Dinledik, okuduk, öğrendik ve çok beğendik. Bu yüzden de bu bilgileri sizlere sunmaya gereksinim duyduk.

5 Tuz Yüklü Eşek Bir eşeğe sahibi her gün bir şeyler yükler, sonra eşekle beraber pazara gider. Onları satarmış. Eşek yine bir sabah sahibiyle birlikte yola çıkmış. Sırtındaki çuvallarda o gün tuz yüklüymüş. Yollun üstündeki dereden geçerken eşeğin ayağı kayıvermesin mi ? Zavallıcık suyun içine düşüvermiş. Sırtındaki tuz çuvalları da suya girmiş.

6 Tuz suda erimiş, derenin sularına karışmış. Sahibi gelip eşeği ayağa kaldırmış. Fakat o da ne ! Artık eşeğin sırtında hiçbir ağırlık yokmuş gün eşek, yükün suda eridiğini öğrenmiş. Böylece her gün bu yöntemi kullanmış. Ancak bir gün bu numarayı yaparken sırtında sünger varmış. Böylece süngerler su çekmiş ve eşekte suyun üzerinde duramayarak boğulmuş. Böylece üşengeç olmamayı öğrenmiş.

7 Kısa filmimiz

8 Eşek karakterleri (ior)

9 Nasrettin hocanın eşeği

10 Bremen mızıkacıları

11 Bremen mızıkacılarının Almanya Bremen’deki heykelleri

12 Karakaçan(Keloğlan’ın eşeği)

13 Deyimler ve Atasözleri Örnekler ; Eşek kadar oldun Eşek sudan gelinceye kadar dövmek Eşek şakası Oku baban gibi, eşek olma Adam adamdır olmasa da pulu eşek eşektir olmasa da çulu Eşek hoşaftan ne anlar

14 Deyimler ve Atasözleri 2 Eşek gözlü Ölmüş eşek kurttan korkmaz Eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşektir Ben eşek olduktan sonra semer vuracak çok olur Atlar tepişirken arada eşekler ezilir

15 Fıkra

16 SON

17 ÖZEL Tevfik Fikret Ortaokulu HAZIRLAYANLAR: Aslı Sude FELEK 6E Göksu UNUR 6E


"Kültürümüzde Eşek Kavramı Arkadaşım Eşek Amacımız!! :D Biz bu çalışma ile kültürümüzde eşek kavramının anlamını ve nasıl karşılandığını araştırdık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları