UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cumhuriyet’e sahip çıkma mitinglerinden herhangi birine katıldınız mı ?
Advertisements

Bu sözleri hiç duydunuz mu?
ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
DEĞERLER EĞİTİMİ: ADALET
Bilmelisin ki ... Duvarda asılı diplomalar insani insan yapmaya
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
- Buraların yabancısıyım demiş.
İlk 100 Hayır!
Aşk nedir?.
BENİM HAYATIM Can dündar.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Çocuklar; Beni Tanımak İster misiniz?.
HİKMET SIRMA 1-A 1. 2 B b 3 a e ı i o ö u b b b b b b b.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
En çok neyi yakıştıramadım ki kendime? Aşk acısı çekmeyi mi, yaralanmayı mı, gülüp geçmeyi, Beceremediğime öfkelenmeyi mi, kendimi sorgulamayı mı? Belki.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Önemli Günlerim Ayşe Beril Heral.
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
HİKAYEMDEKİ SEN Bir hikayem var Adını hayat koyduğum sayfalar Hiç kimsenin bilmediği, duymadığı Her sayfada iki gözün ağladığı Gözyaşlarıyla sayfaların.
Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız
Sen hangisini seçerdin?
"Neden saklambaç oynamıyoruz?"
1 MAKBULE GÖKTEPE 2 KRAL İSTEYEN KURBAĞALAR 3 MAKBULE 3 Çok eski zamanlardan birinde Olympos dağının doruklarında Tanrı Jüpiter yaşarmış. Dağların,
8 DAKİKA (Yazarı bilinmiyor)
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
OKYANUS YÜREKLİ DOSTLAR..
CÜMLEDE ANLAM.
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
ZAMAN MAKİNES İ ZAMAN YOLCULUĞU.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm. Tekrar 8 yaşın tüm sorumluluklarını kabul etmeye hazırım.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Üç Bela Üç belâ var bu dünyanın başında! Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin. Üçü birden fitne-fesat peşinde, Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin. Biri dünkü.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Sis de dağılır.
Bremen Mızıkacıları.
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
HAYAT CAN DÜNDAR.
Hep gördüğümüz çizginin gerçek yüzü ! 1 6 Selam arkadaşlar. Geçtiğimiz yıldan beri beni kesirler konusunda pay ve paydanın arasında görüyorsunuz. Ama benim.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
Ben hiç utanmadımki sevgimden, kendimden
Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana herhalde sadece ′anne′ derdim. dersimiz.com.
ÇİVİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
DÜZENLİ OLMAK.
Anne Aslan ve Yavruları
Yağmur.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Off! Offffffffffff! Bütün arkadaşlarım gitti, TEK başıma kaldım be yaaa.
SAKLAMBAÇ OYUN.  Saklambaç (ya da saklanbaç), bütün dünyada yaygın bir biçimde oynanan bir çocuk oyunudur.  Saklambaç oynarken oyuncu sayısına bir.
ESKİ ÇOCUK OYUNLARI. BİRDİR BİR OYNAMA TENTÜRÜK (TOPAÇ) OYUNU.
Sunum transkripti:

UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar ve her zamankinden daha fazla canları sıkkın oturuyorlarken; Saflık ortaya bir fikir atmış:

“ Neden saklambaç oynamıyoruz ?” Ve hepsi bu fikri beğenmiş. Hemen Çılgınlık bağırmış: “Ben ebe olmak ve saymak istiyorum” Aralarında hiç kimse çılgınlığı arayacak kadar çıldırmadığı için, hemen kabul etmişler. Çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış, “ 1, 2, 3...” Ve çılgınlık saydıkça, iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar...

Şefkat Ay’ın boynuzuna asılmış, Sevgi bulutların arasına kıvrılmış, Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş çünkü gölün dibine saklanmış. Tutku Dünya’nın merkezine saklanmış, Para hırsı bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış. Ve çılgınlık saymaya devam etmiş, “79, 80, 81, “Aşk’ın dışında bütün iyi huylar ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmış....

Aşk kararsız olduğu gibi ; nereye saklanacağını da bilmiyormuş. Çünkü hepimiz Aşk’ı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz... Ve Çılgınlık 95, 96, 97 ye gelmiş 100’ e geldiği anda, Aşk sıçrayıp güllerin arasına girmiş saklanmış Ve Çılgınlık bağırmış : “Önüm, Arkam, Sağım, Solum SOBE saklanmayan EBE ! Geliyorum”

Arkasını döndüğünde ilk önce tembelliği görmüş. O ayaktaymış, çünkü saklanacak enerjisi yokmuş. Sonra Şefkat’i ayın boynuzunda görmüş ve İhanet’i çöplerin arasında, Yalan’ı gölün dibinde Tutku’yu da dünya’nın merkezinde, hepsini birer birer bulmuş,,,, Sadece biri hariç. Ve Çılgınlık umutsuzluğa kapılmış, en son saklı kişiyi bulamamış...

Derken Haset Aşk bulunamadığı için haset duyarak Çılgın’lığın kulağına fısıldamış: “Aşk’ı bulamıyorsun çünkü o güllerin arasında saklanıyor.” Çılgınlık çatal şeklinde tahta bir sopa almış ve güllerin arasına çılgınca saplamış.Ta ki yürek burkan bir haykırma onu durdurana kadar...Ve haykırıştan sonra, Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış...

Parmaklarının arasından sicim gibi kan akıyormuş. Çılgınlık Aşk’ı bulmak için heyecandan Aşk’ın gözlerini çatal sopa ile kör etmiş... “Ne yaptım ben? Ne yaptım ben? “ diye bağırmış Çılgınlık..! “ Seni kör ettim,Nasıl onarabilirim” Bunun üzerine Aşk cevap vermiş...

“Gözlerimi geri veremezsin ama benim için bir şey yapmak istersen benim Kılavuzum olabilirsin...” O günden itibaren, Aşk’ ın gözü kördür... Ve O günden beri Çılgınlık da her zaman onun yanındadır...