15 Ekim 2007 ERASMUS ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Yasemin KİLİT AKLAR Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Koordinatörü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
AEP’te Sürekli Gelişim ve Öğrenme
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
2010 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖSYS Birinci Aşama Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS Puan TürüTürkçeSosyal Bilimler Temel Matematik Fen.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
26 Mayıs 2011 ODTÜ Kütüphane Hizmetiçi Eğitim Seminerleri.
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Altın Kurallar 1- Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.
T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ Akademik Yılı Öğrenci Kulüpleri Etkinlik İstatistikleri.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
YAŞLILARDA EYLEM KISITLILIĞINA BİRİNCİ BASAMAKTA YAKLAŞIM
İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörleri
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
P a z a r S a b a h l a r ı.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI GELİR-GİDER ANALİZİ.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Click Pps Series.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
Veri Tabanı Programcılığı
YGS-LYS SUNUMU.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
ŞİİRLERİYLE ÜNLÜ OLAN BEHRAMOĞLU'NUN SİZLERE SUNDUĞUMUZ 'DUA'SI İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HERKESİN OKUMASI VE YAPMASI GEREKEN BİR DUA. Bu duayı okuyun, yorumlayın...
OSMAN ÇINAR İLKÖĞRETİM OKULU ŞİİR, TİYATRO ve MÜZİK GECESİ
T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN AHLAKİ GÖRÜNÜMÜ ÖDEVİ SEDA TÜRK.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
What is lost in translation?
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Doç. Dr. İsmail AKTAR 12 Mayıs 2016.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
Bİr Zeytİn Öyküsü Nazım’a Nazire
Uzaktan eğitim koordİnatörü: Okt. nalan tur
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Endüstri mühendisliği.
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
İSTİNAT DUVARI YAPIM AŞAMALARI Duvar arkası zemin ve temel kazısı
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞYERİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10 Kasım 2019 Pazar.
Sunum transkripti:

15 Ekim 2007 ERASMUS ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Yasemin KİLİT AKLAR Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Koordinatörü

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ataol BEHRAMOĞLU

ERASMUS NEDİR? ERASMUS, AB Eğitim ve Gençlik Programları’ndan Hayat Boyu Öğrenme programı içerisinde yer alan ve Yüksek Öğretimi kapsayan değişim programıdır.

bölüm 270 öğrenci 22 ülke bölüm 167 öğrenci 19 ülke bölüm/birim 271 öğrenci 23 ülke

Yıllar itibariyle değişim

Bölümlere Göre Değişim/

Bölümlere Göre Değişim/

Bölümlere Göre Değişim/

Ülkelere göre Değişim

Uluslararası İlişkiler Almanya2 Fransa2 Hollanda1 Yunanistan1 İngiltere6 İspanya2 Toplam14 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Almanya1 İngiltere1 Toplam2 İşletme Hollanda1 İktisat Almanya1 Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Almanya2 İngiltere2 Yunanistan1 Hollanda1 Toplam6

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ -Makine Mühendisliği/ Makine Eğitimi Almanya6 Bulgaristan1 Toplam7 -Endüstri Mühendisliği İngiltere1 -Wins Bilgisayar Mühendisliği Hollanda2 Finlandiya2 Toplam4 -İnşaat Mühendisliği Danimarka1 -Jeofizik Mühendisliği Almanya1 TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ Hollanda1

İLETİŞİM FAKÜLTESİ Belçika2 Finlandiya1 Almanya1 Toplam4 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İngiltere4 Romanya2 Toplam6 MESLEK YÜKSEKOKULLARI -İhsaniye Meslek Yüksekokulu Hollanda9 Almanya16 Toplam25 -Kocaeli Meslek Yüksekokulu İngiltere1 -Köseköy Meslek Yüksekokulu Almanya3 Genel Toplam78

için kontenjan sayısı 270 Seçilebilen öğrenci 135 ŞANSINIZ SİZE VERİLİYOR; DEĞERLENDİRMEK İÇİN NOT ORTALAMANIZ VE YABANCI DİL BİLGİNİZ ÇOK ÖNEMLİ SINIRLARINIZI ZORLAYIN YOLUNUZU AÇIN!

Yaşamaya Dair Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi meselâ, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani, bütün işin gücün yaşamak olacak. Yaşamayı ciddiye alacaksın, yani, o derecede, öylesine ki, meselâ, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut, kocaman gözlüklerin, beyaz gömleğinle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel, en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, meselâ, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak, yani ağır bastığından. Nazım Hikmet 1947