hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
Advertisements

CANLILAR DEYİNCE AKLA SADECE HAYVANLAR GELMEMELİDİR
Canlı nedir?Cansız nedir?
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ve TANIYALIM
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
MANTARLAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM.
İLKER YİĞİT ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKOKULU 4-C SINIFI
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
Ülkü yılmaz füsun kayaoğlu D.
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
Çevremizdeki Canlılar
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
? Bu canlıları gruplandırmasında arkadaşımıza yardım eder misiniz?
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Hazırlayan: Selin Şahin
Canlıları tanıyalım.
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
İnsan ve Çevre Kirlenme Çeşitleri Çevre Kirliliği ve Sağlığımız
Canlıların Dünyasını Gezelim Tanıyalım
BESİN ZİNCİRİ ve BESİN PİRAMİDİ
MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
Çevremizdeki Canlılar
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
MANTARLARI TANIYALIM.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
Canlıların Çeşitliliği
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
Canlılar Dünyasını Gezelim, Tanıyalım
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLARI TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI TANIYALIM
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
Çevremizdeki Canlılar
MİKROSKOBİK CANLILAR.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
CANLI NEDİR? Beslenen, hareket eden büyüyen ve çoğalan varlıklara canlı varlıklar denir.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
X A. CANLILARI NEDEN SINIFLANDIRIYORUZ? Büyüme, gelişme, çoğalma (üreme), beslenme, solunum yapma, uyarılara tepki verme ve hareket etme gibi ortak özelliklere.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
CANLILAR HAYVANLAR türüdür türüdür BİTKİLER e ayrılır e ayrılır
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
CANLILAR YAĞMUR CANLI VE BİTKİLER  İnsan doğada tek başına değildir. Çevremize baktığımızda bizimle birlikte iç içe yaşayan başka insanlar görürüz.
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716 5.ünite hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716

KONULAR EYLENEREK ÖGRENELİM ÇEVRE SORUNLARINI ÇÖZELİM CANLILARI TANIYALIM CANLILARI SINIFLANDIRALIM İNSAN VE ÇEVRE İLİŞKİSİ ÇEVRE SORUNLARINI ÖGRENELİM ÇEVRE SORUNLARINI ÇÖZELİM ÇEVRECİ GRUP KURUYUYORUZ EYLENEREK ÖGRENELİM KENDİMİ DEGERLENDİRİ YORUM

CANLILARI SINIFLANDIRALIM * Doğada canlı çeşitliliğinin Fazla oluşu, canlıların tanımlanmasını zorlaştırmaktadır . Bu nedenle insanlar bütün canlıları sınıflandırıyorlardır.

CANLILARI SINIFLANDIRALIM Canlılar Hayvanlar, bitkiler,mantarlar ve mikroskobik canlılar olmak üzere 4 gruba ayrılır.Canlıları daha kolay Tanıya bilmek için sınıflandırma işlemi yapılır.böylece beslenme ve çoğalma, vücut şekilleri Bakımından ayırmış olur.

BİTKİLER Doğadaki olaylardan Bitkiler solar veya açar. Havanın yağmurlu Olduğu, günlerde ekinler, Çiçekler, tohumlar çimlenir

BİTKİLER *Doğada bir çok çiçek çeşidi Vardır.doğadaki hava olaylarına yıpranırlar veya çimlenir.bu olaylar sayesinde birçok olay Gerçekleşir.

hayvanlar Hayvanlar insanlar gibi Doğadaki bitkiler ve hayvanları yiyerek beslenir . Bazı hayvanlar çiçeklerin Polenlerini karıştırarak Çiçekleri yeşertir.

OMURGALI HAYVANLAR Omurgalı hayvanlar hayvan , vücutta destek Olan omurgaya sahipse omurgalı hayvanlar gurubunda incelenir .kuşlar ,balıklar ,yılanlar , kediler köpekler kurbağalar Omurgalı hayvanlardır

OMURGARSIZ HAYVANLAR Kelebek, arı solucan gibi Hayvanların vücutlarında Destek yapısı olan omurga bulunmaz. Bu canlılar omurgasız hayvanlar gurubunda yer alır. Omurgasız hayvanların vücudunda kemik ya da kıkırdak bulunmaz,vücutları yumuşaktır.

MANTAR KONULAR Mantar bir bitkiye benzer Ama bitki değildir. Bazı türleri zararlı ve zehirlidir .ormanlarda Yeşil alanlara bulunur. Atarların pek çok türü vardır .Dünyada tamı tamına 1,5 milyon mantar türü vardır.

MANTAR Mantarların yaprakları ve çiçekleri yoktur. Bu nedenle kendi besinlerini kendileri üretemezler.mantarlar ,nemli,ılık,az ışık alan yerlerde yetişir . Şapkalı küf ve maya mantarı olmak üzere çeşitle it vardır.

MİKROSKOBİK CANLILAR *mikroskobik canlılar gözle görülmez ve bu nedenle mikroskopla incelenir.havada,suda,toprakta ve insan vücudunda yaşayabilirler.mikroskobik canlıların bazıları zararlı bazıları yararlıdır.

MİKROSKOBİK CANLILAR Vücudumuza girdiğinde hastalık yapan mikroskobik canlılar zararlı olanlarıdır.Tifo,kolera,verem gibi hastalıkların nedenidir.Yediğimiz yoğurt,peynir gibi besinler ise yararlı mikroskobik canlılar sayesinde meydana gelir.Yine üzümden sirke yapılmasını da bu canlılar sağlar.

Çevre sorunlarını öğrenelim İnsanlar çevreye zarar Veriyor çöpler atıyorlar İsraf yapıp ağaç kesip Kağıda dönüştürüp boşa Kullanılıyorlar sonra yine ağaç Kesiyorlar .

Çevre sorunlarını öğrenelim Hava kirliliği,su kirliliği,toprak kirliliği,orman tahribi,çığ ve nükleer kirlilik çevre sorunlarına örnektir.

Çevre sorunlarını çözelim *Çevre sorunlarını çözmek İçin insanlar tutumlu olmalıdır Daha az elektrik ,su az harcanmalıdır. ağaç dikmemiz lazım .Çöpleri Geri dönüşüm kutularına atılmalıdır.

Çevre sorunlarını çözelim 1- Ormanlarda izinsiz ağaç kesmemeliyiz ve ateş yakmamalıyız. 2-Çöpleri rastgele her yere atmamalıyız. 3-Çevre sorunlarını öğrenmek için insanları bilinçlendirmeliyiz. 4-Kaliteli yakıtlar kullanmalıyız. 5-Fabrikalardan çıkan zararlı atıkları çevreye bırakmamalıyız.

Çevreci grup kuruyoruz Amacımız çevre bilincini herkese aşılamak.Bunun için boş bir araziyi ağaçlandırmak için bir proje hazırlıyoruz . Bu amaç için çalışmak isteyen arkadaşlarımı grubumuzda görmek istiyorum . İlgilenen arkadaşlarımı bekliyorum.

Çevreci grup kuruyoruz Fabrikalardan çıkan zararlı atıkların çevreye zarar vermesini engellemek adına bir çevreci grup kurmak istiyorum.Bu yönde ilerlemek için fabrikalarda ne gibi önlemler alınmalıdır bir çalışma yapmak istiyorum.Bütün arkadaşlarımı bu gruba destek olması için bekliyorum.

KONUYLA İLGİLİ RESİMLER

KONUYLA İLGİLİ RESİMLER

BİZİ İZLEDİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER

MUTLU SON