Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ “ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” GÜVENLİ SÜRÜŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TAM SAYILAR.
Advertisements

HAREKET İlk konum = -10 m (x2) Son konum = +15 m (x1)
Özel Hayatımızda Güvenlik
RENAULT TRAFIC MULTIX GRAND CONFORT 6M3 2
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
Güçlendirme Egzersizleri
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN AYNALARINIZI DAHA İYİ KULLANIN.
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
Özel Hayatımızda Güvenlik NedirBu? Nedir Bu ? Son yıllarda; çocuk veya yaşlı fark etmez, gün içinde saldırıya uğrayan, kaçırılan veya öldürülen kurbanların.
HAFIZALI KOLTUKLAR VE AYNALAR
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
Ellerinizi alnınıza yerleştirin. Başınızı öne doğru iterken ellerinizle başınıza engel olun. 5’e kadar sayın ve gevşeyin.
Yağmurlu havalarda trafiğe çıkarken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, yağmur yağdığı zaman trafik daha tehlikeli olabilir.
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
BAĞIL HAREKET Bir cisim sabit bir noktaya göre zamanla yer değiştiriyorsa, bu cisim hareket ediyor demektir. Cismin hareketi sabit bir yere göre değilse.
AY DEDE.
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
HIZLI OKUMA Hızlı okuyanlar neler kazandılar
KAÇINMA MANEVRALARI TASNİF DIŞI1/7  Sizi hedef alan bir IR ya da radar güdümlü füze olabilir. Angajman başlamadan önce EWS panelden Tehdit uçağın durumuna.
ÇOCUKLARIN UYMASI GEREKEN TRAFİK KURALLARI
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Beklenen trafik= Başlangıç trafiği +Trafik artışı
Güvenli Sürüş İçin Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
KARLI HAVADA YOLCULUK.
Pozisyonlar (4.5x6 m oyun alanı, 3 e 3 oyun) Temel Pozisyon
Dünya Motorlu araç sayısı milyon milyar 250 milyon milyar 650 milyon.
Araba Güvenliği Arş.Grv.Dr.Gülistan Tanrıverdi.
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
 Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş.
HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
Konu : Araçların Manevraları (Dönüşler)
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
Özel Hayatımızda Güvenlik
Hayvanların nakile uygunluklarının kontrolü
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
KENDİNİ SEV.
Hayat ta böyle bilinmezliğe akar
Taşıt Yolundan Karşıdan Karşıya Nerelerden ve Nasıl Geçmeliyiz ?
TRAFİK İŞARETLERİ.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM. BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış. Gece yarısı arkadaşı sormuş : -Hocam,
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
Objektif Çekilecek nesneden gelen ışıkları toplayarak film ya da sensör üzerine net düşmelerini sağlayan mercekler topluluğudur. Objektif seçerken şunlara.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
III. AYIN GÖRÜNEN HAREKETİ - I
IV. GEZEGENLERİN GÖRÜNEN HAREKETİ - II
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ “ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” GÜVENLİ SÜRÜŞ

Ing. Miguel Angel Espinosa ŞERİT DEĞİŞTİRİRKEN KAZALARDAN SAKININ... KÖR NOKTALARI AZALTMAK İÇİN AYNALARI 90º OLARAK AYARLAYIN İyi Görünürlük = Sıfır Kaza

Ing. Miguel Angel Espinosa AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDE ŞERİT DEĞİŞTİRMELER ESNASINDA 600,000 KAZA MEYDANA GELİYOR. Bu kazalardan dolayı her sene 200’den fazla insan hayatını kaybetmektedir. Kazaya karışan sürücülerin %60’ı diğer aracı görmediklerini beyan etmektedirler.

Ing. Miguel Angel Espinosa Sağınızdaki ve solunuzdaki araçları göremezsiniz. Aracın içindeki geriyi görme aynası ile sadece ne görülebilir. Sadece arkanızdaki trafiği gösterir. AMA GÖRÜLEBİLEN ALAN GÖRÜLEMEYEN ALAN GÖRÜLEMEYEN ALAN Aracın içindeki geriyi görme aynanız YETERLİ DEĞİL

Ing. Miguel Angel Espinosa Görülebilen Alan Diğer araçlar daha uzun süre görünür kalır İç ve yan aynaların kullanımı Görülemeyen alanlar daha küçüktür VE Görülemeyen Alan Görülemeyen Alan YAN AYNALARIN NORMAL POZİSYONU

Ing. Miguel Angel Espinosa Diğer araçları daha uzun sürelerde ve daha hızlı göreceksiniz Yan aynaları 90 dereceye ayarlayın – aracınızın yanlarına değil yola bakın Bu şekilde sadece 4 küçük görülemeyen alanınız olacaktır GÖRÜŞ ALANI Yeni görüş alanı BLIND AREABLIND AREA BLIND AREABLIND AREA BLIND AREABLIND AREA BLIND AREABLIND AREA YAN AYNALARIN ÖNERİLEN YENİ POZİSYONU

Ing. Miguel Angel Espinosa YAN AYNALARI 90º AYARLAMAK İÇİN 5 İYİ NEDEN  Omuzlarınızın üzerinden bakmaya ihtiyacınız olmayacak (Kötü bir fikir olmasa da)  Kör noktaları görmek için aynalara kısa bir bakışınız yeterli olacaktır.(Eski metoda göre geriye bakmak ve normal pozisyona dönmek çok zaman alır ve önünüzdeki görüşü kaybedersiniz)  Aynaların yeni pozisyonu önünüze daha iyi odaklanmanızı sağlar  Daha iyi bir görüş sağlanacaktır  Geceleyin diğer araçların farları aynalardan yansımayacaktır

Ing. Miguel Angel Espinosa İYİ GÖRÜŞ SIFIR KAZA DEMEKTİR Yeni ayna pozisyonlarına alışmak biraz zamanınızı alacaktır. Sabırlı olun, bu sizin güvenliğinizin ve konforunuzun artmasına yardım edecektir.

Ing. Miguel Angel Espinosa İYİ GÖRÜŞ SIFIR HATA DEMEKTİR Yan aynalarınızın pozisyonunu bugün değiştirmeyi deneyin. VE …. Daha emniyetli sürün.