Hazırlayan Sibel Güler- Fatma Akfırat Binnur Sancak Palaz- Volkan Tay

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

YENİ MATEMATİK Cisim Atölyesi
GEOMETRİK CİSİMLER.
Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü
PRİZMATİK YÜZEYLER Düzlemsel bir çokgene dayanan ve bu çokgenin düzlemini tek noktada kesen sabit bir doğruya paralel olarak kayan bir doğrunun oluşturduğu.
GEOMETRİK CİSİMLER.
GEOMETRİK CİSİMLER S.BAYHAN.
DİK PRİZMALARIN ÖZELLİKLERİ
TEMEL DİKKLİK KAVRAMI E d k O Düzlemde G F E n m d B p Uzayda.
Kazanımlar : Geometrik Cisimler
Bu slaytımızda PİRAMİT hakkında bilgiler izleyeceğiz.
GEOMETRİK CİSİMLER.
AYDINLIKEVLER İLKÖĞRETİM OKULU
GEOMETRİK CİSİMLER.
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ
DİK PRİZMALARIN YÜZEY ALAN BAĞINTILARI HAZIRLAYAN:SÜMEYYE TAŞTEPE
GEOMETRİK CİSİMLER VE ÖZELLİKLERİ
HACİM ÖLÇME.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
GEOMETRiK CiSiMLER.
Ünite Planı Özeti: Bu ünitede temel soru ile çevremizdeki cisimlerin disiplinler arası bağlantı kurularak öğrencilerin aklına gelebilecek her şekilde.
Anadolu Öğretmen Lisesi
Grup prizmatik Hazırlayanlar Sibel Güler - Fatma Akfırat Binnur Sancak Palaz - Volkan Tay Prizmatik.
DİK PRİZMALAR Tabanları birbirine eş herhangi bir çokgen ve yan
PİRAMİDİN , DİK KONİNİN VE KÜRENİN ÖZELLİKLERİ, ALAN VE HACİMLERİ
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
GEOMETRİK CİSİMLER.
BİR DÜZLEM İLE BİR GEOMETRİK CİSMİN ARA KESİTİNİ BELİRLEME
KÜP 1- 8 KÖŞESİ VARDIR 2-12 AYRITI ( KENARI) VARDIR
ÜÇGEN, KARE, DİKDÖRTGEN VE ÇEMBER MODELLERİ sibelogretmen.com.
MEHMET GÖK 2/B SINIFI ÖĞRETMENİ
TEMEL DİKKLİK KAVRAMI E d k O Düzlemde G F E n m d B p Uzayda.
YENİ MATEMATİK Cisim Atölyesi
FATMA ALTAY Matematik A
PRİZMALARIN YÜZEY ALAN BAĞINTILARI
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
DİK PİRAMİDİN HACİM BAĞINTISI
İlköğretim Matematik Öğretmenliği-Grup 12
TUĞBA TAŞOLUK İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ
PİSAGOR BAĞINTISI.
PİRAMİT, KONİ VE KÜRE Bu slayt 8.sınıf düzeyindeki öğrencilere, matematik dersi ünite 4 konusu anlatımı için düzenlenmiştir.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ MATEMATİK
DİK PRİZMALAR.
PRİZMALAR.
Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özge Kurtgöz
GEOMETRİK CİSİMLER ABDULLAH AYDEMİR
ÜNİTE PORTFOLYO SUNUMU HAYRİYE UTKU
KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ
PRİZMALAR.
GEOMETRİK CİSİMLER.
GEOMETRİK CİSİMLER.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ ÖDEVİ
Geometrik cisimler Semboller: cm2, m2 Emine çil
GEOMETRİK CİSİMLER.
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
DİK PRİZMALARIN ALAN ve HACİMLERİ
DİKDÖRTGENLER PRİZMASI KARE PRİZMA VE KÜPÜN HACMİ
ÇOK YÜZLÜLER VE ARAKESİTLERİ: Çok yüzlüler, tüm yüzleri ve tüm ayrıtları eş olan düzgün cisimlerdir. Bu cisimlere PLATONİK CİSİMLER denir. Bütün yüzleri.
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
PRİZMALAR VE PİRAMİTLER
GEOMETRİK CİSİMLER VE ÖZELLİKLERİ
5.Sınıf GEOMETRİK CİSİMLER Düzenleyen : Ömer TÖK.
ÜCRETSİZ VE ÖZGÜN ETKİNLİKLER
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
Prizma Nedir? Birbirine eşit ve paralel iki düzlemin köşelerinin birleşmesi sonucu elde edilen cisme prizma denir.
KATI(GEOMETR İ K) C İ S İ MLER MATEMATİK PROJE SLAYTI M.AŞKIN ERDOĞAN
Sunum transkripti:

Hazırlayan Sibel Güler- Fatma Akfırat Binnur Sancak Palaz- Volkan Tay PRİZMALAR Hazırlayan Sibel Güler- Fatma Akfırat Binnur Sancak Palaz- Volkan Tay

ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler Prizmaları : (Kare dik prizma Dikdörtgen dik prizma Üçgen dik prizma Küp) tanır. Günlük hayatta çevrelerinde gördükleri bu şekilleri isimlendirebilir. Prizmaların alan ve hacimlerini hesaplar. Prizmaların alan ve hacimlerini hesaplamanın hayatlarını nasıl kolaylaştıracağını öğrenir. Yaptıkları prizmaları okulda sergilerler.

Öğretim Programı Tasarım Soruları Temel Soru . Matematik dünyamı anlamama nasıl yardımcı olur? . Türkiye’ nin yüzölçümünü bilmek neden önemlidir?

Öğretim Programı Tasarım Soruları İçerik Soruları Prizmaların alanını ve hacmini nasıl hesaplarız? Prizmalar nasıl yapılır? Çevrenizde prizmalara uyan hangi nesneler vardır? Prizmanın açılımı nasıldır? Prizmaların ayrıtları nelerdir? Taban alanı nasıl hesaplanır? Yanal alan nasıl hesaplanır?

Öğretim Programı Tasarım Soruları Ünite Soruları Geometrik cisimlerin alanı ve hacmini bilmek ne işimize yarayabilir?

İhtiyaç Belirleme Aracı BİLDİKLERİM MERAK ETTİKLERİM ÖĞRENDİKLERİM Kare Üçgen dikdörtgen Üç boyutlu geometrik şekiller Prizmalar Prizmalar, isimleri, alan ve hacimleri

Başlarken… Türkiye’nin yüzölçümü 814.578 kilometre karedir. İzdüşümü yüzölçümü ise 779.452 kilometre karedir. Aradaki fark (35.126) Türkiye'nin engebeli olmasından kaynaklanmaktadır. Düzgün geometrik şekillerin alanlarını hesapladığımızda iki farklı sonuç çıkmayacaktır. Prizmaların alanlarını hesaplarken daha önce öğrendiğimiz kare, dikdörtgen ve üçgen şekillerinin alanlarını hatırlamamız yeterli olacaktır.

Ünite Vizyonu Bu ünite boyunca öğrenciler; Çevrelerinde gördükleri geometrik şekilleri isimlendirebilecekler.

Ünite Vizyonu Kendileri kartondan prizmalar yapacaklar.

Ünite Vizyonu Yaptıkları prizmaların dış yüzeylerini kaplamak için prizmalarının alanını hesaplayacaklar. Yaptıkları prizmaların içine ne kadar malzeme koyabileceklerini bulmak için hacimlerini hesaplayacaklar.

Öğrenci Gereksinimlerini Belirleme Aracı Amaç Öğrencilerin çevrelerinde gördükleri geometrik şekilleri isimlendirebilmeleri. Geometrik şekillerin alan ve hacimlerini hesaplamanın gerekliliğini, kavrayabilmeleri. Geometrik şekillerin alan ve hacimlerini hesaplayabilmeleri Öğrencilerimden ne öğrenmek isterim? Öğrencilerimin ünite başında geometrik şekilleri ne kadar isimlendirebildiklerini tespit etmek isterim. Alan ve hacim kelimelerinin anlamlarını doğru bilip bilmediklerini öğrenmek isterim. Üst düzey düşünmeyi özendirmek için neler denedim? Yaptıkları prizmanın boyutlarının alan ve hacimlerini ne oranda değiştirdiğini fark etmelerini isterim. Değerlendirme sonunda elde ettiğim veriler ünitenin ilerleyen etkinliklerini planlamama nasıl yardımcı oldu? Öğrencilerin çizdikleri prizma açılımları alan ve hacim kavramını pekiştirmede yardımcı olacaktır.

Proje Yaklaşımı Öğrencilerim bu projede çalışırken, Akranları ile işbirliği yaparlar Öğrendiklerini yansıtan bir ürün geliştirirler Ürünlerini gerçek bir izleyici grubuyla paylaşırlar

Öğrencilerimin Hedefleri Çevrelerinde gördükleri geometrik şekilleri isimlendirebilme Alan ve Hacim bilgilerine günlük hayatta neden ihtiyaç duyulduğunu kavrayabilme

Geribildirim istediğim konular Her öğrenci bir prizma yaparak yaptığı prizmayı sergilemesi Prizmasının alan ve hacmini hesaplaması

ŞEKİL ALAN Alan = a2 Alan= a.b Alan= a.h 2

Prizmalar, yukarıda tabloda gösterdiğimiz şekillerin birleşmesinden oluşan 3 boyutlu geometrik şekillerdir. Prizmaların taban yüzeyleri ve yanal yüzeyleri vardır ve prizmalar taban yüzeylerindeki geometrik şekiller ile isimlendirilirler.

Prizmaların açılımı Kare prizma

Dikdörtgen Prizma

Üçgen Prizma

Küp

Prizmalarda Alan Prizmaların alanını hesaplarken taban alanını ve yanal alanını hesaplarız. Prizmalarda 2 tane taban olduğu için taban alanı 2 ile çarpıp yanal alana eklediğimizde prizmanın alanını hesaplamış oluruz. Prizmanın Alanı = 2. Taban alan + Yanal Alan Alan = 2. TA + YA Taban Alanı = (Kare, dikdörtgen, üçgen olmasına göre hesaplanır) Yanal alan = Taban çevresi . yükseklik Taban çevresi = 4.a (kare) Taban çevresi = 2. (a+b) (dikdörtgen) Taban çevresi = a+b+c