Etkinlik: Kökeni Güneş Olan Enerjiler Kendimizi Değerlendirelim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Advertisements

M.Azmi Doğan Anadolu Lisesi
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
SU HALDEN HALE GİRER.
ENERJİ KAYNAKLARI.
SU HALDEN HALE GİRER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
01 SU HALDEN HALE GİRER. 02 MADDE NEDİR?? MADDE NEDİR?? Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
ISI VE SICAKLIK.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Enerji Kaynağı Güneş.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI YAĞMURUN OLUŞUMU VE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER GÜNEŞ ENERJİSİ VE YERYÜZÜNE ETKİSİ ISI VE SICAKLIK KAVRAMLARI.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
YAĞMURUN OLUŞUMU.
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN BİLİMLERİ FOSİLLER  .
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
ISI VE SICAKLIK.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Etkinlik: Kökeni Güneş Olan Enerjiler Kendimizi Değerlendirelim

Güneş pili, Güneş paneli, Bitki Fosil yakıt, insan, Hayvan

s1. Güneş enerjisinden doğrudan yararlanma yolları nelerdir? *Güneş enerjisinden güneş paneli yardımı ile sıcak su elde ederiz. Evlerin güneye bakan camları ısı tasarrufu sağlar. s2. Güneş ışığı olmasaydı bitkiler besin üretebilir miydi? * Güneş ışığı olmasaydı bitkiler besin üretemezdi. s3. Kömür ve petrol oluşumunun ne kadar sürede gerçekleştiğini yazınız. * Kömür ve petrol milyonlarca yılda oluşur

*Doğru Çıkış 1 olacaktır. *Eğer çıkış 2 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 49 -50’ye bakarak yanlışınızı düzeltiniz. *Eğer çıkış 3 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 56 ‘ya bakarak yanlışınızı düzeltiniz. *Eğer çıkış 4 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 52 ve 56 ‘ya bakarak yanlışınızı düzeltiniz. *Eğer çıkış 5 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 56’ya bakarak yanlışınızı düzeltiniz. *Eğer çıkış 6 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 55-56’ya bakarak yanlışınızı düzeltiniz. *Eğer çıkış 7 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 50,51,52 ve 56’ya bakarak yanlışınızı düzeltiniz. *Eğer çıkış 8 ye ulaştıysan ders kitabı sayfa 50,51,52 ,56 ve 58’e bakarak yanlışınızı düzeltiniz.

a) Dolu, kar, kırağı b) Odun, kömür, petrol c) Güneş fırını, güneş paneli, güneş pili ç) Kar, bulut, sis, dolu, çiy, kırağı