YOL KOŞULARI : - Maraton (42km 195m) - Yarı maraton (21km 100m)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

MODERN PENTATLON ATIŞ Ufuk ARMAN.
41 adımda ahşap inşaat Yapımcı : Y.Orman Müh. Abdullah Arslan Proje : Y.Mim. Çelik Erengezgin.
A T L E T İ Z M YARIŞMA KURALLARI
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
ATLETİZM ATMALAR ATLAMALAR KOŞULAR ÇOKLU MÜSABAKALAR YÜRÜYÜŞLER.
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
ATLETİZM GENEL BİLGİLERİ
ATLETİZM FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU FAALİYET SUNUSU 1.
TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 5-6 EKİM 2013 KUŞADASI TRİATLONU
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 28 Kasım YIL SONU HAKEM SEMİNERİ – İstanbul, 28 Kasım 2010 Sezon Değerlendirmesi Salih Nathur İl Temsilcisi.
Faal Atletizm Hakem Seminerine
KİŞİSEL KAMP MALZEMEN Kamp malzemelerini şu ana başlıklar altında düşünebilirsin. Uyku malzemesi Yemek malzemesi Temizlik malzemesi Zorluklara karşı hazır.
ORGANİZASYON KÜNYESİ Organizasyon adı: BKM KOMİTE TOPLANTI ORGANİZASYONU Tarih: 08 – 10 Kasım 2013 Kişi Sayısı: 100 Organizasyon adı: BKM KOMİTE TOPLANTI.
FUTBOLDA YAŞ GRUBU ANTRENMAN İLKELERİ
ATLETİZM HAKEM SEMİNERİ
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
MATEMATİK YARI YIL TATİL ÖDEVİ 5. SINIF MATEMATİK YARI YIL TATİL ÖDEVİ 5. SINIF.
ATLETİZM HAKEM KURSUNA
1 YÜRÜYÜŞ IAAF Kuralı: Yürüyüş, ayaklar ve zemin arasındaki temasın insan gözüyle görülür bir kesintiye uğramadan sürekli adım atılmasıdır. Dayanma.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü LIFE Projesi, III.Çalıştay 9-10 Aralık 2004 ODTÜ, Ankara 1 Klavuz B Dış Ortamdaki Koku Seviyesi.
İŞLEM ÖNCELİĞİ MATEMATİK 5,6.
ÇOKLU YARIŞMALAR.
1/20 ÖLÇÜLER (Sıvı) 7 litrede kaç tane yarım litre vardır? A B C D.
1/20 ÖLÇÜLER (Uzunluk) 4 metre kaç santimetredir? A B C D.
SAYILAR VE YARIMLARI.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
1/20 ÖLÇÜLER (Değer Ölçüleri) A B C D Kaç tane 1 YTL, 5 YTL eder?
- Tüm koşucular kendi kulvarlarında koşarlar,
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Toplama ve Çıkarma işlemi
1 TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 7 EYLÜL 2013 YAŞ GRUPLARI İSTANBUL TRİATLONU TRİATLET BRİFİNGİ.
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
A T M A L A R.
UZUNLUK ÖLÇÜLERİ SILA GÖNÜLALAN
ENGELLİ KOŞULAR : (100m engelli, 110m engelli, 400m engelli)
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 25 Eylül 2009 Cuma Matematik Aynı türden 10 nesnenin sayısına ………… denir. Aynı türden …. nesnenin sayısına.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ ATAKUM 2014.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
HAYDİ GELİN ÇOCUK OLALIM
ATLETİZM FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU FAALİYET SUNUSU.
ATLETİZM HAKEM SEMİNERİ
02-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Güney Kore organizatörlüğünde icra edilen 6’ncı Dünya Askeri Olimpiyatlarına TSK altı branşta katılım sağlamış, Hv.K.K.lığını.
ATLETİZM.
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 16 Kasım 2015 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul, 16 Kasım 2015 YIL SONU HAKEM SEMİNERİ.
ATLETİZM FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU FAALİYET SUNUSU.
MARATON.
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
Başlangıç noktasının denge tahtasına olan mesafesi18 m 1. İSTASYON SPRINT BAŞLANGıÇ.
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER ÖRNEK OYUNLARI
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
Tabu Yasaklı Kelimeler
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
Spor; birey yada grupların sağlık, eğlence veya gösteri amacı ile yaptıkları fiziksel ve / veya beyinsel aktivite gerektiren, bazı kurallar içinde uygulanan.
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
ATLETİZM KOŞULARI MERVE ANDAÇ 9\D 932. ATLETİZM NEDİR ?  İnsanoğlunun yaptığı en eski spor dallarından biri. Fiziksel güç, dayanıklılık, çeviklik, hız.
GÜLLE ATMA SUNUM
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
ATLET İ ZM NED İ R. Atletizm Nedir ? Atletizm; bir alan yada pistte yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Atlet diye tabir edilen sporcu, koşu,
ATLETİZM.
Sunum transkripti:

YOL KOŞULARI : - Maraton (42km 195m) - Yarı maraton (21km 100m) - 10km, 15km, 20km, 25km, 30km, 100km - Yol bayrak yarışları

- Çıkış ve varışta su ve diğer uygun içecekler - 10km’ye kadar (10km dahil) yarışlarda, hava koşulları gerektiriyorsa, 2-3 km’de bir içecek ve sünger istasyonu - 10km’den uzun yarışlarda her 5 km’de bir beslenme istasyonu, beslenme istasyonlarının yarı yoluna veya hava koşulları gerektiriyorsa daha sık olarak su ve sünger istasyonu

KIR KOŞULARI (KROS) : - Çim veya toprak zemin - Bir turu 1750m – 2000m olan parkur

GÜVENLİK !!! - Atış alanındayken sektöre arkanı dönme ! - Atma aletini atış alanından geriye atma, taşı ! - Tüm atışlar hakem kontrolünde olmalı, - Isınma atışları, yarışma sırasında ve hakem kontrolünde yapılmalı, - Yarışma başladıktan sonra atma aletleri ısınma amaçlı kullanılmamalı.

Kır koşularında puanlama : 1. A 4. A 7. A 10. B 2. B 5. B 8. C 11. B 3. C 6. C 9. A 12. C “3+1” (3 atlet puana tabi, 1 atlet yedek) 1. A takımı 1+4+7 (9) = 12 puan 2. C takımı 3+6+8 (12) = 17 puan 3. B takımı 2+5+10 (11) = 17 puan