HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
HTML
ŞAHİN AKDAĞ.
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
BLOG KULLANIM REHBERİ.  Giriş yapmadan blog üzerine bilgi ekleyemeyeceğinizi unutmayın. Açılan sayfada ilk önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Kelime İşlemci Programı
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Öğrt.Gör.Dr. Ahmet Cengizhan Dirican GYTE – Bilgisayar Mühendisliği
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Görsel Okur-Yazarlık *
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
KISITLAMALAR (Constraints)
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
TABLOLAR.
Microsoft Power Point Dersi
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
HTML KODLARI HTML Dokümanındaki ilk etiket <html>’dir.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Listeleme Etiketleri.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
HTML Dili’nin Genel Özellikleri Abdullah KUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Mart,
HTML GİRİŞ OĞUZ İNAL.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 MODÜL : WEB TASARIM. HTML 2.
İNTERNET ADRESLERİ.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
HTML HTML Stilleri.
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Sunum transkripti:

HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ

HTML Komut Yapısı Html (Hypertext Markup Language), web sayfaları hazırlamak için kullanılan bir dildir. Html komutları herhangi bir metin (text) düzenleme editöründe (NotePad, Word gibi) yazılabileceği gibi, çeşitli web tasarımı editörlerini (Dreamweaver, FrontPage, Netscape Composer gibi) kullanarak da oluşturulabilir.

Web sayfasında standart olarak bulunması gereken kodlar şunlardır: <html> <head> <title> SAYFANIN BAŞLIĞI </title> </head> <body> SAYFANIN TÜM İÇERİĞİ: RESİM,YAZI,VİDEO vb. </body> </html>

Html komutları etiketlerden (tag) oluşur. Html komutları yazılırken aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi gerekir; Html komutları “<” ve “>” işaretleri arasına yazılır. Burada yer alan“< >” etiketleme yapmak için kullanılan işarettir. <etiketadi>……</etiketadi>, <tag>…..</tag> Html etiketleri yazılırken Türkçe karakterler kullanılmamalıdır. (ş, ç, ö, ü, ı, ğ)

Html komutları büyük küçük harf duyarlı değildir Html komutları büyük küçük harf duyarlı değildir. Başka bir deyişle tümü büyük harflerle açılmış olan bir etiket tümü küçük harflerle yazılan aynı etiket ile kapatılabilir.<body>….</BODY> veya <Html>….</html> Açılan bir etiket kapatılmalıdır. İlk açılan etiket en son kapatılır ve etiketi kapatma sırasında “/” işareti unutulmamalıdır. Etiketler parametreler kullanılarak biçimlendirilir. Parametrelere tırnak işaretleri arasında değer atanır. Değerle parametre arasına eşittir işareti konur.

HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde. html ya da HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde .html ya da .htm uzantısı ile saklanır. Kaydetme işlemi sırasında Dosya-Kaydet seçeneğine tıklanır.

Dosya-Kaydet komutuna tıklandıktan sonra karşınıza gelen Farklı Kaydet penceresinden sırasıyla Dosya Adı ve Dosya türü belirlenir.

<HTML> <html> etiketi, html kodlarının yazımına başladığımızı gösteren etikettir. Tüm html kodları <html>…</html> arasında yer alır. </html> ile html kodlarının yazımının bittiği anlaşılır. Bu etiketin hiçbir parametresi yoktur.

<HEAD> HTML belgesinin ilk böümüdür. Hazırlayacağımız sayfa ile ilgili bilgilerin bulunduğu sayfa başlığı (title), link özellikleri, siteyi tarayıcıya ve arama motorlarına tanıtmak amacıyla kullanılan bölümdür. Head etiketinin yorum aralığında Meta etiketleri yer alır. Meta etiketi ile tanımlanan bilgiler kullanıcı tarafından görüntülenmez.

Meta etiketinde kullanılan parametreler aşağıdaki Tabloda gösterilmiştir. NAME: Sayfanın yazarı, sayfanın yayın tarihi gibi bilgileri içerir. <meta name="author" content="özgü"> <meta name="description" content="sayfanın tanımını yazınız"> <meta name ="description" content ="Bu sayfa web tasarımı dersi modülleri için hazırlanmıştır. "> <meta name="keywords" content="siteniz arama motorlarında hangi anahtar kelimelerle tanımlansın istiyorsanız buraya yazınız."> Şekillerinde yazılır.

Sıklıkla kullanılan meta etiketleri ve açıklamaları: HTTP-EQUIV: İçinde yer aldığı sayfanın, web server tarafından ziyaretçiye gönderilmesinde oluşturulacak karşılık başlığı bölümünde yer alacak bilgiler içerir. Sıklıkla kullanılan meta etiketleri ve açıklamaları: <meta http-equiv=Content-Type content="text/htm; charset=windows-1254"> <meta http-equiv=Content-Type content="text/htm; charset=iso-8859-9"> <meta http-equiv=Content-Type content="text/htm; charset=utf-8"> Bu etiketler Türkçe karakter sorununu ortadan kaldırmak ve Türkçe karakter desteği sağlamak için kullanılır.

<meta http-equiv="expires" content ="Tarih"> Bu etiket ile belirtilen tarihten sonra bu sayfa açılmak istenirse sayfanın tekrardan serverdan yüklenmesi sağlanır

<meta http-equiv="expires" content ="Wed, 29 Dec 2011 15:21:59 GMT"> <meta http-equiv="refresh" content="5; url=anasayfa.htm"> Sayfanın belirtilen süre sonra yenilenmesini sağlar. Yukarıdaki örnekte sayfa 5 saniye sonra yenilenir ve URL de belirtilen anasayfa.htm sayfası açılır. Eğer URL boş bırakılırsa aynı sayfa tekrarlanır.

<meta name="robots" content="all veya none"> Hazırladığımız sayfanın arama motorlarının robotları tarafından taranmasına izin vermek veya engellemek için kullanılır. İzin için all, engelleme için none kullanılır

<BODY> Html belgesinin tüm içeriğinin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde yer alan içeriğin tümü tarayıcıda görüntülenir. Body etiketi ile birlikte kullanılabilecek parametreler ve görevleri aşağıda gösterilmiştir.

Bgcolor: Hazırlamış olduğunuz web sayfasının arka plân rengini belirlemek için kullanılır. Kullanımı; <body bgcolor=”blue”>…</body> Background: arka plânda kullanılmak istenilen resmi belirlemek için kullanılır. <body background=”resim.jpg”>….</body>

Link: Web sayfanızda kullanacağınız linklerin rengini belirlemek için kullanılır. Alink: Web sayfanızdaki herhangi bir Linke tıklandığı zaman oluşacak rengin ne olacağını belirlemek için kullanılır. Vlink: Web sayfanızdaki önceden ziyaret edilmiş linklerin renginin hangi renk olacağını belirlemek için kullanılır.

<TITLE> Sayfanın tarayıcıdaki başlığının ne olacağını belirlemek için kullanılır. Title etiketleri <Head>….</Head> etiketleri arasında yer alır. Kullanımı; <title> görüntülenmesini istediğiniz başlık </title>