BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
MİSAK-I MİLLİ (28 OCAK 1920).
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
CUMHURİYET FAZİLETTİR
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.

Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
İNKILAP PERFORMANS ÖDEVİ
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
Bir Başkadır Benim Memleketim
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ATATÜRKÇÜLÜK.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAPLARI
Demokrasi Nedir? Demokrasi halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimidir. Halkın kendi kendini yönetmesidir. Demokrasi aynı zamanda özgürlük, eşitlik,
Sosyal alan sorular.
EKONOMİ ALANINDA YAPILAN YENİLİKLER
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
Değişen Türkiye 80 yıl Önce 80 yıl sonra. 80 Yıl Önce At’a Böyle Binilirdi.
Yirminci yüzyılın son dekadında emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından katledilen Atatürkçülerin aziz anılarına… * “Atatürk’e Saldırmanın Dayanılmaz.
3. ÜNİTE: İLK TÜRK DEVLETLERİ
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
BEN FARKLIYIM. Toplumu oluşturan ve kendine özgü özellikleri olan her insan bir bireydir. Fiziksel özelliklerimiz, yeteneklerimiz, becerilerimiz, bizi.
İNSAN HAKLARI ALANINDA GEÇEN TEMEL KAVRAMLAR «İNSAN HAKLARI KAVRAMI» Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
Sunum transkripti:

BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN

BİREYLER SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA, BAĞIMSIZ YAŞAMAYA VERİLEN ÖNEMİ HEPİMİZ BİLİRİZ... BİREYLER SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA, BAĞIMSIZ YAŞAMAYA VERİLEN ÖNEMİ HEPİMİZ BİLİRİZ...

“BAĞIMSIZLIK” KAVRAMINI TOPLUMSAL, SİYASAL, EKONOMİK ve KÜLTÜREL BOYUTTA DEĞERLENDİRDİĞİMİZDE İSE; ÜLKEMİZDE SOSYAL DUYARLILIĞIN GİDEREK AZALDIĞINI, HATTA KAYBOLMAYA YÜZ TUTTUĞUNU FARK EDİYORUZ. “BAĞIMSIZLIK” KAVRAMINI TOPLUMSAL, SİYASAL, EKONOMİK ve KÜLTÜREL BOYUTTA DEĞERLENDİRDİĞİMİZDE İSE; ÜLKEMİZDE SOSYAL DUYARLILIĞIN GİDEREK AZALDIĞINI, HATTA KAYBOLMAYA YÜZ TUTTUĞUNU FARK EDİYORUZ.

TÜRKİYE’ mizin, GÜZEL YURDUMUZUN BAĞIMSIZLIĞINI HEMEN HEMEN HİÇ İRDELEMİYOR, BAĞIMSIZLIĞIN DEĞERİNİ VE ANLAMINI KİŞİSELLİKTEN EVRENSELLİĞE YÜKSELTEMİYORUZ... TÜRKİYE’ mizin, GÜZEL YURDUMUZUN BAĞIMSIZLIĞINI HEMEN HEMEN HİÇ İRDELEMİYOR, BAĞIMSIZLIĞIN DEĞERİNİ VE ANLAMINI KİŞİSELLİKTEN EVRENSELLİĞE YÜKSELTEMİYORUZ...

Bu nedenledir ki, BİZİM TEMSİLCİMİZ OLMA SORUMLULUĞUNU verdiklerimizin, toplumsal bağımsızlığımıza verecekleri değeri önceden görme ya da bize böyle bir değer verilmesini bekleme bilincimiz ZEDELENİYOR. Bu nedenledir ki, BİZİM TEMSİLCİMİZ OLMA SORUMLULUĞUNU verdiklerimizin, toplumsal bağımsızlığımıza verecekleri değeri önceden görme ya da bize böyle bir değer verilmesini bekleme bilincimiz ZEDELENİYOR.

Oysa ATATÜRK’ ümüz BU KONUDA BİZE ŞÖYLE SESLENİYOR: Oysa ATATÜRK’ ümüz BU KONUDA BİZE ŞÖYLE SESLENİYOR:

“TAM BAĞIMSIZLIK denildiği zaman, elbette siyasi, mali, ekonomik, adli, askeri, kültürel vs. her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bu saydıklarımızın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, MİLLET VE MEMLEKETİN GERÇEK ANLAMIYLA BÜTÜN BAĞIMSIZLIĞINDAN MAHRUMİYETİ demektir.” “TAM BAĞIMSIZLIK denildiği zaman, elbette siyasi, mali, ekonomik, adli, askeri, kültürel vs. her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bu saydıklarımızın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, MİLLET VE MEMLEKETİN GERÇEK ANLAMIYLA BÜTÜN BAĞIMSIZLIĞINDAN MAHRUMİYETİ demektir.”

“Kayıtsız şartsız tabiriyle açıkça ifade edilen EGEMENLİĞİ, milletin sorumluluğunda tutmak demek; bu egemenliğin en küçük bir parçasını sıfatı, ismi ne olursa olsun, HİÇBİR MAKAMA VERMEMEK, VERDİRMEMEK demektir.” “Kayıtsız şartsız tabiriyle açıkça ifade edilen EGEMENLİĞİ, milletin sorumluluğunda tutmak demek; bu egemenliğin en küçük bir parçasını sıfatı, ismi ne olursa olsun, HİÇBİR MAKAMA VERMEMEK, VERDİRMEMEK demektir.”

“Bir millet, VARLIĞI VE HAKLARI İÇİN bütün kuvvetiyle, bütün maddi ve fikri kuvvetleriyle ilgili olmazsa; bir millet kendi kuvvetine dayanarak VARLIĞINI VE BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAMAZSA, ŞUNUN, BUNUN OYUNCAĞI OLMAKTAN KURTULAMAZ.” “Bir millet, VARLIĞI VE HAKLARI İÇİN bütün kuvvetiyle, bütün maddi ve fikri kuvvetleriyle ilgili olmazsa; bir millet kendi kuvvetine dayanarak VARLIĞINI VE BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAMAZSA, ŞUNUN, BUNUN OYUNCAĞI OLMAKTAN KURTULAMAZ.”

KİŞİSEL BAĞIMSIZLIK KAYGISI TAŞISALAR DA, AYNI KAYGIYI YURDUNA KARŞI DUYMAYAN, YA DA AKTİF BİÇİMDE DIŞA YANSITAMAYAN KİŞİLERDEN OLUŞAN TOPLUMLARDA, “BAĞIMSIZLIK” kavramı da BİREYSELLİKLE SINIRLI KALIYOR... Böylelikle de ülkemiz, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün hedef gösterdiği “TAM BAĞIMSIZLIK” idealine yönelemiyor. KİŞİSEL BAĞIMSIZLIK KAYGISI TAŞISALAR DA, AYNI KAYGIYI YURDUNA KARŞI DUYMAYAN, YA DA AKTİF BİÇİMDE DIŞA YANSITAMAYAN KİŞİLERDEN OLUŞAN TOPLUMLARDA, “BAĞIMSIZLIK” kavramı da BİREYSELLİKLE SINIRLI KALIYOR... Böylelikle de ülkemiz, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün hedef gösterdiği “TAM BAĞIMSIZLIK” idealine yönelemiyor.

Kanımca, BAĞIMSIZLIĞI BİREYSELLİKTEN KURTARARAK, ÜLKESEL VE EVRENSEL BOYUTUYLA YAŞAMA İDEALİNE yönelebilmemiz için: Kanımca, BAĞIMSIZLIĞI BİREYSELLİKTEN KURTARARAK, ÜLKESEL VE EVRENSEL BOYUTUYLA YAŞAMA İDEALİNE yönelebilmemiz için:

Tam ulusal bağımsızlık yolunda, Mustafa Kemal ATATÜRK eşsiz bir rehberdir. ONUN DÜŞÜNCELERİNİ ANALİZ EDEBİLDİĞİMİZ ORANDA, İDEAL BAĞIMSIZLIĞA ve İDEAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNE DE YAKINLAŞIRIZ. ATATÜRK’ümüzün bu konudaki sözlerini, yorulmadan, tekrar tekrar okuyalım, okunmasını sağlayalım... Tam ulusal bağımsızlık yolunda, Mustafa Kemal ATATÜRK eşsiz bir rehberdir. ONUN DÜŞÜNCELERİNİ ANALİZ EDEBİLDİĞİMİZ ORANDA, İDEAL BAĞIMSIZLIĞA ve İDEAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNE DE YAKINLAŞIRIZ. ATATÜRK’ümüzün bu konudaki sözlerini, yorulmadan, tekrar tekrar okuyalım, okunmasını sağlayalım...

KİŞİSEL / AİLESEL KAYGILARIMIZIN ötesine geçerek, ULUSAL GELECEĞİMİZE sahip çıkalım. Bizi temsil edenlere de, BU BİLİNCİMİZİ HİSSETTİRELİM... KİŞİSEL / AİLESEL KAYGILARIMIZIN ötesine geçerek, ULUSAL GELECEĞİMİZE sahip çıkalım. Bizi temsil edenlere de, BU BİLİNCİMİZİ HİSSETTİRELİM...

GENÇLERE, SADECE KENDİ BAĞIMSIZLIKLARINA İLİŞKİN MESAJLAR VERMEK YERİNE, VATANLA İLGİLİ KONULARDA DA, İFADESİYLE, “TAM BAĞIMSIZLIK” BİLİNCİ VE AZMİ KAZANDIRALIM... GENÇLERE, SADECE KENDİ BAĞIMSIZLIKLARINA İLİŞKİN MESAJLAR VERMEK YERİNE, VATANLA İLGİLİ KONULARDA DA, İFADESİYLE, “TAM BAĞIMSIZLIK” BİLİNCİ VE AZMİ KAZANDIRALIM... ATATÜRK’ün

Yine büyük önderimizin kendi kişiliğini tanımlarken söylediği gibi, sadece coğrafi değil; siyasi, mali, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki BAĞIMSIZLIĞI gerçek anlamda yaşayabilir VE... Yine büyük önderimizin kendi kişiliğini tanımlarken söylediği gibi, sadece coğrafi değil; siyasi, mali, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki BAĞIMSIZLIĞI gerçek anlamda yaşayabilir VE... ‘BAĞIMSIZLIĞI KARAKTERİMİZ’ HALİNE GETİREBİLDİĞİMİZ ORANDA, ‘BAĞIMSIZLIĞI KARAKTERİMİZ’ HALİNE GETİREBİLDİĞİMİZ ORANDA,

BU KARARLILIĞIMIZI TÜM DÜNYAYA HİSSETTİREBİLİRİZ... BU KARARLILIĞIMIZI TÜM DÜNYAYA HİSSETTİREBİLİRİZ...

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232)