Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
75. Yıl İlköğretim Okulu Edremit - BALIKESİR
Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
E- İ MZA KULLANIM REHBER İ 1- E-imza pin numarasını öğrenme 2- Doküman Yönetim Sisteminde E-imza’nın kullanımı.
DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ SİSTEMİ UYGULAMASI
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
NEVŞEHİR VALİLİĞİ GÖRE İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Sunucu Bilgisayara Eğitim Yazılımı Yüklemek İçin;.
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ SİSTEMİ UYGULAMASI
VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEST – 1.
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
DYNED ŞİFRELER.
(Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
(Dynamic Education) İngilizce Dil Eğitimi Sistemi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EYOKA Mezun Takip Sistemi
İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin Görev ve Sorumlulukları
DYNED. Önceki Sürümlerinde Olduğu gibi Dyned'in kurulum CD'sini bilgisayarımıza taktığımızda yandaki kurulum penceresi otomatik olarak açılacaktır.
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
Dyned Kurulumu ve Kullanımı
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi
DYNED Dynamic&Education.
DynEd Şifre İşlemleri.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
DYNED BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Dil öğrenme bir beceri edinme sürecidir ve pratik gerektirir.
Destek Eğitim Odaları.
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
1 DynEd DynEd (Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ Sanko Holding A.Ş. tarafından bağışlanmıştır.
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
DR REŞİT GALİP İLKOKULU
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi BAYRAKLI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
DİYARBAKIR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
a. DynEd ngilizce Merkez Destek Ekibi:
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Dönemi Seminer Çalışması Hazırlayan: Enes ASKAR (İngilizce Öğretmeni)

DynEd DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi, -MEB’de kurulan ana sunucu bilgisayarlar üzerinden öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim aracıdır. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ilköğretimin 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında uygulanan İngilizce öğretim programlarını destekler niteliktedir. -Ayrıca, öğrencilere, okul veya evlerinde bilgisayarları başında çalışma imkânı sunmakta, öğrencilerin çalışmalarının sonuçlarının öğretmenleri tarafından izlenmesi ve onlara rehberlik edilmesine olanak sağlamaktadır.

DynEd -Sistem kullanıcıların kurulum CD’sini bilgisayara kurmasının ardından Kullanıcı Adı ve Şifre girilmesi ile kullanılmaktadır. -Bakanlık bünyesinde kurulan sunuculara öğrencilerin çalışmaları kaydedilecektir. Bu suretle öğretmenler ve yöneticilerce, öğrencilerin çalışmaları izlenebilecek ve geri dönüt sağlanabilecektir.

DynEd -Öğrencilerin çalışmaları esnasında bilgisayarlarında kurulum CD’sinin takılı olması veya kesintisiz internet bağlantısı kurmaları gerekmemektedir. -Ayrıca, sistem öğrenciye çalışma performansı hakkında “tutor” yazılımı vasıtasıyla geri bildirim sağlamaktadır.

DynEd Bu yazılımla; öğrencilerin, gramer ağırlıklı bir dil eğitimi değil, okuma, yazma, dinleme, konuşma temelinde dil eğitimi sağlayarak İngilizceyi tam olarak öğrenmesi amaçlanmaktadır.

DynEd TANIMLAR DynEd Merkez Yürütme Ekibi DynEd Merkez Destek Ekibi DynEd İngilizce Merkez Destek Ekibi DynEd Bilgisayar Merkez Destek Ekibi DynEd İngilizce Bölge Temsilcileri DynEd Bilgisayar l Koordinatörü (Mebbis Sorumlusu) DynEd İngilizce Okul Sorumluları DynEd Bilgisayar Okul Sorumluları (Bilgisayar Formatör Öğretmenleri) DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri (5,6 ve 7 anlatılacak)

DynEd DynEd İngilizce Okul Sorumluları: DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin ilköğretim okullarında verimli kullanılması için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan sorumlulardır.

DynEd DynEd Bilgisayar Okul Sorumluları (Bilgisayar Formatör Öğretmenleri): DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin ilköğretim okullarındaki bilgisayar sistemlerine kurulması ve aksaksız çalıştırılması için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan sorumludur.

DynEd DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri: Resmî ilköğretim okullarında görevli 4. ve 5. sınıf öğretmenleri ve/veya İngilizce branş öğretmenleridir. DynEd İngilizce Sınıf Temsilcileri; Dyned İngilizce Okul Sorumlusu’na karşı sorumludur.

DYNED İNGLİZCE SINIF TEMSİLCİLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI (4 – 5. Sınıf Öğretmenleri ve/veya İngilizce Branş Öğretmenleri) 1. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilgili eğitim desteğini kendi okulundaki DynEd İngilizce Okul Sorumlusu’ndan almak, 2. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilgili bilgisayar teknik desteğini kendi okulundaki DynEd Bilgisayar Okul Sorumlusu’ndan almak,

DynEd 3. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nden İngilizce ders aracı olarak faydalanmak ve öğrencilerle birlikte azami derecede bilgisayar basında çalışmayı sağlamak, 4. Okula ait Grup Şifresi’ni ve eğitim verdikleri sınıf/sınıflara ait Sınıf Şifresini ve DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nde öğrenci oturumu açmak için öğretmen e-postasını ve şifresini DynEd İngilizce Okul Sorumlusu’ndan almak,

DynEd 5. Derse girdiği sınıflarda öğrencilere DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilgili rehberlik yapmak, 6. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi çerçevesinde öğrencilere kendi kendine öğrenme yönteminin işleyişi ile Öğrenci El Kitabı ve Kullanım Kılavuzu’nda veya elektronik ortamda belirtilen Doğru Çalışma Yöntemleri’ni anlatmak, 7. Öğrencilerin çalışma verimini “Tutor” yazılımı ile izlemek ve öğrencileri daha verimli çalışmaya yönlendirmek,

DynEd 8. Öğrencilerin ilerleme düzeyini, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’ndeki ölçme değerlendirme araçları ile takip etmek, 9. Öğrencilerin DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’ndeki çalışmalarını, performans belirlemeye yönelik çalışmalar kapsamında değerlendirmek, *DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sisteminde değerlendirme; Tutor yazılımı sonuç puanı, beceri sınav sonuçları ortalaması ve öğrenci için hedeflenen üniteye ulaşabilme performansına göre öğretmen tarafından yapılır.

DynEd 10. Öğrencilerin, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nden hem okul bilgisayarları hem de şahsi bilgisayarları vasıtası ile azami derecede yararlanmalarını sağlamak, 11. Dyned İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin 4 – 8. sınıf öğrencileri haricinde kişi/kişilerce kullanılmasını engellemek için gerekli tedbirleri almak,

DynEd 12. Öğrencilere, kendi Oturum Açma Kimliklerini ve Şifrelerini sadece kendilerinin kullanması gerektiğini anlatmak. (Aksi takdirde aynı şifreyi kullanan öğrencilerden hiçbirinin DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nden faydalanamayacağını, nedenleri ile birlikte öğrencilere anlatmak ve DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi’nin yanlış kullanımının önüne geçmek.), 13. Öğrencilere, gerektiğinde kendi Şifrelerini nasıl değiştirebileceklerini anlatmak,

DynEd 14. Öğrencilere DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi yazılımlarının nasıl güncelleştirileceğini anlatmak ve gerektiğinde öğrencilerin güncelleme yapmalarını sağlamak.

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Şifre Dağıtım ve Kullanım Haritası

DynEd

DynEd

DynEd Ayrıntılı Bilgi İçin: http://mebides.meb.gov.tr