Panayır Ö y k ü c ü Kış geliyor, havalar iyice soğudu. Maviş kızım çimlere uzanıp sırtındaki benekleri ısıtamıyor artık. Yağmurlar başlayınca Sarı kızım.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Advertisements

Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu
Fuat ŞURGUN Dr.Refik Saydam İlköğretim Okulu Bahçelievler/İstanbul
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
(Gösteriyi lütfen kendi akışında izleyiniz)
KISSADAN HİSSELER.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
P a z a r S a b a h l a r ı.
EKMEKLE TUZ Ö y k ü c ü Yaşar Kemal değilim ki yazdıklarımla geçinebileyim.
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
AKRABALARIMIZ.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
SÖZCÜKTE ANLAM.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
El et Söyleyen Bilinmiyo Hazırlayan sunan (münevver)
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
başka şehir yerin altında bir t ü nelde, bir ikindi vakti vagondayım; sorumlulukların y ü k ü ne eklenmiş g ü n ü n yorgunluğuyla oturuyorum ö ylece …
KIRMIZI LÂLE Öykücü Can Özoğuz Beatles, “Till There Was You”
Orhan Veli Fotoğraf ve metinler: Ö y k ü c ü Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
İP HİKAYESİ.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
BABALAR VE KIZLARI.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
Sokaklar hep yalanla dolu Hayat sanki tiyatro, Rol alan alana Sevdalar üç günlük…
SORULAR.
Tabii canım, Sor bakalım
Dostluğa Dair.
TAMLAMALAR İSİM VE SIFAT TAMLAMALARI HAZIRLAYAN:SÜNDÜS ÇELİK
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
Şubat 2009’da Ö y k ü c ü’ nün “Madam Conche’nin Pansiyonu” adlı hikayesi Çağdaş Türk Dili Dergisi’nde yayınlanmıştı.
Işık, görmemize olanak veren bir enerji biçimidir .
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © Fotoğraflar : Cem Yurtsev.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
İKİ ERKEK KARDEŞ.
E D A T BAĞLAÇ Ü N L E M.
SEVDALILARIN.
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
4. İyiliğe Karşılık Beklememek
BENİM ADIM SABAH Bir bebeği koklayınca için ısınıyorsa sevinçten... Bereketli bir tarlada, rastgele bir buğday başağı olmak istiyorsan... Veya bir kum.
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
AKRABALARIMIZ.
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI VE ÇARELERİ
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
Sunum transkripti:

Panayır Ö y k ü c ü

Kış geliyor, havalar iyice soğudu. Maviş kızım çimlere uzanıp sırtındaki benekleri ısıtamıyor artık. Yağmurlar başlayınca Sarı kızım da sokağa çıkıp oynayamamaktan şikayet eder oldu. Bu ikisinin evdeki didişmesinden, vırvırından ise ben bıktım usandım. “Hadi sizi panayıra götüreyim de eğlenin bari biraz,” dedim.

Sevinçten tavan arasındaki yaylı somyanın üstünde hoplayıp zıplamaya başladılar. Sonra, “Kuzenlerimiz de gelsin ama!” diye tutturdular. “Tamam anladık, ararım amcalarınızı,” dedim. Ne yapayım?

Kızlarımın haşarı yeni bir kuzeni oldu. Bayılıyor bunlara korku hikâyeleri anlatıp ödlerini patlatmaya. Yok mezarın içine canlı canlı konmuş Bizans İmparatoru’nun hikâyesi, yok hortlaklar, yok gölgeler, sırlar, surlar, kader, alın yazısı, mezarlar falan filan. Başka konu yok çocukta, çok yaramaz ama ne yapalım, kuzenimiz oluyor efendim.

Halbuki büyük ağabeyi öyle mi? Pek şair ruhlu bir çocuk. Nasıl da anlamlı sözler söyler durur, bir görseniz. Yalnız bazen o da haylazlaşıyor. Bakın Maviş’e ne dedi geçen gün: Pencerenin dışı, göğün yüzü Teninin buğusu benim Perdeni bir sabah açmazsan Duvarından girerim. * * Devam edemedi tabii; ben: “Huop dedik, o senin kuzenin oğlum!” diye araya girmek zorunda kaldım.

Rüzgâr oğluma ise kimselere söz söyletmem. Bir filozof, sonsuzluk nehrinde iz bırakabilecek bir çocuktur o. Zamanın, rüzgârın, ateşin, suyun, havanın, toprağın içinde gizli kalmış destanları bulup öykü gibi masal gibi anlatır durur bizlere. Biliyorum bu çocuğu bütün dünya tanıyacak bir gün.

Bir de Türkan var panayıra gelen bizimkilerle. İşte o da bambaşka bir çocuk, eşi benzeri yok, nadir rastlanan meleklerden. Doğruluk, adalet, merhamet, iyilik, vefa, incelik, çalışkanlık, özveri… Sanki bütün erdemler onda toplanmış. Fazla söze ne hacet!

Dostum Mehmet Zaman Saçlıoğlu ile aynı güne koyduk TÜYAP KİTAP FUARI’NDAKİ imza günümüzü… 7 Kasım Cumartesi günü saat – arasında Beylikdüzü’ndeki kitap fuarındayız. Mehmet, T. İş Bankası Kültür Yayınları standında olacak (Salon 3 – no: 408).

Ö y k ü c ü ise Komşu Yayınları Standında (salon 4 – no: 213) kitap imzalayacak.

Not : Kızlarımın Ankara’daki amcalarıysa; telli turnaları, müzikal provaları, vakitsizlikten kaşıyamadığı başı, ikinci tekini bulamayıp bir pabuca sokmaya çalıştığı ayağı nedeniyle panayıra gelemiyor. Ama çocukları panayıra kendi başlarına geliyordur mutlaka. (Çınar Yayınları, salon 3 – no 407 A ve de Epsilon Yayınevi salon 3 – no 308)

2. Kitabın öykülerine dönüş Öykücü Can Özoğuz