XML TEKNOLOJİLERİ BTP 206. Ders İçin Gerekli Olan Ders Kitabı –XML, Zafer Demirkol, Pusula Yayınları Yardımcı Ders Kitabı –XML How To Program, Deitel.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Web uygulamalarında yeni bir yaklaşım AJAX
Advertisements

BILM454 – XML ve XML Web Servisleri
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
HTML
WEB TASARIM Temel Kavramlar.
MIT504 İnternet ve Web Programlama: Javascript programlama devam Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko.
Özel Site.NET İnternet Nedir? Soner Sevindik.
XML eXtensible Markup Language
Silverlight Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
İnternet Sitemizi Açarız! Çok Heyecanlıyız !. Fakat Ziyaretçi Gelmez..
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
XML ve XML Uygulamaları
Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı
Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
WEB TASARIMI HTML.
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İNTERNET.
İSİM UZAYLARI.
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
WEB 2.0 ARAÇLARI SABRİYE ESER TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
Standartlar ve Protokoller
Ertan Deniz Öğretim Görevlisi.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
IT504 ~~DOM~~ Belge Nesne Modeli I
İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA
XML tabanlı B2B Çözümleri, Selim Akyokuş XML tabanlı B2B Çözümleri, Selim Akyokuş XML TABANLI B2B ÇÖZÜMLERİ Doç. Dr. Selim Akyokuş Bilgisayar Mühendisliği.
XML Genişletilebilir İşaretleme Dili (eXtensible Markup Language), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmayı.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
XML Document Object Model (DOM)
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Görsel Programlama Dr. Muhammet Balcılar
XML NEDİR? XML platformdan bağımsız veri taşıyabilen işaretleme dilidir. XML datanın tanımıyla ilgilidir. HTML gibi bir işaretleme(Markup) dilidir. Document.
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Açık Ders Malzemelerinde (ADM) Teknik Alt Yapı R. Orçun Madran
.  HTML gibi işaretleme etiketlerini kullanan, verilerin depolanmasını sağlayan ve bu verileri metin formatında saklayan bir dildir.  HTML ile XML.
İSİM UZAYLARI.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
XML Teknolojisine Gerçekçi Yaklaşım
ÖĞRETİMİ TASARLAMA: SIRALAMA
XII. Türkiye’de İnternet Konferansı 8-10 Kasım 2007 Anlamsal HTML’e Yeni Bir Bakış: MİKROFORMATLAR Abdullah Çetin ÇAVDAR Mert DUATEPE.
FIZ 172 BİLGİSAYARA GİRİŞ II
XML ve XML Teknolojileri
Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ. Dersin Amacı Web Tabanlı Sistemlerin ve web sayfalarının gelişimininde kullanılan teknolojinin anlatılmasını kapsamaktadır.
Hazırlayan: Yeşim EKİCİ. Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır Internet.
WEB 2.0 ARAÇLARI TANITIM MUSTAFA EROĞLU
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
Web Araçları Web Teknolojileri ve Programlama ODTÜ-SEM.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
MathML Mathematical Markup Language BURAK ZEYDAN
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Web Tasarımı Giriş.
Web Teknolojileri Giriş.
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Sunum transkripti:

XML TEKNOLOJİLERİ BTP 206

Ders İçin Gerekli Olan Ders Kitabı –XML, Zafer Demirkol, Pusula Yayınları Yardımcı Ders Kitabı –XML How To Program, Deitel & Deitel Referanslar ve diğer dökümanlar: – – –

Ders İçeriği 1. Giriş – Marup Dilleri ve XML – Hafta 1 2. XML Dökümanları Oluşturmak – Hafta 2 3. Geçerli XML Dökümanları Oluşturmak – Hafta 3 3. Varlık Kavramı ve Kullanımı – Hafta 4 4. Şemalar – Hafta 6,7 5. Vize – Hafta 8 6. XML Dökümanlarını HTML Sayfalarina Gömmek –Hafta 9 7. XSL – Hafta 10, Seminerler – Hafta12,13 9. Konu Tekrarı – Hafta 14

Dönemlik Ders Planı Sınav Yüzdesi –Vize %30 –Seminer %20 –Final %45 –Yoklama %5 (Teori >=%70 ve Uygulama >=%80) Seminer Konuları 1.DOM 2.SAX 3.XHTML ve XForms 4.WML (Wireless Markup Language) 5.MathML (Matematical Markup Language) 6.XML Query Language (XML Query) 7.XML Topic Map (XTM) 8.XML Digital Signutares 9.XML Web Services 10.XML Dökümanlarının Saklanmasına ve Sorgulanmasına Destek veren Veritabanı Yönetim Sistemleri

Aklınıza Takılanlar?? Derse geçmeden önce!!

Bölüm 1 – XML ‘e GİRİŞ İçindekiler 1.1XML ‘e Giriş 1.2İşareteleme Dillerinin Tarihçesi 1.3XML ve HTML 1.4XML Uygulamaları

1.1 XML’e GİRİŞ İşaretleme Dilleri ve XML –XML : eXtensible Markup Language –“Genişletilebilir İşaretleme Dili” –XML, HTML gibi bir işaretleme dilidir.SGML’in bir alt kümesidir.

1.2 İşaretleme Dillerinin Tarihi SGML –Structured Generalized Markup Language –Verilerin, sistemler ve uygulamalardan bağımsız olarak tanımlanma ihtiyacı SGML’i doğurmuştur. –Veriyi işaretlemek için geliştirilmiş text tabanlı bir dildir. –Metin dosyaları hangi sistem olursa olsun mevcut metinleri görüntüleyebiliyorsa veri platformdan ve uygulamadan bağımsız hale gelmiş demektir. –Oldukça esnek ve bu yüzden karmaşık

1.2 İşaretleme Dillerinin Tarihi HTML –1991 yılında gelişen ve yaygınlaşan internet HTML dilinin standart olmasına büyük katkısı vardır. –HTML, SGML’in özelleştirilmiş halidir. –SGML’in text tabanlı etiketleme mantığını kullanarak bir kısım etiketleri standart haline getirilmiş özel bir uygulama –HTML etiketlerini yorumlayan programlar (browser) yaygınlaştı.

1.2 İşaretleme Dillerinin Tarihi XML –SGML ‘e çok benzer tarafları vardır. –SGML ‘de olduğu gibi tanımlı etiket yoktur.Etiketleri kullanıcılar tanımlarlar. –Ama SGML ‘e göre kuralları ve kapsamı daha belirginleşmiştir. –1996 ‘da W3C çalışma grubu tarafından geliştirilmiştir.

1.3 HTML ve XML XML kesinlikle HTML yerine tasarlanmış dil değildir. HTML belgelerin şekilsel tasarımı için düzenlenmişken, XML belgelerin içeriği için tasarlanmış bir dildir.

1.4 XML Uygulamaları ve Diğer ML’ler XML veriyi kendimiz etiketleriz Önemli olan XML ‘in veri değişim standardı haline gelebilmesi. Bunun içinde her sektör kendi alanları ile ilgili veri standartlarını çıkarmalı –MathML –WML –....gibi