belediye bütçesini oluşturan tüm gelirlerin 120 milyon YTL olduğunu var saydığımız örnek bir model Bütçe 120 Milyon YTL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TAM SAYILAR.
Advertisements

24-MALİ DURAN VARLIKLAR Erkan Tokatlı
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
Dünya’yaNE Katıyorsun? süt üretiyor bal üretiyor yumurta üretiyor oksijen üretiyor CANLILAR ÜRETİYOR...
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Yerleştirmede Kullanılan Puanlar Nasıl Hesaplanıyor
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
İnsan türünün bin yıl önce tüm dünyaya yayıldığı, çıkış yerimiz olan Afrika, kelimenin tam anlamıyla “geride bırakılmış” bir Kıtadır. Üzerinde.
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
Maliyet, Hacim, Kar Analizi
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
MATEMATİKTEN KORKMUYORUM!
PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA
Kurallar Eğitimin Edification ı ÇOOOOOOOOKKKKK ÖNEEEEEMLİİİİİİİİİ. Alttaki yazı eğitimin sahibinin cümleleri sizde bu şekilde kendi cümllelerinizle ve.
MALİYET MUHASEBESİ İBRAHİM HOCAOĞLU.
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
AB ve Spor. Yaklaşık 125 milyon AB vatandaşı herhangi bir spor etkinliğine katılmaktadır. Bu her dört kişi başına 1’den fazla bir rakamdır. Bireyler,
MALİYET VE YÖNETİM MUHASEBESİ
© 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu. © 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu Kamu İhale Kurumu Kamu Alımlarını İzleme ve Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı TİTUBB Uygulamaları.
ISLETME BILIMINE GIRIS 1
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Bölüm 6 Yatırım Kriterleri
Badminton Federasyonu Örnek Sponsorluk Teklifi Türkiye Şampiyonaları ( Yaş ve Büyükler) İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
Be Ş eri Sermaye H İ ZMET YöneT İ M İ Prof.Dr.Kamil Ufuk BILGIN TODAIE ankara VI.YEREL YÖNETİMLERİN MALİ YÖNETİMİ FORUMU.
ŞEBİNKARAHİSAR’DA KARDELENLER AÇIYOR PROJESİ
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SUNU HAZIRLAYAN ERGÜN GÜMÜŞ.
Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
1 Bütçe reformu Güney Afrika deneyimi Andrew Donaldson Genel Müdür Yardımcısı: Kamu Finansmanı Ulusal Hazine – Güney Afrika.
Kâr Maksimizasyonu.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YÜZDELER YÜZDELER.
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi “Badminton Federasyonu Ana Sponsorluk” İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor hakları: Badminton.
Günlük Haftalık /Günlük Aylık / Günlük Uzun Süreli TL TL Proje Tarihine Göre Fiyatlandırılacaktır TL TL
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
EKO-OKULLAR.
Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Belirlilik Koşullarında Sermaye Bütçelemesi
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Çalışma Sermayesi Finansmanı
START PRESCONFERENCE MEETİNNGS 09/04/2014 EDİRNE MARTYR TEACHER ADNAN TUNCA HEARING-İMPAIRED PRIMARY SCHOOL Barutluk Region Yıldız Çeşme Street KIYIK
MAHALLİ İDARELER YEREL SEÇİMLERİ KONYA EREĞLİ SEÇİM BÖLGESİ.
30 Mart Mahalli İdareler Seçim Sonuçları İncelemesi.
MADDİ DURAN VARLIĞI KREDİLİ SATIN ALMAK MI KİRALAMAK MI??
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
İLLER BANKASI.
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
YEREL SEÇİMLER Yerel yönetimlerin kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir.
(Genel) Vergi Hukuku.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
MÜKEMMELLİĞE DOĞRU TÜRKİYE İsrafın Önlenmesinde Durum Tesbiti ve Çözüm Önerisi: 80/20 Prensibi ve 6 Sigma Yönetim Sistemi Prof. Dr. Aziz Akgül Türkiye.
EĞİTİM FİNANSMANI ve OKULDA KAYNAK YÖNETİMİ
EĞİTİM KURUMLARINDA KAYNAK VE BÜTÇE YÖNETİMİ
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
Sunum transkripti:

belediye bütçesini oluşturan tüm gelirlerin 120 milyon YTL olduğunu var saydığımız örnek bir model Bütçe 120 Milyon YTL

Bütçe 120 Milyon YTL

Bütçe 120 Milyon YTL

İhale ve Satın Alama Süreci Başlar Teklif Usulü Pazarlık Usulü Açık Diğer Kişi ve Kurumlara Teklif Usulü Pazarlık Usulü Açık Belediye AŞ Bütçe 120 Milyon YTL

Bütçe 120 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

Tüm Örnek Bütçeden yatırım, satın alma ve diğer içten ve dıştan sağlanacak hizmetler için kalan miktar. 100 milyon YTL 20 Bütçe 120 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

Örnek bütçemizden ortalama gelir Ortalama %30 Kar ile 30 Milyon YTL Olduğunu var sayalım. Not : gerçekte kârlılık %5 ile %500 arasında değişkendir. 20 Bütçe 120 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

20 Bütçe 120 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

20 Bütçe 120 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 5 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

20 Bütçe 120 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 5 Milyon YTL Ortalama kar 30 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

Bütçe 120 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

20 Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Bütçe 120 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Ortalama Kar 35 Milyon YTL Mah. Dağıtılan 20 Milyon YTL Konu Ortakları 15 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

20 Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Bütçe 120 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Ortalama Kar 35 Milyon YTL Mah. Dağıtılan 20 Milyon YTL Konu Ortakları 15 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

Konu ortaklarına 15 milyon ytl Kârın %50 si ile Ortakların hissedar olduğu Mahalle ve İlçe A.Ş.’nin organizasyonunu takip ettiği %51 i Büyük ortağa ait Büyük Ölçekli Yatırımların gerçekleşmesi Çalışma Döngüsünün devamı. Bütçe 120 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL

20 Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Bütçe 120 Milyon YTL Yaklaşık Gelen 30 Milyon YTL Ortalama Kar 35 Milyon YTL Mah. Dağıtılan 20 Milyon YTL Konu Ortakları 15 Milyon YTL Maddi Karşılığı Olmayan Giderler 20 milyon YTL Yatırım

SİSTEMETİK

Yönetim kurulu tek tek stkların seçimleriyle gerçekleştirilir

Dijital sokak bilgi panosu (video board)

Büyükaile Yerel yönetimlerden başlayan BİREYSEL ve TOPLUMSAL FAYDAYA DAYALI Bir değişim/Dönüşüm/%100 Katılımlı Sürdürülebilir Yönetim Projesidir.

Mahalle A:Ş İlçe Aş haricinde hiçbir şirkete ortak olamaz ortaklar olur. 4 yılda bir kendini fesh eder ve yeniler.

Heryıl yeni secim yapılarak yenilenerek değişir

Küçükkardeşler haricinde hiçbir şirkete ortak olamazlar 5 yılda bir kendini fesh eder ve yeniler

“Küçükkardeş” lerle gerçekleştirilen proje gelirleri

Toplumsal vicdan için DEDE Projesi

Evsizler arasında sürekli başarı ve üretim yarışması gerçekleştirilir.

Büyükaile Küçükcep

Üreten Evsizlere ve Diğer Üretenlere Ödül