ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ..
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 2 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü.
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Avrupa Birliği Ülkeleri
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Erasmus + Staj Hareketliliği Oryantasyon Toplantısı
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
Staj Hareketliliği Nedir?
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ YERLEŞTİRMELER
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler Birimi
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS STAJ PROGRAMI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO)

ERASMUS STAJ PROGRAMI (ERASMUS PLACEMENT MOBILITY) Staj (placement), öğrencinin LLP Erasmus’a katılan başka bir ülkede bir organizasyon ya da işletmede mesleki eğitim alma veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Ayrıntılı bilgi için: http://www.ico.metu.edu.tr/erasmus-placement-internship-activity

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ Başvuru Koşulları Lisans / Lisansüstü programlarda 1 dönemini tamamlamış olmak, Genel not ortalamasının (CGPA) lisans öğrencileri için en az 2.50, lisansüstü öğrencileri için en az 3.00 olması gerekmektedir. Staj başvurusu yapacak öğrencilerin 3 Ağustos 2012 tarihinde yapılacak olan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı’na girmesi zorunludur.

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ Nasıl Başvurulur? Staj yapılacak kurum / üniversite öğrenci tarafından bulunur ve başvuru yapılırken kurumdan alınan kabul mektubu başvuru formu ile birlikte ico@metu.edu.tr adresine iletilir. Başvuru formu: http://www.ico.metu.edu.tr/application-2 Not: Staj yapılacak kurum AB kurumları ve ajansları, AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar ve misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimizden biri olamaz. Kabul mektubunda tarihler belirtilmelidir.

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ Staj süresi azami ve asgari 3 ay olmalıdır. En geç 30 Eylül 2013 tarihinde sonlanmalıdır. Başvuru dönemi: 15.06.2012-01.08.2012 Başvuru duyurusu: http://www.ico.metu.edu.tr/duyuru/2012-2013-academic-year-erasmus-placement-internship-mobility-applications

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ Staj bitiş tarihi 2013-2014 akademik yılının başlangıç tarihinden sonra bir tarih olmamalıdır. Öğrenciler kayıt döneminde ODTÜ’de olmalıdırlar. Zorunlu staj dersi olmayan bölümlerin öğrencileri de başvurabilirler. Staj tamamlandığında yapılan stajın ders olarak sayılması zorunludur (zorunlu ders yoksa “International Student Practice” dersi olarak sayılabilir).

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ Seçim Kriterleri % 55 not ortalaması % 45 Erasmus İngilizce Yeterlik Sınavı (EİYS) Daha önce Erasmus veya Exchange programından yararlanmış öğrencilere staj başvuru değerlendirilmesinde öncelik verilmez

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ (2013 hibe miktarları henüz yayınlanmamıştır) Almanya – 425 Avusturya – 463 Belçika – 429 Bulgaristan – 300 Çek Cumhuriyeti – 420 Danimarka – 596 Estonya – 365 Finlandiya – 515 Fransa – 497 G. Kıbrıs Rum Kesimi – 382 Hollanda – 468 İngiltere – 540 İrlanda – 523 İspanya – 438 İsveç – 493 İtalya – 480 Letonya – 365 Litvanya – 326 Lüksemburg – 429 Macaristan – 403 Malta – 365 Polonya – 403 Portekiz – 395 Romanya – 322 Slovakya – 373 Slovenya – 386 Yunanistan – 407

Sıkça Sorulan Sorular Soru: Erasmus/Exchange öğrenci değişimi programından sonra Erasmus stajından yararlanabilir miyim? Cevap: Evet, ancak öğrenci değişimi programından hiç yararlanmamış olan öğrencilere öncelik verilir. Soru: Bilimsel Hazırlık ya da İngilizce hazırlık öğrencisiyim; başvurabilir miyim? Cevap: Hayır. Kayıtlı olduğunuz akademik programda en az 1 döneminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular Soru: 4. sınıfta ya da okulu uzattığımda programlardan faydalanabilir miyim? Cevap: Erasmus stajının ders olarak sayılma zorunluluğu olduğundan, mezun olma durumunda olan öğrencilerimiz faydalanamaz. Stajdan sonra en az 1 dönem daha ders alacak olan öğrencilerimiz faydalanabilir. Soru: Alttan dersim varsa (FF/FD) programlara başvurabilir miyim? Cevap: Kümülatif not ortalamanız lisans için 2.5 ; lisansüstü için 3.00’ın altına düşmediği sürece FF/FD notu başvurunuza engel teşkil etmez.

Sıkça Sorulan Sorular Soru: Lisansüstü programlarda dersleri bitmiş bir öğrenci de programa katılabilir mi? Cevap: Mezun olma durumunda olmadığınız sürece; evet. Ancak yine de yapacağınız stajın ders olarak transkriptinize işlenmesi gerekir. Soru: ÖYP asistanıyım. Erasmus staj programlarından yararlanabilir miyim? Cevap: Evet, ancak yerleştirmelerde ÖYP asistanlarına öncelik verilmez.

Sıkça Sorulan Sorular Soru: Erasmus staj hareketliliğinden hibesiz yararlanabilir miyim? Cevap: Evet. Soru: SUNY veya uluslararasi ortak yuksek lisans/ doktora programı öğrencisiyim. Erasmus staj programlarından yararlanabilir miyim? Cevap: Evet, ancak öncelik verilmez. Soru: Zorunlu stajı olmayan bölümlerin öğrencileri de başvurabilir mi? Cevap: Evet. Gerçekleştirilen stajın bölüm/program tarafından akademik olarak tanınması gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği Ofisi Kütüphane Binası, Solmaz İzdemir Salonu yanı Ofis saatleri: 10.00-12.00 14.00-16.00 E-mail : ico@metu.edu.tr Telefon: 210 ---- 7178 / 7177 /7179 /3405 3491/ 3499 /3486 / 7180

Web sayfaları www.ico.metu.edu.tr www.ua.gov.tr (Ulusal Ajans) Erasmus Yönergesi: http://www.ico.metu.edu.tr/llp-erasmus