BİNOM DAĞILIMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Uygun Hipotezin Kurulması, Tip I Hata ve Tip II Hata
Advertisements

İSTATİSTİK VE OLASILIK I
1 OLASILIK • Populasyon hakkında bilgi sahibi olmak amacı ile alınan örneklerden elde edilen bilgiler, bire bir doğru olmayıp hepsi mutlaka bir hata payı.
OLASILIK ÇEŞİTLERİ.
OLASILIK Hatırlatma : Örnek: Bir torbada 1 den 10 a kadar numaralanmış etiketler bulunmaktadır. Bir çekilişte asal sayı olan bir etiket çekme olasılığı.
OLASILIK.
KÜMELER.
POLİNOMLAR TANIM: P(x)=anxn+an-1xn a2x2+a1x+a0 biçimindeki ifadelere reel katsayılı bir bilinmeyenli polinom denir. anxn, an-1xn-1, ... , a1x+a0.
10.Hafta istatistik ders notlari
BAĞINTI SAYISI VE ÇEŞİTLERİ Kim korkar matematikten?
OLASILIK Populasyon hakkında bilgi sahibi olmak amacı ile alınan örneklerden elde edilen bilgiler, bire bir doğru olmayıp hepsi mutlaka bir hata payı taşımaktadır.
3. Hipergeometrik Dağılım
Rassal Değişken S örnek uzayı içindeki her bir basit olayı yalnız bir gerçel (reel) değere dönüştüren fonksiyona rassal değişken adı verilir. Şu halde.
Birinci Dereceden Denklemler
doğal sayısındaki rakamların sayı değerleri toplamı kaçtır?
KAVRAM ÖĞRETİMİ.
DERS İÇERİĞİ Olasılık, ortaya çıkışı ve anlamı Örneklem uzayı
Ardışık n tane tamsayının toplamı 15 olduğuna göre n in alabileceği değerler toplamı kaçtır?
MADE IN BAL.
Olasılık ve Olay Çeşitleri
Örnek Alıştırmalar 1. Hilesiz bir zar atıldığında zarın üst yüzünün
PERMÜTASYON.
Olasılık Çeşitleri OLASILIK ÇEŞİTLERİ.
OLASILIK DAĞILIMLARI Bu kısımda teorik olasılık dağılımları incelenecektir. Gerçek hayatta birçok olayın dağılımı bu kısımda inceleyeceğimiz çeşitli olasılık.
PİYANGO SAYISAL LOTO.
Olasılık Hesapları Rassal herhangi bir olayın, belli bir anda meydana gelip gelmemesi konusunda daima bir belirsizlik vardır. Bu sebeple olasılık hesaplarının.
BAĞIMLI VE BAĞIMSIZ OLAYLAR
Şartlı Olasılık Bir olayın olasılığından söz edebilmek için bir alt kümeyle temsil edilen bu olayın içinde bulunduğu örnek uzayının belirtilmesi şarttır.
UGUR KOCA Konu : OLASILIK
CİSİMLERİN FARKLI YÖNLERDEN GÖRÜNÜMLERİ
OLASILIK.
OLAY, İMKÂNSIZ OLAY, KESİN OLAY
Kesikli Şans Değişkenleri İçin;
DAĞILIMLAR VE UYGULAMALAR
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
OLASILIK.
KESİKLİ ŞANS DEĞİŞKENLERİNİN OLASILIK DAĞILIMLARI
TAM SAYILARLA BOŞLUK DOLDURMA
SORU: Bir madeni para ardı ardına 10 kez atıldığında kaç kez tura gelir? Tahmin edin. : : : :
1. Bir zar ardı ardına iki kez atılıyor. Birinci atışta 6 ve
MATEMATİK 1 POLİNOMLAR.
OLASILIK İÇİNDEKİLER: Çıktı Evrensel Küme Örnek Uzay Olay
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ ÖZKAN ÖZCAN
HAZIRLAYAN:İMRAN AKDAĞ NO:
İçinde değişken bulunduran ifadelere cebirsel ifadeler denir. Örnek: 3x+1, 6x²+23x+7, 2xy+y gibi….
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
İSTATİSTİK UYGULAMALARI
Kesikli ve Sürekli Dağılımlar
OLASILIK DAĞILIMLARI Bu kısımda teorik olasılık dağılımları incelenecektir. Gerçek hayatta birçok olayın dağılımı bu kısımda inceleyeceğimiz çeşitli olasılık.
İSTATİSTİK YGULAMALARI: SINAVA HAZIRLIK
İŞLEMLERDE KOLAYLIKLAR, PROBLEM KURMA ve ÇÖZME
KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER
Ardışık Doğal Sayılar.
Kesikli Olasılık Dağılımları
İstatistik Tahmin ve Güven aralıkları
Tacettin İnandı Olasılık ve Kuramsal Dağılımlar 1.
NED İ R? Olasılık, sonucu kesin olmayan olayları sayılarla ifade eder. Olasılık teorisi günümüzde şans oyunlarının yanısıra, ekonomi, spor,siyaset, bilimsel.
MUSTAFA ŞAHİN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
Rastgele Değişkenlerin Dağılımları
1 OLASILIK 2. 2 TÜMLEYEN, BİRLEŞİM, KESİŞİM E ve F olaylarına sahip bir örneklem uzayı S olsun. olduğu açıktır. S de olup da E de olmayan noktaların kümesine.
3. Hipergeometrik Dağılım
OLASILIK ile İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
SOY AĞACI (PEDİGRİ) -Kalıtsal bir özelliğin nesiller boyu nasıl aktarıldığını gösteren şemaya soy ağacı denir. - Kalıtsal bir özelliğin ya da bir kalıtsal.
OLASILIK İrfan KAYAŞ.
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
5 Gamma Dağılımı Gamma dağılımının yoğunluk fonksiyonu şöyledir.
1- Değişim Aralığı (Menzil) Bir serideki en büyük değer ile en küçük değer arasındaki fark olarak tanımlanır. R= X max –Xmin 2 – Ortalama Sapma Seriyi.
OLASILIK DAĞILIMLARI Bu kısımda teorik olasılık dağılımları incelenecektir. Gerçek hayatta birçok olayın dağılımı bu kısımda inceleyeceğimiz çeşitli olasılık.
OLASILIK Uygulamada karşılaşılan olayların birçoğu kesin olmayan diğer bir ifadeyle belirsizlik içeren bir yapıya sahiptir. Olasılık kavramı kesin olmayan.
Olasılık Bir deneme sonrasında ilgilenilen olayın tüm olaylar içinde ortaya çıkma veya gözlenme oranıdır Olasılık, denemelerin olası sonuçları ile ilgilenir.
Sunum transkripti:

BİNOM DAĞILIMI

BİNOM DAĞILIMI 1 1 2 1 3 1

Bu uygulamayı genelleştirirsek Örnek:

ÖZELLİKLER 1. nin açılımında n + 1 tane terim vardır. 2. nin açılımında terimi varsa a + b = n dir. 3. nin açılımında baştan r. terim dir. 4. nin açılımında sondan r. terim dir. 4. nin açılımında katsayılar toplamı yazılarak bulunur. ün açılımında baştan 3. terimi bulunuz. Örnek: çözüm:

Örnek: ün açılımında sondan 2. terimi bulunuz. çözüm: Örnek: nın açılımında lu terimi bulunuz. çözüm: TEKRARLANAN OLAYLARIN OLASILIĞI Bir olay n tekrarlandığında istenen olayın olma olasılığı p olmama olasılığı q olsun. n tane olaydan r tanesinin istenen olmasının olasılığı olur.

5 çocuklu bir ailenin 3 kız 2 erkek çocuğu olma olasılığı nedir? Hilesiz bir madeni para 4 kez atılıyor. 3 kez yazı gelme olasılığı nedir? Örnek: Çözüm: 5 çocuklu bir ailenin 3 kız 2 erkek çocuğu olma olasılığı nedir? Örnek: Çözüm: veya uygun durum sayısı mümkün durum sayısı 2

Örnek: Bir futbolcunun attığı penaltıyı gole çevirme olasılığı tir. Beş penaltıdan 4 ünü gole çevirme olasılığı nedir? Çözüm: Örnek: Bir madeni para 4 kez atılıyor. En az 2 kez yazı gelme olasılığı nedir? Çözüm: veya veya

Ödev: Bir torbada 4 beyaz, 3 siyah5 mavi top vardır. Arka arkaya ve iadesiz olarak çekilen 3 topun farklı renkte olma olasılığı nedir? Çözüm: Ödev: İki yüzü mavi 4 yüzü kırmızı olan bir küp ardı ardına 5 kez atılıyor. 3 kez mavi gelme olasılığı nedir? Çözüm: 7 evli çift arasından rastgele iki kişi seçiliyor. Seçilen bu iki kişinin evli çift olma olasılığı nedir? Ödev: Çözüm: veya