xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu 525.000 dir. Bu askerlerin 400.000 nini İngiliz,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

ÇANAKKALE SAVAŞI
Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
Çanakkale Zaferi 1- 1-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi’yi İtalya’ya bırakmış, Balkan.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
VATAN SEVGİSİ.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Ocak 1916 (95 nci Yıldönümü)
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
VATANINI SEVEN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN
ÇANAKKALE SAVAŞI
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
ÇANAKKALE ZAFERİ.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Savaşa katılan ülkeler
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Çanakkale zaferi.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ÇANAKKALE SAVAŞI(1915) HAMİDE ÜSTÜN
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
18 MART ÇANAKKALE.
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
18 MART ZAFERİMİZ Şehri Sönmez Gülsüm AYHAN. ŞEHİTLER ÖLDÜ KALDI VATAN YAR ALAN BİLİNMEDİ ŞEHİTLER ĞÖĞE BAKTI İNLEDİ…
BAYRAK TÜRKÇE.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
ÇANAKKALE VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAN GÖRÜNTÜLER.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK.
ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

xzz2Itwm4E7E

1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz, Avustralya ve Yeni Zelandalı askerler oluşturuyordu. İngilizlerle birlikte yarımadaya çıkan Fransız askerlerin sayısı idi. Buna karşılık 5. Osmanlı ordusunun mevcudu civarındaydı. 2-) Çanakkale Savaşlarına katılan itilaf devletlerinin toplam kaybı civarındadır. Çanakkale yi savunan birliklerimizin toplam civarındadır. 3-) Çanakkalede Türk Milleti Mustafa Kemalini ortaya çıkarmış, yeni bir millet olabilmenin temelini atmıştır. 4-) Balkan Harbinin mahcubiyetini sona erdirmiş, dirayetli komutanlar iradesinde Türk insanının neler yapabileceğini göstermiştir.

Yaşıyor kalbimizde, Atatürk güneş gibi, Her zaman içimizde Tembellik yasak bize, Parolamız ileri, Dünyaya örnek olsun, Çalışkan Türk gençleri Ülkü verir, hız verir Bize 19 Mayıs Yurdumuzu kurtaran, Ata'yı unutmayız Tembellik yasak bize, Parolamız ileri, Dünyaya örnek olsun, Çalışkan TÜRK GENÇLERİ

Gülmeyiniz ey düşmanlar, Çanakkale geçilemez. Bekler nice kahramanlar, Çanakkale geçilemez. Filo, filoya dayansa, Yerler bomba ile yansa, Siperler kana boyansa, Çanakkale geçilemez. On Sekiz Mart Zaferi’ni, Herkes tanır Türk erini, Ölür de vermez yerini, Çanakkale geçilemez. Türk’ün göğsü, Türk’ün kolu, İman ile kuvvet dolu, Aslan yurdu Gelibolu, Çanakkale geçilemez.

Ey isimsiz meçhul asker, Ağustosun otuzunda Kazandığın büyük zafer, Karşısında: Cihan titrer. Yüreğinde ateş yandı, Mecbur oldun harp etmeye. Elin kana bir boyandı, Destanını cihan andı. Tarihlere dönüm yaptı; Demir elin: -Dur, diyerek... Bütün dünya hisse kaptı; Huzurunda irkilerek. Meçhul asker; alkış sana, Yaşıyorum sayende ben... Vazifedir her an bana, Hürmet etmek mezarına Gönderen: editor

GÖKLERDE HEP DALGALAN ANLI ŞANLI BAYRAĞIM KİMSE SANA YAN BAKMASIN ANLI ŞANLI BAYRAĞIM. HERKEZ SENİ KISKANSIN ÖZENEREK BAKSIN BENİM ŞEREF KAYNAĞIMSIN ANLI ŞANLI BAYRAĞIM. ATALARIMIN KANI ATAMIN ARMAĞANISIN GÖKTEKİ YILDIZLARDAN DAHADA PARLAKSIN. ONURUM GRURUM İYİKİ TÜRK DOĞMUŞUM EN BÜYÜK NAMUSUM ANLI ŞANLI BAYRAĞIM