Arçelik A.Ş. Enerji Yolu İstanbul, 11 Nisan 2008 Gökhan Özgürel

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yazılım Geliştirme ve Java
Advertisements

∑ ∑ ∑ SİGMA ELEKTRİK PROJE-TAAHHÜT
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Akıllı İzleme ve Verimlilik Artışı
Deniz’e Hoşgeldiniz.
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
ÜLKE SUNUMU TC BAŞBAKANLIK DTM ANKARA-TÜRKİYE 10 HAZİRAN 2008
KüReSeL IsInMa Küresel ısınma, dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında kullanılan bir terimdir.
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
AB Hakkında Genel Bilgiler
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
SON 3 YILDA BÖLÜMDE ÖZDEGERLENDİRME KONUSUNDA NELER YAPILDI? 7 Mart 2002.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Küresel Büyüme Oranları (%)
TARİHİ GELİŞİMİ İLE AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN ÇIKMAZI
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Gönüllü Karbon Piyasaları Istanbul, ICCI 13 Mayıs 2010 “A problem cannot be solved by the mindset that created it." A. Einstein.
Bankacılık ‘ta Yeni CRM Yaklaşımları M
Aldığım Kurslar 1998 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip ŞAHİN Mart
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Aralık 2012.
Alıştırma Eğitim Dokümanları
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
BÜYÜME.
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
EKOTEN TEKSTİL A.Ş. 7 li grup 3 lü vardiya çalışma sistemi
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
ENERJİ TASARRUFU.
Sunum İçeriği Küresel sorunlar ve çağımızda Kimya Mühendislerinin sorumlulukları. Çıktı esaslı eğitim programı MÜDEK ve akreditasyon süreci Mezun kazanımları.
GREEN MARKETING KONFERANSI
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİMİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
MOTORLU TAŞITLARDAN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ KAPSAMINDA ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Motorlu taşıtlardan kaynaklanan.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Avrupa Birliği Bayrağı Geleneksel olarak 12. mükemmeliyetin, bütünlüğün ve birliğin sembolü olduğundan dolayı bayrakta 12 yıldız vardır.
Vestel 25. Yıl Basın Toplantısı
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Collaboration with Universities Ms. İffet İyigün Meydanlı,
İKLİM DOSTU ŞİRKET MÜMKÜN MÜ?
M.O.S.B. 4. KISIM 405. CD. NO:1 MANİSA
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
EKO-OKULLAR.
NATO Kuruluşundan Bugüne Stratejik Konsept Evreleri.
Sola Kimya Firma Sunumu. Sola Kimya Firma Sunumu 2013 Ajanda Biz kimiz? Ürünlerimiz Vizyonumuz / Değerlerimiz Motivasyonumuz Stratejik Çerçeve.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
AMPD PERAKENDE ENDEKSİ by NIELSEN EYLÜL AYI SONUÇLARI 25 EKİM 2007.
Mevsim Şeridi
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ 11. Hafta
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ŞUBESİ EKO TASARIM VE ENERJİ ETİKETLEMESİ.
AB Altıncı Çerçeve Programı Türkiye Açılış Konferansı İstanbul 25 Nisan 2003 İŞ ÇEVRELERİ 6. ÇERÇEVE PROGRAMINDAN NE BEKLİYOR? Doç. Dr. Yalçın Tanes Arçelik.
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
Enerama Çevre Teknolojileri ENERAMA, enerji tasarrufuna sahip çevreci sistemlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi üzerine faaliyet gösteren.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

Arçelik A.Ş. Enerji Yolu İstanbul, 11 Nisan 2008 Gökhan Özgürel Arge Yöneticisi gokhan.ozgurel@arcelik.com www.arcelik.com www.arcelik.com

Küresel Isınma II. Dünya Savaşı sonrasında dünya nüfusu 2 kat, buna karşılık enerji kullanımı 4 kat artmıştır. 1958 yılında atmosferdeki 315 ppm/m³ karbondioksit oranı 2004'te 379 ppm/m³ olmuştur.

Kyoto Protokolü – Sorunun farkına varmak ! 11 ARALIK 1997 Kyoto Protokolü; Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi, ek protokolü Hedef 2012 yılına kadar 1990 yılı CO2e değerinin %5 altına düşmek 16 ŞUBAT 2005 Kyoto Protokolü’nün yürürlüğe girişi

Beyaz Eşya / Avrupa – Önde giden sektör! Çamaşır Makinesi ortalama ömrü boyunca enerji evreleri (11,4 yıl) Üretim Dağıtım Müşteri Kullanımı Ömrünü tamamlama (EOL) Washing Machine Eco Design Report, VHK Avrupa’da Beyaz eşya kullanımının toplam CO2e oluşumundaki etkisi

Beyaz Eşya / Avrupa – Önde giden sektör! Enerji Etiketi Uygulamaları (AB) 21 Ocak 1994 Buzdolabı Enerji Etiketi 23 Mayıs 1995 Çamaşır Makinesi Enerji Etiketi 16 Nisan 1997 Bulaşık Makinesi Enerji Etiketi Çamaşır Makinesi (1997) Enerji tüketimi azaltılması amacıyla Avrupalı Beyaz Eşya üreticileri tarafından imzalanan gönüllü anlaşmalar Bulaşık Makinesi (1999) Buzdolabı (2002)

ARÇELİK ARGE MERKEZİNİN KURULMASI – 1991 ARÇELİK ARGE VİZYONU Müşteriye konfor sağlayan (akıllı, sessiz, kolay kullanım), Çevreye dost, Yenilikçi, Mevcut ve gelecekteki standartlara uyumlu Ürün ve Teknolojileri Geliştirmek.

Ürün Geliştirme Birimleri ARÇELİK ARGE GÜCÜ Merkez ArGe Ürün Geliştirme Birimleri Çamaşır Makinesi Bulaşık Makinesi Pişirici Cihazlar Buzdolabı Kurutucu Kompresör Motor ve Pompa TEKNOLOJİ BİLGİ ÜRÜN BÖLÜMLER Merkez ArGe 161 Ürün Geliştirme Departmanları 450 TOPLAM 611

BUZDOLABI B A A+ Arçelik Buzdolapları ortalama Enerji Endeksi B-987 NF PLUS Orbital Buzdolabı (2000) Arçelik Buzdolapları ortalama Enerji Endeksi Blomberg CT1300 SuperPlus (2004) B A A+

“Orbital Refrigerator has A+ Energy Rating, Europe’s highest “Orbital Refrigerator has A+ Energy Rating, Europe’s highest !”, Appliance Magazine, April 2001 Günlük enerji tüketimi, 38 watt ampüle eşdeğer Blomberg CT1300 En Verimli Buzdolabı, AB Energy Plus Ödülü Mart 2004 2006 yılı Avrupa Çevre Ödülleri 1ncisi Günlük enerji tüketimi, 16 watt ampüle eşdeğer

ÇAMAŞIR MAKİNESİ 2007 PlusX Ekoloji ödülü Üretilen 100 makinanın 43’ü A+

KURUTUCU 6 ve 7 kg kapasiteli, A enerji sınıfından %25 daha az enerji tüketen yoğuşturmalı kurutucu Yoğuşturmalı kurutucu Avrupa pazarında en az enerji tüketen kurutma makinası “EcoTopTen” Avrupa’nın en az enerji tüketen elektrikli kurutucusu “PLUS X AWARD 2005” Yenilikçilik ödülü “Stiftung Warentest – 2006”, Alman tüketicilerine tavsiye edilen en iyi kurutucu “TestAchats – 2006”, Belçika tüketicilerine tavsiye edilen en iyi kurutucu

BULAŞIK MAKİNASI EKOLOJİST Bulaşık Makinesi 2005 yılı PLUS X AWARD TASARIM ve YENİLİKÇİLİK ÖDÜLÜ 2006 yılı AVRUPA ÇEVRE ÖDÜLLERİ 2ncisi DÜNYANIN EN AZ SU İLE EN İYİ PERFORMANS SAĞLAYAN BULAŞIK MAKİNESİ

Bulaşık Makinesi – 2008 Kirlilik ve Doluluk Miktarına göre Enerji Tasarrufu !

ENERJİ SİMÜLASYONLARI Eğer; Türkiye’de evlerde bulunan 20 milyon Buzdolabını, Blomberg CT1300 Buzdolabı ile değiştirebilseydik; 8900 GWh enerji tasarrufu sağlanırdı. Eğer; Bu sunumda anlatılan en verimli ürünlerin tümünü Türkiye’de evlerde kullanılan eşlenik ürünler ile değiştirebilseydik; çevreye verilen zararı yaklaşık 5 milyon ton CO2e azaltmış olacaktık.

Teşekkürler...

Sorular / Cevaplar