Bursa Birey Dershaneleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HOŞGELDİNİZ.
Advertisements

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
REŞADİYE KAZIM YILMAZ İLKOKULU
BAŞARININ ANAHTARI
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
Yaptığımız iş ne olursa olsun, o işi aşkla yapmalıyız… Rehber öğretmen Zeliha ATAŞCI.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
VERİMDEN KASTEDİLEN NE?
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Rehberlik Servisi Fatih Gelenbevi Lisesi Etkili Ders Çalışma
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Verimli Ders Çalışma Teknikleri 1.
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.
HEDEF VE AMAÇ BELİRLEMEK BAHÇE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
BAŞARI VE MOTİVASYON.
Rehberlik Servisi Hazırlayan Maruf BEÇENE
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ HOŞGELDİNİZ.
Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Büyük düşün, küçük adımlarla başla...
KENDİNİ KEŞFETMEYE İLK ADIM
OKUL BAŞARISINI ARTIRMADA VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
AMAÇ BELİRLEME.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA HACI LÜTFÜYE ŞİRECİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
ATATÜRK İLKOKULU Rehberlik Servisi
AYAZMA İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Sevtap KAHRAMAN Uzman Rehber Öğretmen
MOTİVASYON Fatma Nur İSPENOĞLU
KENDİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Rehberlik Servisi Hazırlayan Emel KORKUT ANAFARTALAR ANADOLU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Hazırlayan Hatice PAKSOY
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
Rehberlik Servisi Hazırlayan Maruf BEÇENE Agah efendi ilköğretim okulu Rehberlik Servisi.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
VERİMLİ DERS VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA. Bu Seminerin İçinde: * Niçin Öğreniyoruz? * Öğrenme nedir? İnsan nasıl öğrenir? * Öğrenmeye Fizyolojik Hazırlık.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
AMAÇ VE HEDEF BELİRLEME
Kurtuluş İlkokulu Rehberlik Servisi Kuruluş İlkokulu Rehberlik Servisi.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Rehberlik Servisi. PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
Verimli Ders Çalışma Semineri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
CEYLANPINAR İMKB ORTAOKULU Rehberlik Servisi. Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
ETKİLİ VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
BAĞLAR RAM Verimli Ders Çalışma Teknikleri Rehberlik Servisi.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Sunum transkripti:

Bursa Birey Dershaneleri Etkili Ders Çalışma Teknikleri Bursa Birey Dershaneleri Rehberlik Servisi

Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır.

Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse konsantre olamazken Bir kısmınız da çalıştığı halde başarılı olamamaktadır

BU DURUM ÇEŞİTLİ NEDENLERDEN KAYNAKLANABİLİR Başlıca Nedenler Amaçsız çalışma: Neden çalışmanız gerektiği konusunda tanımlanmış bir amacınız olmadığı için

Plansız ve programsız çalışma Evin değişik yerlerinde çalışma Yatarak uzanarak çalışma Kaynaklardan yararlanmama

Derslerden korkma, anlayamadığı dersi bırakma Dersle ilgili ön yargılar Bu ve benzeri faktörleri çoğaltabilirsiniz

Verimli Ders Çalışma Nedir? Verimli ders çalışmak sadece ders çalışmak için zaman ayırarak diğer etkinlikleri göz ardı etmek değildir. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır.

Ders Çalışmak Neden Zordur? Hedef belirleyen kimseler için anlamsız olan bu soru bir çok öğrencinin sürekli gündeminde yer almaktadır. Ders çalışmayı zorlaştıran bir çok neden vardır.

PEKİ O ZAMAN NE YAPMALIYIZ? En önemli nedenlerin başında: Amaçların belirlenmemiş olması Hedeflerin belirlenmemiş olması Önceliklerin belirlenmemiş olması gelir. PEKİ O ZAMAN NE YAPMALIYIZ?

Program hazırlamadan önce Amaç belirleyin Hedef seçin Önceliklerinizi sıralayın Başarmama korkusunu yenin Ön yargılarınızı kırın

Amacı olmadan bir kişi niçin ders çalışması gerektiğini açıklayamaz. Amacınızı belirlerken Niçin ders çalışıyorum ya da niçin ders çalışmalıyım? sorusuna cevap arayınız. Bu soruya cevap ararken biraz düşünün!

Niçin çalışmanız gerektiği sorusuna bulacağınız cevap sizin çalışma amacınızı oluşturur. Amacınızı tanımlamanız çalışma isteğinizi arttıracağı gibi iç motivasyon kazanmanızı da sağlar. Bu iç motivasyon beraberinde iç disiplin geliştirir.

Sizin amacınız ne? Ders çalışmaya başlamadan bu soruya yanıt arayın Ülkeye faydalı olmak, çocukları için iyi bir gelecek kurmak, toplumda saygın biri olmak ..vb her biri bir değerdir bu değerlerde kişide bir amaç oluşturur. Kişi bu amaçlar doğrultusunda hedefler belirler. Sizin amacınız ne? Ders çalışmaya başlamadan bu soruya yanıt arayın

Büyük insanların idealleri, Sıradan insanlarınsa hevesleri vardır. Unutmayın Büyük insanların idealleri, Sıradan insanlarınsa hevesleri vardır. Washington Irving

Bir hedef belirleyin Amacınızı belirledikten sonra bir hedef geliştirin. Hedef amaçlara ulaşmak için tanımlanmış bir nokta belirlemektir.

Bunlar yakın hedefler olabileceği gibi uzak hedeflerde olabilir. Matematik yazılısında iyi not almak, Sınıfta kalmamak Okulu bitirmek Üniversite sınavında başarılı olmak, Üniversiteyi okumak, Yüksek lisans & Doktora yapmak Kariyer yapmak

Hedeflerinizi gerçekleştirdiğiniz ölçüde amacınıza yaklaşmış olursunuz Hedeflerinizi gerçekleştirdiğiniz ölçüde amacınıza yaklaşmış olursunuz. Hedefleriniz gerçekçi olmalıdır. Ulaşamayacağınız hedefler belirlerseniz hayal kırıklığı yaşar, amaçlarınızı gerçekleştiremezsiniz.

BAŞARI İSE YENİ BAŞARILARI HEDEFİNİZ BELLİ OLURSA, VARACAĞINIZ YERDE BAŞARIYI GÖRECEKSİNİZ Başarı BAŞARI İSE YENİ BAŞARILARI KAMÇILAR

Önceliklerinizi belirleyin Hedeflerinizi gerçekleştirip amacınıza ulaşmak istiyorsanız önceliklerinizi de mutlaka belirlemelisiniz. Benim için öncelikli olan şeyler nelerdir? sorusuna yanıt bulmaya çalışınız.

Eğer hayatınızla ilgili sorumluluğu çevrenizdekilere veya olaylara bırakırsanız, çalışmanızı ve başarınızı her zaman engelleyecek birçok sebebiniz olacaktır.

Bir gün anneniz veya babanız size duymak istemediğiniz bir söz söylemiş olduğu için. Bir başka gün öğretmeninizle aranızda istenmeyen bir diyalog olduğu için. Bir başka gün canınız sıkkın olduğu için. Bir diğer gün hava içinizi kararttığı için. Bir başka gün arkadaşlar size bir yere gitmeyi önerdiği için.

için birden çok sebeple doldurmak mümkündür. Bu listeyi her gün için birden çok sebeple doldurmak mümkündür.

Bir an önce karar verin ve bunlara dengeli bir biçimde zaman ayırın Önceliklerinizi sıralayın Ders mi çalışmanız gerekir? Arkadaşlarla görüşmeniz mi gerekir? Televizyon mu izlemem gerekir? Gezmem mi gerekir? Bir an önce karar verin ve bunlara dengeli bir biçimde zaman ayırın

ÖNYARGILARINIZI KIRIN BAŞARISIZ OLMAKTAN KORKMAYIN Bir işe yada eyleme başlarken bir çok şey zor görünebilir. Zor olan yapmanız gereken faaliyet mi yoksa onu başarma konusundaki ön yargılarınız mı? Kendinizi bu anlamda denediniz mi? Olaylara karşı ne kadar ön yargılısınız?

Bir zaman cetveli hazırlayarak Plan için gerekli dokümanları Zamanınızı ve yaşamınızın kontrolünü elinizde tutun. Gün bugündür, Yer burasıdır, Yaşam sizin yaşamınızdır, Geleceğinizi etkileme fırsatına sahipsiniz. Günü yakalayın, Bu anı kullanın, Şimdi harekete geçiniz. Bir zaman cetveli hazırlayarak Plan yapabilirsiniz. Plan için gerekli dokümanları ve zaman cetvelini Rehberlik servinden Temin edebilirsiniz

1. Konsantrasyonu Sağlamak ÖĞRENMEYE PSİKOLOJİK (ZİHİNSEL) HAZIRLIK 1. Konsantrasyonu Sağlamak

Aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplar o gün yapacağınız çalışmaya konsantre olmanızı sağlayacaktır. Tam olarak NE öğrenilecek? Bu öğrenmedeki AMAÇ nedir? Bu konuyu EN İYİ NASIL öğrenebilirim? NEREDEN başlamalı NEREDE bitirmeliyim?

SİZİN BİRŞEY YAPMANIZIN NEDENİ OLAN BİR HEDEF İÇİN HAREKETE GEÇMEKTİR. 2.Motivasyon oluşturma MOTİVASYON; SİZİN BİRŞEY YAPMANIZIN NEDENİ OLAN BİR HEDEF İÇİN HAREKETE GEÇMEKTİR.

Bir şeyin olmasını ne kadar çok istersek, o iş bizim için o kadar zor olmaktan çıkar.”

Başarıların nedeninin yetenek olduğunu düşünmek büyük bir yanılgıdır Başarıların nedeninin yetenek olduğunu düşünmek büyük bir yanılgıdır. Başarının en önemli kaynağı çabadır.

Hayallerinizin gerçekleşmesini gereksiz bahanelerle ertelemeyin! Soruların zorluğu Yeteneksizlik Çalıştığı yerlerden soru gelmemesi Yeterince çalışmamış olması O gün kendisini iyi hissetmemiş olması Şansının iyi gitmemiş olması

Üzerine düşenleri yapmayanların, hayatlarının değişmesini beklemeye “İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün; hiçbir şey aşılamayacak kadar yüksekte değildir.” Anderson Üzerine düşenleri yapmayanların, hayatlarının değişmesini beklemeye hakkı yoktur...”

Rehberlik Servisinden yardım alabilirsiniz Her türlü Sorularınız için Rehberlik Servisinden yardım alabilirsiniz

HEPİNİZE BAŞARILAR DİLERİZ