Latif Mutlu İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Advertisements

CUMHURİYETİN GETİRDİKLERİ
Atatürk’ün 29 Ekim 1933 günü, Cumhuriyet’in 10
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
JAPONYADA EĞİTİM SİSTEMİ
Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk.
EKONOMİ ALANI’NDA YAPILAN İNKİLAPLAR
KAZANIMLAR 22. Atatürk döneminde sağlık alanında yapılan işleri devletin temel görevleri bağlamında inceler.
Kazanım 5. Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
TÜRKİYE’DE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME REFORMLARI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
ATATÜRK DÖNEMİ’NDE DIŞ SİYASET
SINIF:5-d OKUL: İHLAS İ.Ö.O
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
VİTALİ HAKKO ( Aralık 2007) Vitali Hakko,Vakko giyim mağazalarını kuran Yahudi asıllı Türk işadamı ve modacı.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
Kurum, Bir toplumda sosyal yaşamımızı birbirimize benzer şekilde gerçekleştirdiğimizi ifade eden ve sağlayan kültürel süreçlerdir.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İLKE VE İNKILAPLARIN EŞLEŞTİRİLMESİ
ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA DOĞRU ADIMLAR
İNKILAPLAR.
TÜRKİYE’DE SANAYİ SEKTÖRÜ
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
yok edilmeye çalışılmasını anlatan bir belgedir.
CUMHURİYET DÖNEMİ EĞİTİM ANLAYIŞI
Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Din Hizmetleri
ATATÜRK İLKELERİ.
CUMHURİYETLE GELEN DEĞİŞİKLİKLER SUNUMU.
ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA DOĞRU
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Türkiye'nin Jeopolitik Konumu
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
ÇAĞDAŞ ÜNİVERSİTE YOLUNDA
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
TÜRK KADININA SAĞLANAN HAKLAR
Hayattan Anlar   Hayatınızda bazı anlar vardır Birini öylesine özlersiniz ki rüyalarınızdan çıkarıp ona sarılmak istersiniz!
HALK EĞİTİMİ ve HALK EĞİTİM REFORMLARI
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
ÜNİTE:2.ADIM ADIM TÜRKİYE
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
HARF İNKILABINDAN MİLLET MEKTEPLERİNE MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AYDINLANIYOR
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Kütüphaneler haftasI.
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
Eğitim Alanındaki Yenilikler
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
FEDAKARLIK.
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
BERKAY ARIKAN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YUNUS NADİ ABALIOĞLU.
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
DÜZENLİ OLMAK.
 Lozan Barış Antlaşması’nda çözüme kavuşmayan sorunlardan birisi de Musul sorunu ve Irak sınırıydı.Misakımilli sınırları içinde yer alan ve halkının.
Geçmişten geleceğe.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
Türban Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ? Cevap : İki kutuplu dünyada ABD dinsizliği savunan Rusya’ya karşı din kozunu kullanmak istedi. Ve 1945’den.
PERSONEL DURUMU OKUL-ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ DURUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM.
Hayattan Anlar   Hayatınızda bazı anlar vardır Birini öylesine özlersiniz ki rüyalarınızdan çıkarıp ona sarılmak istersiniz!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
İLK ÖĞRETİM HAFTASI NE DEMEK ?
İNKILAPLAR. Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar  Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)  Ankara’nın başkent olması(13 Ekim 1923)  Cumhuriyetin ilanı (29.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
Sunum transkripti:

Latif Mutlu İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı

Hayat Hikayem Tunceli / Nazimiye Yedi yaşına kadar burada kaldık. Yüksek Rakımlı dağlar arasında, sert iklimli bir yer. O zamanlalar hiç yolu Olmadığı için tecrit edilmiş gibi idik. Dünyamız küçüktü.

Hayat Hikayem 1931 Elazığ’a göçüyoruz. Elazığ’da ilk kez kağnı arabası gördüğümde çok şaşırmıştım. Tekerlekleri boyum kadardı Elazığ’a göçüyoruz. Elazığ’da ilk kez kağnı arabası gördüğümde çok şaşırmıştım. Tekerlekleri boyum kadardı Elektrik fabrikası kuruldu. Önce sokaklara sonra evlere bağlandı Elektrik fabrikası kuruldu. Önce sokaklara sonra evlere bağlandı Cumhuriyetin onuncu yıl kutlamaları. İlk Üniversite kuruldu Cumhuriyetin onuncu yıl kutlamaları. İlk Üniversite kuruldu Elazığ’a trenin ilk kez gelişi. Halkevinin açılışı. Darwin teorisi Elazığ’a trenin ilk kez gelişi. Halkevinin açılışı. Darwin teorisi Hafta tatili Cumadan pazara alındı. Çağdaşlaşıyoruz Hafta tatili Cumadan pazara alındı. Çağdaşlaşıyoruz Halk evi kütüphanesine gitme alışkanlığı, ilk radyo dinleme Halk evi kütüphanesine gitme alışkanlığı, ilk radyo dinleme Yerli Mallar haftası Yerli Mallar haftası Mart ayında Atatürk’ü gördüm. Ve 10 kasım Mart ayında Atatürk’ü gördüm. Ve 10 kasım Hatay Geri alındı. Musul’u istiyorduk. 2. Dünya savaşı çıktı Hatay Geri alındı. Musul’u istiyorduk. 2. Dünya savaşı çıktı.

Hayat Hikayem Adana’ya göç ettik. 6 yıl kaldık. Ortaokul ve lise yılları orada geçti. Ramazanoğlu kütüphanesine sürekli gidiş. M.E.B tercüme ettiği Dünya klasiklerinin tamamını satın aldım. Adana’ya göç ettik. 6 yıl kaldık. Ortaokul ve lise yılları orada geçti. Ramazanoğlu kütüphanesine sürekli gidiş. M.E.B tercüme ettiği Dünya klasiklerinin tamamını satın aldım Şubat Churchill Adana’ya geldi. Onu gördüm. Hayal kırıklığı Şubat Churchill Adana’ya geldi. Onu gördüm. Hayal kırıklığı Wandell Wilkie’nin Tek bir Dünya isimli kitabı İbret Verici Wandell Wilkie’nin Tek bir Dünya isimli kitabı İbret Verici Büyük devalüasyon. 1$ = 130 kuruştan 280 kuruşa çıktı Büyük devalüasyon. 1$ = 130 kuruştan 280 kuruşa çıktı B. Franklin ile tanışma B. Franklin ile tanışma.

Hayat Hikayem 1950 Petrol Ofisine girdim. 15 yıl çalıştım. Şube Müdürü, Depo müdürü ve bölge müdürü olarak görev yaptım. Çalışırken Hukuk Fakültesine üç yıl devam ettim. Sonradan Özel İktisadi ve Ticari ilimler yüksek okulunda yönetici olarak görev yaptım. Türkiye’de ilk kez kurulan İskenderun Batman Petrol Boru hattının kurucu müdürü olarak görev çalıştım. İşimle ilgili araştırmalar sonucunda; iki Patent aldım Petrol Ofisine girdim. 15 yıl çalıştım. Şube Müdürü, Depo müdürü ve bölge müdürü olarak görev yaptım. Çalışırken Hukuk Fakültesine üç yıl devam ettim. Sonradan Özel İktisadi ve Ticari ilimler yüksek okulunda yönetici olarak görev yaptım. Türkiye’de ilk kez kurulan İskenderun Batman Petrol Boru hattının kurucu müdürü olarak görev çalıştım. İşimle ilgili araştırmalar sonucunda; iki Patent aldım.

Hayat Hikayem Doğduğum yer, kapalı ve dar bir yöre idi. İki günlük yol ötesindeki Elazığ’ı hayal ediyor ve arzuluyorduk. 7 yaşında birden bire Elazığ da uygarlığın ürünleri karşılaşınca gözlerim kamaştı. Bir birini izleyen Atatürk devrimlerini yaşamak, Onuncu yıl nutkunun yüreklendirici sözleri, marşlardaki coşkulu tempo benim için daima, çalışma ve ilerleme itici gücü olmuşlardır. Hayatımıza giren devrimler Atatürk’ün ölümü ile birlikte son buldu.

Hayat Hikayem Çoğulcu demokrasiye geçtikten sonra, her şey birden bire geriye aktı. Çoğulcu demokrasiye geçtikten sonra, her şey birden bire geriye aktı. Artık, ülkümüz; “Yükselmek ve ileri gitmektir” değildi. Artık, ülkümüz; “Yükselmek ve ileri gitmektir” değildi. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” denmiyordu. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” denmiyordu. “Ben sen yok, biz varız” sözü de unutuldu. “Ben sen yok, biz varız” sözü de unutuldu. Vatandaşlar partilere bölündü. Partiler cahil kalmış halka yaranmak için devrimlerden ödün vermeye başladı. Vatandaşlar partilere bölündü. Partiler cahil kalmış halka yaranmak için devrimlerden ödün vermeye başladı. Köy enstitüleri gözden düştü. Okullara yeniden din dersi girdi. Köy enstitüleri gözden düştü. Okullara yeniden din dersi girdi. Türkçe okunan ezan Yeniden Arapça’ya döndürüldü. Türkçe okunan ezan Yeniden Arapça’ya döndürüldü. Halkevleri ve Köy Enstitüleri kapatıldı. Atatürk Devrimlerine, karşı bir devrim hareketi başladı. İmam hatip okulları ve kuran kursları açıldı Halkevleri ve Köy Enstitüleri kapatıldı. Atatürk Devrimlerine, karşı bir devrim hareketi başladı. İmam hatip okulları ve kuran kursları açıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi nasıl kuruldu?

Başarıyı Yakalamak Kendini Bil !...Sokrates

Başarıyı Yakalamak Dinlemesini Bil !...

Başarıyı Yakalamak ABD, Dale Carenegie Enstitüsü Liderlik dersleri. (C ) ile başlayan bu üç şeyi asla yapmayınız; (C ) ile başlayan bu üç şeyi asla yapmayınız; Complaint Şikayet Complaint Şikayet Criticism Tenkit Criticism Tenkit Contempt Aşağılama Contempt Aşağılama

Başarıyı Yakalamak Japon erkeği karısı ile günde B ile başlayan üç kelime ile konuşur. Japon erkeği karısı ile günde B ile başlayan üç kelime ile konuşur. Bath Banyo Bath Banyo Bed Yatak Bed Yatak Breakfast Kahvaltı Breakfast Kahvaltı Japon Mucizesinin temeli Toplam kalite kontrolü ile sağlandı.

Başarıyı Yakalamak Finlandiya; Ne yapıyorsan en iyisini yapmalısın.

Türkiye Göstergeleri

Andrea Carnecia dan bir alıntı...