(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alt tarafı bir fincan kahve deme!
Advertisements

BASİT YAŞAMAK Dr. Yalçın ERGİR
(ses düğmesini açabilirsiniz)
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
ses düğmesini Murat Suyu’ndan da, Mavi Nil’den de duyulacak kadar açabilirsiniz SON ON BİR.
(ses düğmesini açabilirsiniz)
küçük bir internet masalı
“bizden” spor haberleri * ses düğmesini açabilirsiniz *
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
45 SANİYE Kaç şey hatırlar insan kırk beş saniyede?
Bugün öğlen tatilin var mı? Seni ödünç alabilir miyim?
(ses düğmesini açabilirsiniz) Kağıtlara bakarak ciddi ciddi konuşmam mümkün değil söyleşilerde, hatta konuşmanın nereye gideceğini de bilmem. Ama bildiğim.
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Her kahve aynı tadı taşımaz... Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona
İLETİŞİM BECERİLERİ SEMİNERİ
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Resim-iş dersi ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
(sesli).
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
HAYATI GÜZELLEŞTİRMENİN KURALLARI 1 İNSANLARA BEKLEDİKLERİNDEN FAZLASINI VERİN VE BUNU GÖNÜLDEN YAPIN.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
Zor elde ettiklerinizin kıymetini bilirsiniz; bu küçük öykümüz de, bir zor elde edişle, bir kıymet bilişle ilgili... (ses düğmesini açabilirsiniz)
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
motorlu misafir bir Pazar masalı ses düğmesini açabilirsiniz.
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
ANNEYE NİNNİ (bütün anneler bebektir) Bugün sonucu içimizi rahatlatan bir anjiyo yapıldı anneme. Henüz icat olmamış bir alet ile bakılsaydı, aslında.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
ALÇAKLIK KORKUSU (sesli). ALÇAKLIK KORKUSU (sesli)
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz bu satırları yazdıran Dmitry Dmitrievich Shostakovich ve André Rieu’ya teşekkürlerimle...
Üzerinde kuğu resmi olan, masmavi bir uçan balonum vardı.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar.
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
ANKARA’NIN MAHZUN BANLİYÖ İSTASYONLARI (Doğu Yakasının Hikayesi) (sesli)
ses düğmesini açabilirsiniz seksen iki yılda; açık alınla... Bir kutlama kartı geldi Korkut’tan; yani evvel zaman, kalbur saman içindeki, “bizim.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Barış - 2.
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
Boya sandığına saklı düşler
FRAGMAN ses düğmesini açabilirsiniz.
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
mazeret ses düğmesini açabilirsiniz bir fotoğraf makinasının, cepte beş kuruş parasının, aydınlık bir geleceğinin olmayışı da, Değil bir "makro" objektifinin;
(ses düğmesini açabilirsiniz) PROFESYONEL Léon, hayatımın filmlerindendir.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar. Lâkin.
ses düğmesini açabilirsiniz Bir sararmış fotoğraftayız.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
BUGÜNE DÖNÜŞ ses düğmesini açabilirsiniz Evet; en yaşanası dönemiydi kocamış dünyanın, 1960’lı yıllar. Yazmakla bitmezdi, o rengarenk siyah-beyaz detaylar,
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
İçindekiler: Grafik oluşturalım, Sayıları tanıyalım.
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
Sunum transkripti:

(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz

Küba; 1951.

Küba; 1951.

Küba; İhtiyar Santiago, tam seksen dört gündür hiç balık tutamamış, bir kulübede yaşayan yoksul bir balıkçıdır, Ernest Hemingway’ın “İhtiyar Adam ve Deniz” kitabında. Bir de çocuk yardımcısı vardır: Manolin. Ama Manolin’in ailesi, Santiago sahile bu kadar uzun süre eli boş döndüğü için onun talihsizliğine inanarak, çocuklarını başka bir balıkçı teknesine vermiştir. Yine de Manolin ailesinden gizli gizli Santiago’nun yanına gelmektedir. Santiago artık kararlıdır; küreklere asılacak, okyanusa açılacak, Gulf Stream’in sıcak sularında şansını deneyecektir. Başında hasır şapka; şafak sökerken vedalaşır, kendisine yem olsun diye istavrit veren Manolin’le.

Çok açıklarda, ihtiyarlığıyla bir başına, palamut yakalar Santiago. Bu kez palamudu yem yapar. Derken büyük bir kuvvetin oltaya vurduğunu görür; anlamakta da gecikmez – hayatının en ağır balığı zokayı yutmuştur. Ve büyük bir mücadele başlar karanın gözükmediği okyanus sularında. Belki de beş yüz – altı yüz kiloluk bir balık sürüklemektedir küçük teknesini. Gece geçer, gün geçer, bu ölüm kalım mücadelesi devam eder. Derken gevşer olta, yakaladığı balık teslim olmaktadır ve görür onu: o dev bir kılıç balığıdır.

Boyu teknesinden de uzun koca kılıç balığı bağlı olarak, sanki yanında Manolin varmış gibi konuşa konuşa, göremediği karaya doğru kürek çekmektedir ihtiyar kollarıyla. Köpek balıkları gelir bu kanlı ava ve bir büyük mücadele de onlarla başlar okyanusun ortasında. Mızrak gibi sopasıyla öldürebilse de tekini, diğerleri yemektedir, teknesiyle çektiği hayatının avını. Kılıç Balığı’ndan geriye bir tek iskeleti kalmıştır kıyıya vardığında. Bütün balıkçılar, bütün kasaba halkı hayretle bakmaktadır kıyıdaki tekneye bağlı koca balık iskeletine; ihtiyar balıkçı çocukluk düşlerine, bir Afrika plajındaki beyaz aslanları görmeye, belki de bir daha hiç uyanmamacasına, kulübesine uyumaya gittiğinde…

Nedense, İhtiyar Adam ve Deniz’in bu derin izleri gelmişti gözlerimin önüne; Ankara - Emek Mahallesi, 25. Sokak ile 19. Sokak’ın kesiştiği köşede mısır satan, o ihtiyar adamı gördüğümde. Belki yirmi beş, belki de otuz senedir, her gün Altındağ’daki gecekondusundan gelip, sabah 7:30’dan - 17:30’a, patlamış mısır satıyordu o sokağın köşesinde.

Kim bilir ihtiyar yüreğiyle nasıl bir mücadele vardı bu okyanusun ortasında. Sohbete başladık ve 1 liralık mısır aldım; ayrılırken de: -Amca; inan bana, çok güzellikler bekliyor seni… dedim kendisine. Çok duymuştum ama, hayatımda bu kadar yürekten: -Allah’a emanet ol; Allah’a emanet ol… ’u, belki bir tek annemden, belki bir tek babamdan duymuştum öncesinde.

Şimdi bir düşüm var: “Bir büyük sürpriz yapmak” İhtiyar Mısırcı”ya. 22 Haziran Salı günü – 27 Haziran Pazar günleri arasında herhangi bir gün, belki öğlen tatilinde, belki bir çıkışta, belki sevgi’yle buluşmada, yolumuzu Emek’e - “İhtiyar Mısırcı”ya düşürelim ve mısır alalım kendisinden. “Hiç” bahsetmeyelim bu planımızdan kendisine; onca köpek balığının arasından, son derece şaşırmış, son derece sevinmiş dönsün evine. Bir hatıra fotoğrafı çekerseniz bana da gönderin, ya da yazın bana o an hissettiklerinizi; ben de sayfamda paylaşayım 27 Haziran’dan sonra, bir ortak güzelliğe, bir küçük mutluluğa ortak olmanın büyük izlerini. Bir Alış – Veriş Merkezi’ne değil; bir İhtiyar Mısırcı’nın ekmek teknesine

gidiyor muyuz?

Bol kuvvet; yüreğinize - küreğinize… düş hekimi yalçın ergir e-posta: 21 Haziran 2010 SONRASINDA: