HOŞ GELDİNİZ MUTLULUK SEMİNERİNE UZMAN REHBER ÖĞRETMEN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
Dünya Güneş Ay.
Felsefenin Neliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Voli ve Loli bugün çok önemli bir konuyu öğrenecek
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ Yazarı bilinmiyor.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
DÜŞLER Bazen, tüm dünyayı kurtarabileceğimizi düşünürüz, elimizden gelen çok şey olmaz ama yine de moral bozukluğuna bire birdir.....
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
KUMDA AYAK İZLERİ
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
OYUNLAR HAYATIN TA KENDİSİDİR ASLINDA VE HER OYUNDA OLDUĞU GİBİ NETWORK MARKETİNG’DE DE OYUNDAN ZEVK ALAN, KURALLARA UYAN VE MIZIKÇILIK YAPMAYANLAR GÖĞÜSLEYECEK.
HZ. MUHAMMED ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİRDİ
RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN
Bu India’dan gelen TANTRA.
Okul Başarısında Ailenin Rolü
MUSUGİN SUNAR.
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
Allah , doğru insanla karşılaşmadan önce
AŞK GÜNLÜĞÜ.
KABİR HAYATI HAKKINDA GENİŞ BİLGİLER !!
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
DÜN BUGÜN YARIN.
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 1. Ünite Sunusu
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
AHLÂK ÜZERİNE SÖZLER.
Allah , doğru insanla karşılaşmadan önce
SEVENLER AYRILMAZ.
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
AİLE EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
PCcolog İYİLİK ŞİİRİ PCcolog Derse girerken bir kitabı hediye paketi yaptırıp derse öyle girin.
Mutluluk kapısı bir yerde kapanıyorken,başka bir mutluluk
2014 HOŞ GELİR Ama insanlar boş gelir. Yeni bir yıla gireceğiz hayla Küslükler Kavgalar Yarışmalar Tembellik Teröristlik Cahillik DEVAM EDİYOR.
Tıkır Top
- MEŞHUR 20 PARADOKS (Aykırı düşünce)
İYİ BİR ARKADAŞ -Kendini mahvetmene izin vermez.
MEHMET EKİCİ REHBER ÖĞRETMEN
“ Ş imdi o dünyadan hiçbir haber yok Yok bizi arayan, soran kimsemiz Öylesine karanlık ki gecemiz Ha olmu ş, ha olmamı ş penceremiz.” Cahit Sıtkı TARANCI’yı.
MAHREMİYET EĞİTİMİ Hatice ARAN Rehber Öğretmen
Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
ASIL EKSİKLİK.
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
SEVGİLİ ANNE-BABALAR. Gençlerimizin sorumluluk sahibi, başarılı, mutlu,olumlu,kendilerini ve yaşamayı seven insanlar olarak yetişmelerini istiyorsak;onlara.
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ
SÛRELER : CÛZ : 29 Mülk Sûresi (1 – 30)
ŞAH VE PİYON sesli
BİRİKİM YAPACAĞIM.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
OTUZ BEŞ YAŞ.
ÇOCUKLAR NEDEN TEKNOLOJİYE BAĞIMLIDIR?
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
Bırakta Gözlerinde Ölüp Gideyim
Bu India’dan gelen TANTRA.
PERSPEKTİFPERSPEKTİF. PERPEKTİF (İZDÜŞÜM) 1)Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek.
PERSPEKTİFPERSPEKTİF. PERPEKTİF (İZDÜŞÜM) 1)Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek.
ALLAH İNANCI 5. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

HOŞ GELDİNİZ MUTLULUK SEMİNERİNE UZMAN REHBER ÖĞRETMEN HAVVA ERDEM SAMANCI

MUTLULUK NEDİR? Mutluluk, bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu, ongunluk, kut, saadet, bahtiyarlıktır.

NEDEN MUTLU DEĞİLİZ ? İnsanın en büyük özelliği mutlu olma çabası ve mutlaka bir şeyin kulu olması NEDEN MUTLU DEĞİLİZ?

MUTLU OLMAK POLYANACILIK MI? Bu görüşte iki hata var. Birincisi ‘’iyimserlik eşittir polyannacılık’’ iddiasıdır ki bu doğru değildir. İkincisi böyle söylendiğinde polyannacılığın kötü olduğunu kim söyledi.

Bana Değiştirebileceğim Şeyleri Değiştirebilme Gücü ver. Allahım! Bana Değiştirebileceğim Şeyleri Değiştirebilme Gücü ver. Değiştiremeyeceğim Şeyleri Kabullenmemi Sağla. İkisi Arasındaki Farkı Ayırt Edebilme Gücü Ver. Allahlım! Bana Değiştirebileceğim Şeyleri Değiştirebilme Gücü ver. Değiştiremeyeceğim Şeyleri Kabullenmemi Sağla. İkisi Arasındaki Farkı Ayırt Edebilme Gücü Ver.

Orası, buradan daha iyi bir yer değildir… Hayatının her anında aslında buradasın… Buradan başka her yer orası olacaktır ve her zaman orası buradan daha iyi görünecektir… Fakat bu bir yanılsamadır: Orası burası olduğunda yeniden başka bir orası olacak ve her zaman orası buradan daha iyi görünecektir. Orası,buradan daha iyi bir yer değildir… Hayatının her anında aslında buradasın… Buradan başka her yer orası olacaktır ve her zaman orası buradan daha iyi görünecektir… Fakat bu bir yanılsamadır: Orası burası olduğunda yeniden başka bir orası olacak ve her zaman orası buradan daha iyi görünecektir.

OLDUĞUN YERDEN BAŞLA Hayat bir arayıştır, sürekli bir arayış, ümitsiz bir arayış, arayanın ne aradığını bilmediği bir arayış… Şimdi ve burada olmana izin vermeyen bir arayış…

İnsan Aklı Doymak Bilmez! Heyecan onu elde ettiğinde sönüp gider, yine boşluğa düşer yeni bir istek oluşturmak zorunda kalırsın.

Mutlu Olmak İçin Uğraş Vermelisiniz Mutlu Olmak İçin Uğraş Vermelisiniz. Mutluluğa iş, para yada aşkla ulaşılmaz. Mutluluk sizinle kendiniz arasında bir meseledir. RUFUSWAİNWRİGHT

Arayışını tanımlamaya başlarsan arayışa olan ilgini kaybetmeye başlayacaksın. Ne kadar tanımlarsan o kadar ilgin azalacak. Ne olduğunu bildiğin anda birden ilgin yok olacak. Arayışa farkında olmamak yol açıyor. Arayışını tanımlamaya başlarsan arayışa olan ilgini kaybetmeye başlayacaksın.Ne kadar tanımlarsan o kadar ilgin azalacak.Ne olduğunu bildiğin anda birden yok olacak.Arayışa farkında olmamak yol açıyor.

Eğer arayanı aramıyorsan bütün arayışın anlamsız Eğer arayanı aramıyorsan bütün arayışın anlamsız. Kim olduğunu anlamazsan arayışın boşuna çünkü arayanı tanımıyorsun. Arayanı tanımıyorsan doğru boyutta doğru yönde aramayı nasıl başarabilirsin. Mümkün Değil… Eğer arayanı aramıyorsan bütün arayışın anlamsız.Kim olduğunu anlamazsan arayışın boşuna çünkü arayanı tanımıyorsun.Arayanı tanımıyorsan doğru boyutta doğru yönde aramayı nasıl başarabilirsin.Mümkün Değil…

Başaran adam sonunda kendisiyle tek başına kalır ve sonra cehennem azabı çeker, çünkü bütün hayatını boşa harcamıştır. Aramış aramış elindeki her şeyi ortaya dökmüştür. Başaran adam sonunda kendisiyle tek başına kalır ve sonra cehennem azabı çeker,çünkü bütün hayatını boşa harcamıştır.Aramış aramış elindeki herzeyi ortaya dökmüştür.

Arayışının hedefine gözlerini ne kadar odaklarsan hedefte o kadar gözden kaybolur.Gözlerin tam olarak sabitlendiğinde aniden aranacak hiçbir şey yoktur.Arayışın hiçbir hedefi olmadığında bütün hedefler kaybolduğunda boşluk vardır.Dönüşüm içe dönüş o boşluğun içindedir.Birden kendine bakmaya başlarsın. Arayışının hedefine gözlerini ne kadar odaklarsan hedefte o kadar gözden kaybolur.Gözlerin tam olarak sabitlendiğinde aniden aranacak hiçbir şey yoktur.Arayışın hiçbir hedefi olmadığında bütün hedefler kaybolduğunda boşluk vardır.Dönüşüm içe dönüş o boşluğun içindedir.Birden kendine bakmaya başlarsın.

İçe doğru girmeye başlayınca önce çok karanlıktır. Hiç farkettin mi İçe doğru girmeye başlayınca önce çok karanlıktır. Hiç farkettin mi? Bazen sokaktan içeriye girdiğinde dışarıda hava çok güneşliyse evin içi çok karanlık görünür. Çünkü gözler dışarıdaki ışığa göre odaklanmıştı. Işık çok olduğunda göz bebekleri küçülür. Karanlıkta gözbebekleri açılır. Karanlıkta daha geniş bir merceğe ihtiyaç vardır. Işıktayken daha küçük bir mercekte iş görür. Kamera da böyle çalışır. İçe doğru girmeye başlayınca önce çok karanlıktır.Hiç farkettin mi? Bazen sokaktan içeriye girdiğinde dışarıda hava çok güneşliyse evin içi çok karanlık görünür.Çünkü gözler dışarıdaki ışığa göre odaklanmıştı.Işık çok olduğunda göz bebekleri küçülür.Karanlıkta gözbebekleri açılır.Karanlıkta daha geniş bir merceğe ihtiyaç vardır.Işıktayken daha küçük bir mercekte iş görür.Kamera da böyle çalışır.İçeriye bakmaya devam edersen giderek yavaşça çok güzel bir ışık hissetmeye başlarsın.Ve yavaş yavaş içerideki ışığa alışınca görürsün ki ışığın kaynağı sensin.Aranan arayandır.O zaman hazinenin kendi içinde olduğunu görürsün.Tek sorun onu dışarıda aramandı

İçeriye bakmaya devam edersen giderek yavaşça çok güzel bir ışık hissetmeye başlarsın ve yavaş yavaş içerideki ışığa alışınca görürsün ki ışığın kaynağı sensin. Aranan arayandır. O zaman hazinenin kendi içinde olduğunu görürsün. Tek sorun onu dışarıda aramandı.

KENDİNİ BİLMEK SADECE DERİN YALNIZLIKTA MÜMKÜNDÜR. Kendi hakkımızda bildiğimiz her şey başkalarının görüşüdür. Söylenilen şeyleri biriktiririz ve bu da kimliğimiz haline gelir.

Çocukların keşfettikleri mutluluk sırları yetişkinlerinkine göre daha gerçekçi.. Tıpkı haberin gerçeği gibi mutluluğun gerçeğini de size onlar gösterebilir… Çocukların keşfettikleri mutluluk sırları yetişkinlerinkine göre daha gerçekçi..Tıpkı haberin gerçeği gibi mutluluğun gerçeğini de size onlar gösterebilir…

Affet,Rahat Et!

Küçük Şeylerle Mutlu Ol!

Geçmiş Geçti, Ana Odaklan!

Sev, Sevil!

Hayal Dünyanı Geniş Tut!

Maskelerden Kurtul, Kendin Ol!

Sürekli Meşgul Ol!

Doğa İle İrtibat Kur!

Oyun Oyna!

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ ACABA NEREDE GİZLİ? Kendinizi Kıyaslamayın Hayata Anlam Katın Pozitif Bir Bakış Açısı Bulun

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM