İŞTE GELDİK, GİDİYORUZ melahat oğuz İşte geldik, Gidiyoruz, Ne kaldı ki Şurada !... İsterdim ki, Günlük güneşlik biryerde, şehrin taa göbeğinde Kazılıversin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

YALANCI ÇOBAN “Öyküleyici Metin”.
Bir Geri Dönüşüm Projesi
Dinleme Metni ( Şiir ) Uçurtma Şenliği
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
“ANNELER GÜNÜ” İÇİN DERS SUNUMU
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
Crocosmia lucifer.
Lütfen sesli izleyiniz...
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
Inebolu’da yaz renkleri aydın tiryaki inebolu temmuz-ağustos 2003.
Unutma. UNUTMA. SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA....
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
BÜYÜK ÜNLÜ UYUMU.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Yıktın Mavi Hayallerimi
KOŞMA KAYIKÇI KUL MUSTAFA.
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
NİCE NİCE YILLARA... CANIM BABACIĞIM SENİ SEVİYORUM AYSUN ASAR
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
ORMAN HAFTASI MART.
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
EŞ SESLİ KELİMELER.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
Herhangi bir yerin, bilinen başka bir yere göre ne tarafta olduğunu belirtilmesine “yön” denilir. Yönleri Öğreniyorum Evimizin, okulumuzun ve mahallemizin.
Anlamlarına göre sözcük çeşitleri
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
Eski Sokaklar.
Güvenli limanlarda, Coşkulu bir yaşamın olsun Nehirler gibi taşsın istiyorum Engel olmasın taşlar,ağaçlar Salınarak aksam diyorum Bir kuytu limanlarda.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
MERİÇ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYDIN YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
=8 veya 4x2= =8 veya 4x2=8.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 08 Mayıs 2009 Cuma Matematik Aşağıdaki bisküvilerin yarımlarını çizerek göster. Yarımları ayrı renklerle.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
Klavyedeki tuşları işlevine uygun olarak seçer.
KİP AİLESİ.
ÇEVRE.
ZORUMA GİDİYOR.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Eş sesli kelimeler Hikmet SIRMA.
MEYVELERİ TANIYALIM.
EŞ SESLİ KELİMELER.
Yaşantımız kara kışa dönmüşken Yeşile hasret ömür çürütürken Gel bahardan bir gün Bahçeden bir gül çalalım.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
Küçük Resimler (Okuma Metni 3) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
Güllerin Ağladığı Bir Zaman Vardır
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
2.SINIF PROBLEMLER * Toplam 75 problem
ŞARKI:ORMANLAR YURDUMDA HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
UNUTULAN OSMANLI ADETLERI. 1. Zimem Defteri  Ramazan günlerinde zenginler bakkal, manav gibi dükkânlara giderdi ve zimem defterini çıkarmalarını isterdi.

HERKESİN BİR YUVASI VAR
Demek ki Demek ki geceler bensiz de güzel Yokluğum canına tesir etmemiş Ha benim ellerim ha başka bir el Gariplikler garibine gitmemiş.
Sunum transkripti:

İŞTE GELDİK, GİDİYORUZ melahat oğuz

İşte geldik, Gidiyoruz, Ne kaldı ki Şurada !... İsterdim ki, Günlük güneşlik biryerde, şehrin taa göbeğinde Kazılıversin Mezarım... İşte geldik, Gidiyoruz, Ne kaldı ki Şurada !... İsterdim ki, Günlük güneşlik biryerde, şehrin taa göbeğinde Kazılıversin Mezarım...

Ihlamur çiçekleriyle, Kırmızı güller, sevabına Karanfiller Koksunlar burcu burcu Baş ucumda... İsterdim ki, Yuva yapsın Serçelerle kumrular, Demet demet Çiçek çiçek Dal uçlarında... Ihlamur çiçekleriyle, Kırmızı güller, sevabına Karanfiller Koksunlar burcu burcu Baş ucumda... İsterdim ki, Yuva yapsın Serçelerle kumrular, Demet demet Çiçek çiçek Dal uçlarında...

Ve sonra, Çocuklar gelsin Komşu evlerden: Ölümü hiiç düşünmeyen Çocuklar. Fırlamış gibi Kurgulu saatlerden, Hora tepsinler Zıplayıp hoplasınlar Kıble taşımda... Ve sonra, Çocuklar gelsin Komşu evlerden: Ölümü hiiç düşünmeyen Çocuklar. Fırlamış gibi Kurgulu saatlerden, Hora tepsinler Zıplayıp hoplasınlar Kıble taşımda...

Gün gelip, Uğramaz olunca Sevdiklerim, Mezarıma. Yakaracağım İçtenlikle Allahıma, Bırakmasınlar beni yalnız Dostlarım, Kuşlar, Ağaçlar, Baharın müjdesi Çocuklar... Gün gelip, Uğramaz olunca Sevdiklerim, Mezarıma. Yakaracağım İçtenlikle Allahıma, Bırakmasınlar beni yalnız Dostlarım, Kuşlar, Ağaçlar, Baharın müjdesi Çocuklar... ANKARA,

Melo Abla, Ne güzel bir ş iir... Ellerine, gönlüne esenlikler... Ke ş ke senin için hazırladı ğ ım bu sunuyu farkedecek kadar sa ğ lıklı olabilseydin N.Köro ğ lu İ zmir, Melo Abla, Ne güzel bir ş iir... Ellerine, gönlüne esenlikler... Ke ş ke senin için hazırladı ğ ım bu sunuyu farkedecek kadar sa ğ lıklı olabilseydin N.Köro ğ lu İ zmir,