Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
VİTAMİN İLERİ.
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Düşünce Gücü için Beslenme
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler (Bu maili İyi İnsanlara Gönderin. Kötüler Yeterince Uzun Yaşıyor Zaten..)
Beslenme ve Kanser Riski
BÜTÜN - YARIM.
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
21 Mayıs Dünya Süt Günü
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
TOHUM OLUŞUMU.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
KARBONHİDRAT NEDİR...
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
SPOR.
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
MEYVELER
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
BESLENMENİN ÖNEMİ
DIABET Kan şekerinin yüksekliği Diabet 1Diabet 2 Genetik Yaşam stili ve gıda Genetik Yaşam stili ve gıda.
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
VİTAMİNLER.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER.
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
TÜRK HALK EDEBİYATI TARİHİ SUNUMU AYŞE İNCE
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
Vİtamİnler BAŞLA.
MEYVELERİN FAYDALARI. Portakal Bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür. Kanseri önleyici olarak bilinen.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
CANLILAR.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİTKİLER VE SU.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
Sağlıklı Beslenme.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
VİTAMİNLER.
SEBZELER.
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Sağlıklı Beslenme.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
Sunum transkripti:

Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin...

-Elma (Kolesterolü düzenliyor) -Enginar (Kan şekerini düzenliyor) -Avokado (Kalp ve kan dolaşımını düzenliyor) -Muz (Rahatlatıyor ve uyku getiriyor) -Fasulye (Kan ve hücre yapılanmasına yardımcı) -Brokoli (Kansere karşı koruyucu) -Esmer Buğday (Beyin geliştirici) -Mantar (Kasları güçlendiriyor) -Acı Marul (Yağ metabolizmasını koruyor) -Bezelye (Kolesterol düzeyini azaltıyor)

-Çilek (Bağışıklık sistemini harekete geçiriyor) -Rezene (Öksürüğü önlüyor) -Kümes hayvanları (Baş ağrısını geçiriyor) -Greyfurt (Kan basıncını azaltıyor) -Yulaf (Enerji sağlıyor) Kuşburnu (Soğuk algınlığını geçiriyor) Ringa Balığı (Damar sertliğini önlüyor) Ahududu (Virüs ve bakterilere engel oluyor) Mürver (Terletiyor ve öksürüğü önlüyor) Yoğurt (Bağırsak kanserini önlüyor)

-Frenk üzümü (Sinir ve bağışıklık sistemini güçlendirir) -Peynir (Kemikleri güçlendirir) -Havuç (Sperm üretimini sağlar) Patates (Kansere karşı koruyucu) Kefir (Bağırsak enfeksiyonlarını önler) Kivi (Zayıflatır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir) Sarımsak (kansere karşı bağışıklık geliştirir) Som Balığı (Kemikleri güçlendirir) Pırasa (Kan basıncını düşürür) Mercimek (Yorgunluğu giderir)

-Mısır (Stres düşmanı) -Uskumru (Kan basıncını düşürür) -Mango (Cinsel enerjiyi yükseltir) -Deniz bitkileri (Kolesterol düzeyini azaltır) -Siyah turp (Bağışıklık sistemine yardımcı) -Kavun (Vücuttaki su düzeyini artırır) -Süt (Kemik oluşumuna yardımcı ve güçlendirici) -Peynir suyu (Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor) -Ceviz, fıstık, fındık (Sakinleştiriyor, uyutuyor) -Zeytinyağı (kötü huylu kolesterolü önlüyor)

-Portakal (Vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı) -Papatya (Kalp hastalıklarını önler) -Yeşil-kırmızı biber (Baş ağrısı ve migren tedavisi ) -Erik (Vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı) -Kırılmamış pirinç (Mide yanması ve gazı atıyor) -Ravent (Sağlıklı kemikler) -Dana eti (Soğuk algınlığı ve öksürüğü geçirir) -Lahana turşusu (Tümör oluşumunu önler) -Kereviz (Kabızlık mide bağırsak faaliyetlerini düzenler) -Shııtake Mantarı (Bağışıklık sistemini güçlendirir)

-Soya (E Vitamini hücreleri) -Ispanak (Sinirleri güçlendirici) -Tofu (Metabolizmayı uyarıcı) -Domates (kanseri önleyici) -Ton balığı (Kolesterol düzeyini koruyucu) -Kaba öğütülmüş çavdar (Enerji sağlar) -Kaba öğütülmüş buğday (Bacak kaslarını güçlendirici) -Kırmızı üzüm (Yüksek tansiyona karşı) -Beyaz Kırımız lahana (Bağışıklık sistemini güçlendirici) -Limon (Bağışıklık sistemini güçlendirici)