Akademik Yayıncılıkta Elektronik Ortama Geçiş Tamer Başar Automatica Baş-Editörü Beckman Institute, ECE, CAS, CSL, ITI University of Illinois, Urbana,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

Open Journal Systems (OJS) Sönmez ÇELİK
Cambridge Journals Online
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TOPLANTISI
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
kaynakca.info TÜRKİYE KAYNAKÇASI
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması Doç. Dr. Doğan Atılgan Yard.Doç.Dr.Sacit Arslantekin Yard. Doç. Dr. Özlem Bayram AB’06 Pamukkale Üniversitesi.
Microsoft Danışman Öğrenci
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Scholarship Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford Scholarship Online ‘in ne.
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ VE HUKUKSAL SORUNLAR
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
Emerald kullanıcılarınıza yayın yapma konusunda nasıl yardımcı olabilir? Kullanıcılarınız için yardımcı kaynaklar Mine Tonta Business Manager, Turkey.
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Sosyal Bilimler Süreli Yayınlarında Hakemlik Sistemi ve Sorunları H. Öztaş AYHAN Orta Doğu Teknik Üniversitesi 2. Ulusal Sosyal Bilimlerde Süreli Yayıncılık.
CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ ULUSAL VERİ TABANLARI Uzman Didem AYDAN Uzman Sibel TABANLIOĞLU V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009, Antalya.
( HATA VE AKIŞ KONTROLU – PROTOKOLLER – AĞ YAPILARI )
Eğitim ile İlgili Uluslararası Bilimsel Dergilerde Yayın Yapma Süreci
HAKEMLİK SÜRECİNDEKİ GELİŞMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ “NASIL İYİ BİR HAKEM OLUNUR?” Prof. Dr. Emine Gül Kapçı.
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ScholarOne TM ve Thomson Scientific Araştırma ve Yayıncılıkta Öncü David Thomas Satış Müdürü– EMEA & Asya Pasifik ThomsonReuters ScholarOne Ankara, Türkiye.
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Editör Penceresinden Dergi (ADS) Ayarları
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Sibel TABANLIOĞLU 9 Aralık 2009 Ankara ULAKBİM Ulusal Veri Tabanları Dergi Takip Sistemi.
(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ERİŞİM SAĞLANAN WEB SİTESİNDEN KULLANICI ADI VE ŞİFRESİ İLE SİSTEME GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ. KULLANICI ADINIZ.
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Veri Tabanı-Dergi İletişimi Ve Ortak Yazım Dili, Dergi Formatının Ele Alınması TÜBİTAK-ULAKBİMTVBBVT I. EDİTÖRLER ÇALIŞTAYI A. Nuray DEMİRKOL 2 Kasım 2007.
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
33 CHAPTER TEMEL UYGULAMA YAZILIMLARI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 3-2 Uygulama Yazılımları Temel Uygulamalar Genel amaçlı.
İYİ UYGULAMALAR: SİNOP ÜNİVERSİTESİ Hazırlayan Müslüm Yurtseven 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı Ekim 2014, ANKARA.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
DEÜ B İ LG İ İ ŞLEM DA İ RES İ FORMS & REPORTS YAYıNLAYıCı YAŞAR DEREL İ.
EDAM EDİTÖR MASASI Adem Başpınar (0532)
Kullanım Kılavuzu Kütüphane Oluşturma
Kullanım Kılavuzu Kütüphane Oluşturma
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Pratik kullanım rehberi
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
YAZILIM KOD ÜRETEÇLERİ
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
Marmara Üniversitesi Kütüphane Bibliyometri Uygulamaları
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

Akademik Yayıncılıkta Elektronik Ortama Geçiş Tamer Başar Automatica Baş-Editörü Beckman Institute, ECE, CAS, CSL, ITI University of Illinois, Urbana, Illinois A.B.D. Ulusal Akademik Yayıncılık Kasım 2008, Ankara

Konuşmanın içeriği Elektronik ve ağ-tabanlı yayıncılığa geçiş Kağıtsız, ağ-tabanlı hakem değerlendirmeleri Automatica’nın Pampus çevrimiçi değerlendirme yönetim sistemi – Derginin Tanıtımı – Editörlük Yapısı – Pampus Özellikleri Edinilen Deneyimler Pampus’tan Örnekler

Uluslararası Otomatik Kontrol Federasyonu IFAC’ın bir dergisi; 44. yılı Aylık, 3000 sayfa, değişik kategorilerde yayın Tarama makaleleri, tam makaleler, kısa makaleler, teknik bildiriler, yazışmalar, kitap eleştirileri, yazılım değerlendirmeleri Etki faktörü (IF) > 2 Baş-Editör, Konu Editörleri (11), Yardımcı Editörler (~70)

Automatica’da Elektronik makale işlemindeki aşamalar 1.Yazar Automatica adresine (web sitesine) gider, sisteme girer, ve oturum açar. 2.Yazar çevrimiçi bir formu doldurur, makaleyi yükler, en uygun konu editörünü (E) seçer. 3.E makaleyi uygun bir yardımcı editöre (YE) iletir. 4.YE makaleyi 3 hakeme (H) yollar. 5.H raporları tamamlanınca YE önerisini E’ye yollar. 6.E kararını yazara bildirir. 7.Yazar revize makalesini yollar (yükler). 8.Makale kabul edilir ve son versiyonu yüklenir. 9.Baş-Editör kabul edilen makaleyi yayın evine yollar.

Pampus çevrimiçi değerlendirme yönetim sistemi 2001 yılindan beri kullanılmakta Kullanıcılar: Baş-Editör, Editörler, YE’ler, Yazarlar, Hakemler, Asistanlar 2001 yılindan beri kullanılmakta Kullanıcılar: Baş-Editör, Editörler, YE’ler, Yazarlar, Hakemler, Asistanlar Her kullanıcının kişiye mahsus PIN (kişisel kimlik nosu) ve şifresi var (eş-yazarlar dahil) Tüm yazışmalar sistem üzerinden ve sistem içinde kayıtlanarak yapılmaktadır Her kullanıcının kişiye mahsus PIN (kişisel kimlik nosu) ve şifresi var (eş-yazarlar dahil) Tüm yazışmalar sistem üzerinden ve sistem içinde kayıtlanarak yapılmaktadır

Genel Pampus Özellikleri iç içe geçmiş bir erişim yetkileri yapısı tüm yazışma ve tutanaklar sistemde arşivlenmekte ve veriler her 24 saatte bir yedeklenmektedir kişiye özel acil işlemler listesi aynı yazara ait tüm makalelerin listesinin çıkarılması hakem veritabanı: kategorize edilebilir, dilimlenebilir yanlış hakem seçimlerinin engellenmesi kısıtlı yazarlar listesi yayınlanacak sayıların derlenmesi; içindekiler tablosunun yaratılması; istatistiksel verilerin derlenmesi

Edinilen Deneyimler Eski kağıtlı sistemden ağ-tabanlı sisteme geçiş yaklaşık bir yıl gibi bir süre aldı Başlangıç maliyeti, işgücü açısından oldukça yüksekti Fakat, verimlilik, kolaylık ve maliyetten büyük tasarruf En önemli ve gözle görünür faydası: değerlendirme süreci her an ve her yerde etkindir Tüm katılımcılar her an ulaşılabilir bağlantılı bir şebekenin hareketli düğümleri olarak görülebilirler Katılımcıların gereksinimi olan herhangi bir bilgiye her zaman her yerden erişilebilmektedir

Edinilen Deneyimler (2) Makale değerlendirme döngüsü zamanında önemli bir azalma görülmüştür Yeni makale sayısı Kabul yüzdesi 44% 48% Sistemde 3 aydan az 52% 73% 3 aydan 6 aya kadar 31% 21% Kabule kadar süre 18 ay 13 ay

Edinilen Deneyimler (3) Elektronik sistem çıkar çatışmalarını, hataları, ve etik olmayan durumları (çift gönderi gibi) çok daha kolayca yakalamayı sağlıyor ve hemen hemen suistimalsiz bir operasyon sağlıyor Daha fazla bilgi için:

Pampus’tan Örnekler