Etkili İletişim. Muhatabımız 1) Gündemle demlenmeyenler 2) Lafızperest olmayanlar 3) Kişi bekçisi değil fikir işçisi olanlar “söz meclisten içeri”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
Advertisements

Ahmet YORDAM EVRENİN YARATILIŞI
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
 Bilinç  Hizmet  Marka  Kalite  İ lke  Do ğ ru bilgi  Do ğ ru yöntem  Do ğ ru uygulama.
Çocuk ve Ergenlere DİN ÖĞRETİMİ
Hz.muhammed’in ahlakı.
E posta = e mail Elektronik posta.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Etkili İletişim.
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
بسم الله الرحمن الرحيم Yaz Kur’an Kursları Yol Haritası.
Etkili İletişim.
GÜZEL AHLAK.
Elif Azize Odaba ş ı Elif Azize Odaba ş ı 6B – B – 1448 ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. Bismillahirrahmanirrahim.
7 DİLEK ve 7 CEVAP H.HATEM AYDIN.
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
ALLAH İLE İLETİŞİM YOLLARI
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
KUR’AN-I KERİM’İN İÇ DÜZENİ
4. SINIF 1. ÜNİTE 1.5. SELAMLAŞMA
ŞEHİTLERİN PEYGAMBERİ HZ. MUHAMMED “ Kim sıdk ile Allah'tan şehid olmayı taleb ederse, Allah onu şehidlerin derecesine ulaştırır, yatağında ölmüş bile.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 11. Sınıf 1. Ünite
YAPI(PLAN).
KUTLU DOĞUM HAFTASI YASEMİN KOLSUZ /C bilgidagi.com.
Hazırlayan: Dr. Ali KUZUDİŞLİ
** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK
GÜZEL AHLÂK Din Görevlisi:.
REĞAİB KANDİLİ.
Günü Sevgiyle Başlat.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
Berat Kandiliniz mübarek olsun. Sunu ve Müzik : Vasfi Ayaz
GÜNCEL DE Ğ ERLER ÜRET İ P YA Ş IYORUM….  Ça ğ ımızın problemlerinden biri olan payla ş ma konusunda ben ne yapabilirim? Bu sorunun cevabını bulmaya.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM
GÜZEL SÖZ VE DAVRANIŞLAR İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER
« Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. » HZ. MUHAMMED (S.A.V.)
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
بسم الله الرحمن الرحيم Etkili İletişim.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN BALIKESİR Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü
HIZLA YOK OLAN İKİ TOPLUMSAL DEĞER
Sabreden Zafere Ulaşır
BİLGİ YARIŞMASI A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 7. SINIF 4. ÜNİTE
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ
3.1. Güzel Söz Söyleyelim 3.2. Güzel Davranışlarda Bulunalım
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
AKLIN KORUNMASI.
VAAZDA MENKIBE VE ŞİİRLERDEN YARARLANMA ESASLARI
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
ÜNİTEMİZDEN NELER ÖĞRENDİK
HZ. Muhammed’in Hayatı Performans görevi. Peygamberimizin sağlığı korumak ile ilgili örnek almamız gereken sünnetleri KONU.
{ HZ.Muhammed’in hayatından örnek davranışlar Hz.Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi.
9. Sınıf 4. Ünite Öğrenme Alanı: Vahiy ve Akıl
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
İSLAMDA KUL HAKKI İHLALİ
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
بسم الله الرحمن الرحيم Etkili İletişim.
Sunum transkripti:

Etkili İletişim

Muhatabımız 1) Gündemle demlenmeyenler 2) Lafızperest olmayanlar 3) Kişi bekçisi değil fikir işçisi olanlar “söz meclisten içeri”

İlkeler İnsan “ En büyük ünvan insan” Güvenilir “En güçlü bağ güven” Tanış “En temel bilgi tanımak” Farkında “En temel tepki varlamak” Olmak “olmak ya da yok olmak”

Eylemler Tebessüm (Davet) Güzel(i) Görmek (Sıhhat) Nezih Üslub (Devam) Özür (Tamir) Gözde ve Sözde “sen sus da gözlerin konuşsun”

Engeller Kibir “Kibir kirdir” Hased “Hased settir” Riya “Riya rüyadır” Zillet “Zillet illettir” Kendini Aşamamak “Başkası olma kendin ol…”

Ben sanırdım âlem içre bana hiç yâr kalmadı, Ben beni terk eylerim bildim ki ağyâr kalmadı. Cümle eşyâda görürdüm hâr var gülzâr yok, Hep gülistân oldu âlem şimdi hiç hâr kalmadı. (Niyazi Mısri) Cânı cânana kurban eyleyen gelsin bu meydâne Soyup benliğini uryan olan gelsin bu meydâne Bu meydan mekteb-i irfan cesaret edemez her can Haset kin kibr u cehlini koyan gelsin bu meydâne (Kelâmi Cihan Dede)

Özetle Sîret ve Basîret sahibi olmaktır. Rakip değil ekip olmaktır. Alınganlık değil farkındalıktır. Göze değil gönle girmektir. İletişim

« أَرْبَعٌ إِذَا كُنَّ فِيكَ فَلاَ عَلَيْكَ مَا فَاتَكَ مِنَ الدُّنْيَا حِفْظُ أَمَانَةٍ وَصِدْقُ حَدِيثٍ وَحُسْنُ خَلِيقَة وَعِفَّةٌ فِى طُعْمَةٍ » (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 2 / 177) الْمُؤْمِنُ مَأْلَفَةٌ - مُأْلَفٌ - وَلَا خَيْرَ فِيمَنْ لَا يَأْلَفُ وَلَا يُؤْلَفُ (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 2/400; 5/335) اللَّهُمَّ اجْعَلْ سَرِيرَتِى خَيْرًا مِنْ عَلاَنِيَتِى وَاجْعَلْ عَلاَنِيَتِى صَالِحَةً (Tirmizi, Deavat, 123)

Hedefler İs değil iz Şan değil insan Bırakmak Allah katında Dualarda Unutulmamak

Bundan sonra  …yapmaya devam edece ğ im,  …yapmaya ba ş layaca ğ ım,  …yapmayı bırakaca ğ ım. “Himmet ve hikmetle hizmet etmeniz dileğiyle” Meyletmek için: “meylederseniz meylederiz”

Olmak İçin Okumak  Kur’an-ı Kerim (İletişim Temasıyla)  Hadis (İletişim Temasıyla)  “Muhammed” (Hitabeti) Mad., DİA  Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed.., A. Ebû Gudde  Siyer (Peygamberimiz (sav) ve sahabileri ile İletişimi Temasıyla)  İslami Gelenekte Eğitim Ahlakı, Kinani, (Çev. M. Şevki Aydın)  Din Eğitiminde Etkili İletişim, Ahmet Koç, İstanbul, 2011  Hafızlık Risâlesi, O. Egin – H. Öresin  Vazgeçmek Özgürlüktür, Ali SAYDAM  İktidar Yalnızlıktır, Ali SAYDAM  Algılama Yönetimi, Ali SAYDAM  İnsan ve İletişim, Ertuğrul Yaman  Güzel İnsan Modeli & Mesnevi Terapi, Nevzat Tarhan  Koruyucu Psikoloji, Kemal Sayar  Drive, Daniel Fink

 Sen Ben ve Çocuklarımız, Nevzat Tarhan  Var mı Beni Anlamak İsteyen, Nevzat Tarhan  Mesnevi Terapi, Nevzat Tarhan  Yeniden İnsan İnsana, D.Cüceloğlu  İşte Bu Fikir Tutar, Optimist Yay.  İz Bırakan Sunuş, Zuhal Baltaş  Haset ve Rekâbet, Leylâ Navaro  Bilgelik Hikâyeleri, Cevdet Kılıç  Hatalıydım Özür Diliyorum, Nick Smith  Geçimsizler, Erol Göka – Murat Beyazyüz  Tutum Algı İletişim, Metin İnceoğlu  D. Cüceloğlu – i. Erdoğan, Öğretmen Olmak Bir Cana Dokunmak  Hocalık Kavramı Üzerine, Yavuz Dizdar (İnternet Ortamında Bir Yazı)  Ahlâk-ı Âlâi, Kınalızâde Ali Çelebi DİB Manisa Eğitim Merkezi